Κόου: "Ο Γκάτλιν έπρεπε να τιμωρηθεί δια βίου"

από AllAboutARIS

Τα βέλη του προς την WADA έστρεψε ο Σεμπάστιαν Κόου μετά τη νίκη του Τζάστιν Γκάτλιν στον τελικό των 100 μέτρων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου.

O πρόεδρος της Διεθνούς ομοσπονδίας στίβου κατηγόρησε τον παγκόσμιο οργανισμό αντι-ντόπινγκ και τα νομικά του συστήματα για το γεγονός ότι επετράπη στον Γκάτλιν να επιστρέψει στους στίβους μετά την εμπλοκή του σε δύο υποθέσει ντόπινγκ. Ο Γκάτλιν κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, κερδίζοντας τον Γιουσέιν Μπολτ στην τελευταία κούρσα 100 μέτρων της καριέρας του.

Όπως ομολόγησε και ο Κόου «δεν ήταν και το καλύτερο σενάριο». Όπως φαίνεται ο Βρετανός έχει την ίδια άποψη με το κοινό που αποδοκίμασε έντονα τον Γκάτλιν μετά τη νίκη του. 

Το 2001 ο Γκάτλιν τιμωρήθηκε με αγωνιστικό αποκλεισμό όταν είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ. Ο ίδιος είχε ομολογήσει ότι λάμβανε το φάρμακο λόγω διαταραχής ελλειμματικής προσοχής. Έτσι η ποινή του μειώθηκε. Το 2006 βρέθηκε θετικός στην τεστοστερόνη και τιμωρήθηκε αρχικά με 8 χρόνια αποκλεισμό, ποινή που μειώθηκε στο μισό εξαιτίας της πρώτης υπόθεση.

«Υπήρξαν δύο ποινές στο παρελθόν» σχολίασε ο Κόου «Η πρώτη κατέρρευσε, κάτι που κατέστησε δύσκολη τη δεύτερη ποινή αποκλεισμού. Στο δεύτερο αποκλεισμό είχαμε ποινή οκτώ χρόνων που θα ήταν ουσιαστικά αποκλεισμός δια βίου. Αυτό το χάσαμε».

Ο Κόου είναι υπέρ των αυστηρών κυρώσεων σε αθλητές που πιάνονται ντοπαρισμένοι προκειμένου να εξαλειφθούν τα φαινόμενα ντόπινγκ. Επί δικής του προεδρίας στην IAAF άλλωστε τιμωρήθηκε με αποκλεισμό η ρωσική ομάδα στίβου από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις συμπεριλαμβομένων και των Ολυμπιακών αγώνων.

Προτεινόμενα Άρθρα