Οι "Γάλλοι" του Basketball Champions League

από AllAboutARIS

Το Champions League συνεχίζει να… ενισχύεται ενόψει της νέας σεζόν και στο πλαίσιο αυτό η FIBA ανακοίνωσε πως η Μονακό, η Σαλόν, η Ναντέρ και η Στρασμπούρ θα δώσουν το «παρών» στη διοργάνωσή της τη νέα σεζόν.

Η FIBA την Δευτέρα (19/6) επισημοποίησε την… επέκτασή της στην ACΒ και μία ημέρα μετά ανακοίνωσε πως η Μονακό, η Σαλόν, η Ναντέρ και η Στρασμπούρ θα δώσουν το «παρών» στο Champions League της νέας αγωνιστικής περιόδου. 

Η άλλοτε πρωταθλήτρια Γαλλίας, Ναντέρ έχει κατακτήσει το FIBA Europe Cup και το EuroChallenge, ενώ έχει στεφθεί και Κυπελλούχος Γαλλίας. Η Μονακό που τερμάτισε στην 3η θέση του Champions League της σεζόν 2016-17, μετράει δύο συνεχόμενες κατακτήσει τους Leaders Cup τη Γαλλία, ενώ η Σαλόν έχει στεφθεί πρωταθλήτρια Γαλλίας και την προηγούμενη σεζόν ήταν φιναλίστ του FIBA Europe Cup. H Στρασμπούρ από την πλευρά  της έχει κατακτήσει μία φορά το πρωτάθλημα Γαλλίας και μία φορά το Leaders Cup και την Παρασκευή (23/6) θα αντιμετωπίσει την Σαλόν με φόντο το τρόπαιο της LNB. 

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που οι τέσσερις καλύτερες ομάδες της Γαλλίας θα     θα συμμετέχουν στην διοργάνωση τη νέας σεζόν και θα συμβάλλουν γαι τον υψηλό ανταγωνισμό της διοργάνωσης που θα απολαύσουν οι φίλαθλοι σε όλη την Ευρώπη. Η Γαλλία είναι μια ισχυρή και αναπτυσσόμενη αγορά για το μπάσκετ και χαιρετίζουμε τις ομάδες, ευχαριστώντας την LNB για την αναγνώριση της σημασίας και της προοπτικής ανάπτυξης του Basketball Champions League ως μιας πραγματικά πανευρωπαϊκής διοργάνωσης, στην οποία οι προκρίσεις επιτυγχάνονται στο παρκέ
 
Είναι ευχάριστο για εμάς που καλωσορίζουμε πίσω τη Μονακό και την Στρασμπούρ που ήταν ανάμεσα στις τέσσερις ομάδες που συμμετείχαν στο Champions League την φετινή σεζόν. Δυστυχώς, η Βιλερμπάν και η ΛεΜαν, οι άλλες δύο ομάδες που έπαιξαν στην πρώτη σεζόν του Champions League, δεν προκρίθηκαν μέσω των εγχώριων διοργανώσεών τους και ελπίζουμε στο μέλλον να τις υποδεχτούμε», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πάτρικ Κομνηνός.  

Προτεινόμενα Άρθρα