"Είμαστε εδώ για να μείνουμε"

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

"Η τελευταία χρονιά ένα μεγάλο μάθημα"

O Νίκος Λάσκαρης ξεκαθάρισε από την αρχή της σημερινής συνέντευξης τύπου την διάθεση του να χτίσει το νέο πλάνο του ΑΡΗ, καθώς και τόνισε πως δεν σκοπεύει να αποχωρήσει από την ομάδα.

Αναλυτικά ανέφερε:

“Καλησπέρα, Θέλω να τονίσω πως θα συνεχίσω να είμαι εδώ και δεν έχουμε σκοπό να φύγουμε από τον ΑΡΗ. Είμαστε εδώ για να μείνουμε. Η τελευταία χρονιά ένα μεγάλο μάθημα. Πολύ διαφορετικό το σχολείο φέτος, εμείς είμαστε επιχειρηματίες, δεν είχαμε backgorund διοίκησης ομάδας.

Φέτος με πιο τεχνοκρατικά πρότυπα. Τις επόμενες θα δημιουργηθούν ομάδες εργασίας που θα ασχοληθούν με την ομάδα, μια πιο ομαδική λειτουργία ως προς αποφυγή καθυστερήσεων. Όποια θέματα είχε ο ΑΡΗΣ σε επίπεδο διοίκησης τα παίρνω πάνω μου… Τελευταία φορά σας είχα πει ότι πίστευα ότι θα το κααφέρουμε… Αυτός δυστυχώς δεν ήταν εφικτό. Είναι Ιούλιος και δεν εχουμε κλείσει το έτος και πρέπει να δημιουργήσουμε τη νέα ομάδα. Κάνω ένα βήμα πίσω και διαχωρίζω την περσινή χρονιά από το μέλλον του ΑΡΗ.

Θα στηθεί η νέα ομάδα με μπάτζετ βασισμένο στα έσοδα του ΑΡΗ την επόμενη χρονιά. Μέσα σε όλο αυτό είχαμε επαφές με τον κόουτς και του “πουλήσαμε” την ιδέα του ΑΡΗ, όχι ότι δεν ήξερε, γιατί τα έχει ζήσει στο πετσί του. Του εξηγήσαμε το πλάνο το δικό μας, όχι μόνο για την επόμενη χρονιά, αλλά για την επόμενη πενταετία. Οι συζητήσεις ξεκίνησαν μέσω φίλων που ήθελαν να μας γνωρίσουν πριν αρκετό καιρό. Είχαμε την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα και ο ίδιος επίσης και να πιστέψει στο πλάνο μας… Αποφασίσαμε να κάνουμε το επόμενο βήμα που είναι η αναγέννηση του ΑΡΗ. Ο κόουτς έρχεται πίσω στο σπίτι του με βάση τριετία ή πενταετία.

Η ιδέα είναι ότι φέτος θα βάλουμε τις βάσεις για τον νέο ΑΡΗ. Αυτό δεν είναι μόνο αγωνιστικά, αλλά και διοικητικά, να δουλέψουμε και σε αμερικανικά πρότυπα, για παραγωγή ταλέντων και ουσιαστικά παραγωγή εσόδων για την ομάδα. Μια ομάδα δεν έχει μόνο παίκτες, είναι ομάδα και εκτός γηπέδου και πρέπει να παράξει έσοδα για να λειτουργήσει. Ο κόουτς θα μπορέσει να μας βοηθήσει με τη λειτουργία του”

Προτεινόμενα Άρθρα