Καταδικάστηκε για απάτες ο "πιο μισητός άνθρωπος στην Αμερική"

από AllAboutARIS

Αντιμέτωπος με ποινή κάθειρξης έως και 20 ετών είναι ο Μάρτιν Σκρέλι, που πριν τρία χρόνια έγινε γνωστός ως «ο πιο μισητός άνθρωπος στην Αμερική» επειδή αύξησε κατά 5.000% την τιμή ενός φαρμάκου για καρκινοπαθείς.

Ο 34χρονος Σκρέλι κρίθηκε ένοχος για χρηματιστηριακές απάτες σε βάρος επενδυτών σε δύο επενδυτικά οχήματα που διαχειριζόταν και στην φαρμακευτική εταιρεία Retrophin Inc., την οποία ίδρυσε.

Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι ο Σκρέλι παραπληροφορούσε τους επενδυτές όσον αφορά τις επιδόσεις των δύο επενδυτικών ταμείων και χρησιμοποίησε τα κεφάλαιά τους για να ιδρύσει την Retrophin. Στη συνέχεια πήρε 11 εκατομμύρια δολάρια από την Retrophin για να κρύψει τις «τρύπες» που είχε δημιουργήσει.

Η ποινή του θα οριστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αν κι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υποχρεωθεί να εκτίσει κάποιο διάστημα στη φυλακή. Επαφίεται στον δικαστή εάν θα προφυλακιστεί ή θα τεθεί σε κατ’ οίκον κράτηση έως την ανακοίνωση της ποινής του.

Ο Σκρέλι έγινε διάσημος το 2014 όταν αγόρασε τα δικαιώματα εμπορίας ενός αντικαρκινικού φαρμάκου και σχεδόν αμέσως αύξησε την τιμή από 13,50 δολάρια σε 750 δολάρια ανά χάπι.

Η κακή φήμη του τον ακολουθεί ακόμα, ενώ και ο ίδιος έχει συμβάλει στην κακή εικόνα, χλευάζοντας και λοιδορώντας τους επικριτές του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Προτεινόμενα Άρθρα