Με ξεχωριστή φανέλα για να τιμήσει τα θύματα της τραγωδίας η Σαπεκοένσε

από AllAboutARIS

Η Σαπεκοένσε φιλοξενείται τη Δευτέρα(7/8) από την Μπαρτσελόνα για το Joan Gamper Trophy και ετοιμάζει μια ιδιαίτερα συγκινητική και συμβολική κίνηση.

Ηταν 28 Νοεμβρίου 2016. Η αποστολή της Σαπεκοένσε ξεκινάει το ταξίδι της για το Μεντεγίν της Κολομβίας, για τον πρώτο τελικό του Copa Sudamericana με την Ατλέτικο Νασιονάλ. Το αεροπλάνο όμως θα συντριβεί, με αποτέλεσμα οι παίκτες, τα μέλη και οι λοιποί που επέβαιναν στην πτήση να μην φτάσουν ποτέ στον προορισμό τους. Απολογισμός 71 νεκροί, εκ των οποίων 6 παίκτες και 13 μέλη της ομάδας.

Η Μπαρτσελόνα, θέλοντας να βοηθήσει οικονομικά τη Σαπεκοένσε, θα τη φιλοξενήσει τη Δευτέρα(7/8) για το Joan Gamper Trophy. Όμως, και η ίδια η Σαπεκοένσε ετοιμάζει κάτι ιδιαίτερο, προς τιμήν των θυμάτων εκείνης της ημέρας.

Η κίνηση της βραζιλιάνικης ομάδας αφορά τη φανέλα που θα φοράνε οι παίκτες στον αγώνα.

Η φανέλα αυτή θα είναι άσπρη με πράσινα αστέρια, στο χρώμα της ομάδας, όπου το κάθε αστέρι (συνολικά 71) θα αντιστοιχεί σε ένα θύμα της αεροπορικής τραγωδίας.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο Άλαν Ρούσελ είναι ένας από τους 3 επιζώντες ποδοσφαιριστές της Σαπεκοένσε, ο οποίος θα αγωνιστεί με την ομάδα τη Δευτέρα στην Καταλονία.

“Η επιστροφή του Άλαν στα ποδοσφαιρικά γήπεδα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα τόσο για τον ίδιο, όσο και για την αναγέννηση της ομάδας. Σε έναν από τους ναούς του ποδοσφαίρου, είναι μια ιδανική ευκαιρία για την επιστροφή του”, αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωση του ο βραζιλιάνικος σύλλογος για τον παίκτη.

Αντίθετα ο Μόισες Σάντος, ένας από τους παίκτες που δεν βρίσκονταν στη μοιραία πτήση είχε δηλώσει σε συνέντευξη του:

“Δεν ήταν ατύχημα, οι φίλοι μου δολοφονήθηκαν. Δεν μπορείς να περιμένεις πολλά από τέτοιους ανθρώπους. Αυτός ο πιλότος κατέστρεψε πολλές οικογένειες και ολόκληρη την πόλη του Σαπέκο” κατήγγειλε χαρακτηριστικά ο 25χρονος, ξεκάθαρα αναφερόμενος στις κατηγορίες που θέλουν το αεροσκάφος να μην είχε επαρκή καύσιμα, εξαιτίας της εμμονής του πιλότου.

“Σήμερα όλος ο κόσμος θρηνεί, αλλά ο παράδεισος χαίρεται γιατί υποδέχεται πρωταθλητές”. Αυτή ήταν και είναι η πρόταση που περιγράφει με τον τρόπο που αρμόζει περισσότερο, εκείνη τη θλιβερή ημέρα.

Προτεινόμενα Άρθρα