Στο μυαλό του Νίκου Λάσκαρη

από AllAboutARIS

Ο Νίκος Λάσκαρης αποτελεί ένα… αίνιγμα για τους περισσότερους μιας και εκτός από τις πληροφορίες που μπορεί να συλλέξει κανείς στο Ίντερνετ για την επαγγελματική του σταδιοδρομία (η οποία ομολογουμένως είναι εντυπωσιακή), δεν ξέρουμε κάτι παραπάνω, κυρίως τι θέλει να κάνει στον ΑΡΗ, τι σκέφτεται.

Πέρα από το… γενικό, δηλαδή ότι θέλει έναν ΑΡΗ δυνατό, είχα κι εγώ την ίδια απορία. Τι σκέφτεται, τι θέλει, τι θα κάνει. Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης. Όταν και είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω μαζί του και να καταλάβω κάποια πράγματα για τον Νίκο Λάσκαρη, τα οποίο μπορώ να ομολογήσω ότι με ενθουσίασαν και θα εξηγήσω τι εννοώ, βάζοντας στο πίσω μέρος του μυαλό μου, ότι επρόκειτο για έναν άνθρωπο ο οποίος ζει στο εξωτερικό και την Αθήνα, η σχέση του με την Θεσσαλονίκη πριν τον ΑΡΗ ήταν ελάχιστη.

Καταρχήν θα χρησιμοποιήσω μία λαική έκφραση για την πρώτη εντύπωση που αποκόμισα από τον Νίκο Λάσκαρη και αυτή είναι «μας πουλάει και μας αγοράζει όλους, ότι ώρα θέλει». Αυτό σημαίνει για μένα ότι είναι ευφυέστατος, δεν είναι τυχαία άλλωστε και η επαγγελματική του επιτυχία, ότι κανείς δεν μπορεί να τον ξεγελάσει προκειμένου να τον… φάει όπως λέμε γιατί πολύ απλά γνωρίζει από επιχειρήσεις και γνωρίζει πολλά.

Το δεύτερο που κατάλαβα στην μικρή μας συνομιλία είναι ότι είναι αρκετά ενημερωμένος για όλα τα θέματα του ΑΡΗ, με αρκετές λεπτομέρειες, παρότι η βάση του δεν είναι στην Θεσσαλονίκη. Σημαντικό επίσης ότι καταλαβαίνει ήδη την ατμόσφαιρα στο ελληνικό μπάσκετ όσον αφορά τον ΑΡΗ, σε θέματα ισονομίας σε πειθαρχικό και αγωνιστικό επίπεδο. Ξέρει δηλαδή τι έχει να αντιμετωπίσει.

Κατάλαβα ότι παρότι θα είναι στην Αθήνα, είναι αποφασισμένος να έχει τον έλεγχο της ομάδας, με τους δικούς του ανθρώπους τους οποίους θέλει να ενσωματώσει στον ΑΡΗ αλλά και με τους διοικούντες που μένουν στην ΚΑΕ όπως τον Λευτέρη Αρβανίτη και τους υπόλοιπους. Δεν πρόκειται απλά να είναι ένας που θα δίνει λεφτά και πέρα… βρέχει.

 

Τι θέλει να κάνει λοιπόν στον ΑΡΗ ο Νίκος Λάσκαρης; Αυτό είναι ένα μεγάλο ερώτημα. Το πρώτο που θέλει είναι να «καθαρίσει» η ομάδα από τα χρέη. Ως άνθρωπος των επιχειρήσεων και έχοντας εργαστεί σε τραπεζικούς οργανισμούς γνωρίζει πολύ καλά ότι για να προχωρήσει μία εταιρεία πρέπει να μην έχει χρέη. Και ειδικά σε ένα περιβάλλον «άρρωστο» όπως είναι αυτό στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης. Θέλει να συνδυάσει την οικονομική εξυγίανση με την αγωνιστική ανάταση της ομάδας, κάτι που πολλοί προσπάθησαν στο παρελθόν σε άλλες ομάδες αλλά απέτυχαν. Πως θα το κάνει αυτό; Με αύξηση των  εσόδων, κάτι πάνω στο οποίο επιμένει από την αρχή των  συζητήσεων. Ο Νίκος Λάσκαρης είπε από την αρχή ότι ναι μεν πληρώνει τα χρέη, ναι μεν θα βοηθήσει και στο μπάτζετ αλλά πρέπει τα έσοδα να αυξηθούν. Και αυτό το ζητάει γιατί βλέπει ότι υπάρχουν δυνατότητες για τον ΑΡΗ να το πετύχει αυτό. Ουσιαστικά λοιπόν παρότι έχει τα χρήματα, ζητάει το μεγαλύτερο μέρος του μπάτζετ να βγει μέσα από την ομάδα. Αυτό το θεωρώ εξαιρετική κίνηση, γιατί ο ΑΡΗΣ για μένα είναι στο… μηδέν όσον αφορά το θέμα αξιοποίησης του ονόματος, της δυναμικής για την αύξηση των εσόδων.

Ο Νίκος Λάσκαρης επίσης είναι… μπασκετικός και αυτό που θέλει, κάτι το οποίο φυσικά θα γίνει σε συνεργασία με τον προπονητή, είναι να δημιουργήσει ο ΑΡΗΣ έναν ελληνικό κορμό. Να έχει παίκτες που να αποτελούν «σημεία αναφοράς», όπως είναι τώρα ο Βεζένκοφ. Αυτό δεν θα έχει θετικό αντίκτυπο μόνο στο αγωνιστικό αλλά και στην γενικότερη εικόνα της ομάδας.

Ο Νίκος Λάσκαρης επίσης θέλει ο ΑΡΗΣ να παίξει στην Ευρώπη, να κάνει μία καλή πορεία και να δείξει την δυναμική του, για να μπορέσει να… παζαρέψει όσο μπορεί καλύτερα το επόμενο καλοκαίρι. Και τι εννοώ με αυτόν. Η Ευρωλίγκα με την FIBA είναι στα χαρακώματα και το επόμενο καλοκαίρι θα γίνει λογικά… διάσπαση. Οπότε ο ΑΡΗΣ θέλει να είναι σε πλεονεκτική θέση για να κερδίσει όσο μπορεί περισσότερα. Για να γίνει αυτό πρέπει να είναι οικονομικά και αγωνιστικά δυνατός.

Ο Νίκος Λάσκαρης έχει όραμα, έχει στόχους και δεν ήρθε για… λίγο στον ΑΡΗ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι ο αδελφός του, Μάνος, θα εγκατασταθεί μόνιμα στην Θεσσαλονίκη.

Υ.Γ.1: Για τον Πρίφτη έχω εκφράσει την άποψη μου, πρέπει ο ΑΡΗΣ να επενδύσει πάνω του. Είχα γράψει στο προηγούμενο σχόλιο μου για κάποιους που τον κοιτάνε και δεν είναι τυχαία τα δημοσιεύματα για τον Παναθηναικό.

Υ.Γ.2: Η περίπτωση του Νέιμικ είναι δύσκολη για παραμονή όχι μόνο γιατί αύξησε το κασέ του αλλά γιατί και το θέμα του τραυματισμού του δεν είναι κάτι απλό. Ίσως χρειαστεί επέμβαση, κάτι που θα αλλάξει τα δεδομένα.

Υ.Γ.3: Για τον Βεζένκοφ το έχω γράψει και θα το ξαναγράψω. Θα μείνει στον ΑΡΗ. Εφόσον φυσικά οι «κίτρινοι» παίξουν Ευρώπη.

Υ.Γ.4: Ο ΑΡΗΣ θα παίξει στο EuroCup και δεν θα είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που θα πάρει «wild card»… Είπαμε έρχεται θερμό καλοκαίρι

Προτεινόμενα Άρθρα