Έφτασε στην πηγή, αλλά…

από AllAboutARIS

Η Κ-19 του ΑΡΗ έκανε μεγάλη προσπάθεια απέναντι στον Ο.Φ.Η., αλλά από δύο δικά της λάθη δέχθηκε δύο γκολ και ηττήθηκε με σκορ 2-1 στον τελικό του πρωταθλήματος Νέων της Stoiximan.gr Football League.

Οι “κίτρινοι” ήταν ανώτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως  Ο.Φ.Η. τιμώρησε και το παραμικρό λάθος και κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 2-1.

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και μόλις στο 4ο λεπτό έγινε απειλητικός με τον Μπουλγκουρίδη. Ο Καλούδης έκανε την σέντρα από τα δεξιά, αλλά ο Μπουλγκουρίδης δεν κατάφερε να κάνει καλά το κοντρόλ, δίνοντας την δυνατότητα στον Παπαδάκη να βγει και να μπλοκάρει. Τρία λεπτά αργότερα ο Πατσιαβάς κέρδισε φάουλ λίγα μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή. Ο ίδιος παίκτης ανέλαβε την εκτέλεση, στέλνοντας την μπάλα στο τείχος.

Στο 13ο λεπτό, ήταν σειρά του Ο.Φ.Η. ν’ απειλήσει την εστία των κιτρίνων. Ο Κουράκης εκτέλεσε απ’ ευθείας το φάουλ, αλλά ο Μάντζαρης ήταν σ’ ετοιμότητα και μπλόκαρε την μπάλα. Επτά λεπτά αργότερα, ο Λαμπριανίδης έγινε κάτοχος της μπάλας, έκανε το πλασέ, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Με την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, ο ΑΡΗΣ είχε την ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ, όμως το τακουνάκι του Καλούδη εξουδετέρωσε ο Παπαδάκης, κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Οι παίκτες του Πασχάλη Μελισσά συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας και να πιέζουν για κάποιο γκολ, όμως ούτε το σουτ του Κλιγγόπουλου έξω από την περιοχή βρήκε στόχο.

Ολιγωρία και 1-0

Και ενώ οι κίτρινοι ήλεγχαν απόλυτα το παιχνίδι, μια στιγμιαία ολιγωρία της άμυνας στο 40ο λεπτό, έδωσε την δυνατότητα στον Περδίκη να γίνει κάτοχος της μπάλας μετά από εκτέλεση πλαγίου και να σκοράρει με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή.

Στον χρόνο που απέμενε μέχρι το τέλος του Α΄ ημιχρόνου, ο ΑΡΗΣ επιχείρησε να πετύχει κάποιο γκολ πριν πάει στ’ αποδυτήρια, όμως το σουτ του Μπουλγκουρίδη στο 43΄ πέρασε άουτ, με αποτέλεσμα το 1-0 να διατηρηθεί μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο ΑΡΗΣ συνέχισε να πιέζει και να έχει την κατοχή της μπάλας, όμως δεν μπορούσε να βγει με αξιώσεις απέναντι από την εστία του Παπαδάκη.

Ο Κλιγγόπουλος έδωσε, προσωρινά, την λύση

Στο 62ο λεπτό ο Λιάτσης έκανε την ατομική προσπάθεια, απέφυγε δύο παίκτες, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Κλιγγόπουλο, ο οποίος δίχως δεύτερη σκέψη σούταρε με δύναμη μέσα από την περιοχή και νίκησε τον Παπαδάκη, φέρνοντας το σκορ και πάλι σε ισορροπία. Η επίτευξη του γκολ έδωσε ψυχολογία στους παίκτες του Πασχάλη Μελισσά, οι οποίοι απείλησαν σε δύο περιπτώσεις (63΄ και 66΄) με τον Μπουλγκουρίδη. Κι ενώ όλα έδειχναν πως ο ΑΡΗΣ ήταν θέμα χρόνου να φτάσει και σε δεύτερο τέρμα, ο Λαμπριανίδης μετά από εκτέλεση φάουλ, έστειλε για 2η φορά την μπάλα στα δίχτυα του Μάντζαρη.

Στον χρόνο που είχαν μπροστά τους οι κίτρινοι πάλεψαν για να φτάσουν στην ισοφάριση, όμως στην σπουδαιότερη ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε, ο Καλλίδης δεν εκτέλεσε σωστά. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Καραΐσκου, η άμυνα του Ο.Φ.Η. δεν απομάκρυνε σωστά, η μπάλα στρώθηκε στον Καλλίδη ο οποίος εξ’ επαφής και με τον Παπαδάκη εξουδετερωμένο, δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στα υπολειπόμενα λεπτά, ο ΑΡΗΣ δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση (Ο Καλούδης σε δύο περιπτώσεις δεν σημάδεψε σωστά) και το 2-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

Προτεινόμενα Άρθρα