Μέσω iPad η διεξαγωγή της προπόνησης

από Γιώργος Γκάτος

Καθιερώνει την τοποθέτηση τηλεοράσεων και χρήση iPad για την αρτιότερη διεξαγωγή των ασκήσεων

Η εφευρετικότητα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν είναι δεδομένη και αποδεικνύεται σε πολλές περιπτώσεις εντός αγωνιστικού χώρου, ωστόσο η πρωτοβουλία του σχετικά με την μέθοδο προπονήσεων ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Ο νεαρός προπονητής έχει καθιερώσει πιλοτικά ένα σύστημα χρησιμοποίησης iPad κατά τη διάρκεια της προπόνησης προκειμένου σε πραγματικό χρόνο να δείχνει στους ποδοσφαιριστές με ακρίβεια την εκάστοτε άσκηση.

Συγκεκριμένα, μέσα στο χώρο προπόνησης βρίσκονται τηλεοράσεις ύψους τριών μέτρων και πλάτους έξι μέτρων και τέσσερις κάμερες που καλύπτουν πλήρως το οπτικό πεδίο. Μέσω iPad ο Νάγκελσμαν και οι συνεργάτες μπορούν να “παγώσουν” την εικόνα της προπόνησης, να “γυρίσουν” πίσω το χρόνο προκειμένου να απεικονίσουν στις οθόνες τις ασκήσεις άρτια εκτελεσμένες. 

Με τον τρόπο αυτό πέρα από τον περιορισμό των διακοπών και την απώλεια ρυθμού, εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ακρίβεια στις ασκήσεις. 

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή καινοτομία από τη μεριά του Γερμανού τεχνικού που έχει εμπειρία στο χώρο της τεχνολογίας, όντας εξάλλου αναλυτής βίντεο κατά τη διάρκεια της κοινής παρουσίας του με τον Τόμας Τούχελ στην Άουγκσμπουργκ.

Πηγή: sdna.gr

Προτεινόμενα Άρθρα