"Πρόκληση ο ΑΡΗΣ – Ρόστερ που ελπίζουμε να φέρει τρόπαιο"

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η παρουσία του Τζέιμς Τζέγκο στην Ελλάδα από φέτος, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους συμπατριώτες του.

Ο Ασυτραλός χαφ επέλεξε να ζήσει μία νέα ποδοσφαιριστή εμπειρία, για την οποία μάλιστα μίλησε με πολύ καλά λόγια σε ιστοσελίδα της πατρίδας του.

Ο Τζέγκο φιλοξενήθηκε στην ιστοσελίδα “theworldgame.sbs.com.au”, καταγράφοντας τις μέχρι τώρα εντυπώσεις του από τον ΑΡΗ και τη Super League.

Αναλυτικά: 

“Ηταν μία ενδιαφέρουσα κίνηση. Με έξέπληξε κάπως η πρόταση. Έψαξα πολύ για τον ΑΡΗ. Είναι σημαντικό να συλλέγεις πληροφορίες ενώ μίλησα με όσους περισσότερους μπορούσα, κάποιους από την Αυστρία αλλά και Αυστραλούς με εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα. 

Υπάρχει πάντα αυτό το άγνωστο όταν έρχεσαι σε μία χώρα, δεν είναι μόνο η Ελλάδα. Στην Ευρώπη υπάρχουν πολλές χώρες όπου γίνονται πράγματα τα οποία δεν ξέρουμε, ειδικά εάν προσθέσεις την πίεση λόγω κορωνοϊού”, είπε αρχικά ο Τζέγκο, αναλύοντας περισσότερο όσα συνάντησε ερχόμενος στην Ελλάδα. 

“Τα ζύγισα όλα και ήταν μία λογική κίνηση από ποδοσφαιρικής απόψεως. Οι ομάδες έχουν βάθος και είναι πρόκληση να παίζεις εδώ, κάτι που ίσως δεν είχα στην Αυστρία. Υπάρχει εξτρά πίεση και πάθος από τον κόσμο. Μετά από πέντε χρόνια στην Αυστρία, αισθάνθηκα ότι χρειάζομαι μία νέα πρόκληση.

Στην Ελλάδα υπάρχουν μεγάλα κλαμπ και μεγάλα παιχνίδια.

Στην Αυστρία έπαιζα με συγκεκριμένο τρόπο. Εδώ είναι διαφορετικά και η ποιότητα των παικτών που αντιμετωπίζεις είναι πρόκληση. 

Είμαι σε ένα παραδοσιακό κλαμπ της Ελλάδας. Δεν έχει τις επιτυχίες άλλων ομάδων αλλά δημιουργήθηκε ένα ρόστερ που ελπίζουμε ότι θα φέρει ένα τρόπαιο. Στόχος μας επίσης είναι και η ευρωπαϊκή έξοδος. 

Ολα αυτά, μπορούν να με βοηθήσουν και με την Εθνική Ομάδα. Επαιξε τον ρόλο της για να έρθω εδώ και μίλησα για αυτό στον Άρνι (σ.σ. τον προπονητή Γκράχαμ Άρνολντ). Ηταν μία πρόκληση για μένα ώστε να εξελιχθώ. Στα αποδυτήρια έχω παίκτες με πάνω από 100 ματς στη La Liga, την Premier League και την Γαλλία”.

Προτεινόμενα Άρθρα