Αστέρια που έλαμψαν στο "Κλεάνθης Βικελίδης"

από AllAboutARIS

Ποιοι είναι οι παίκτες αναγνωρισμένης αξίας, που πάτησαν το χορτάρι του "Κλεάνθης Βικελίδης" την τελευταία δεκαετία

Το «αντίο» του Φραντσέσκο Τότι στο παιχνίδι με τη Τζένοα, συγκλόνισε την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα. Όσοι βρέθηκαν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στις 26 Ιουλίου του 2013, για να παρακολουθήσουν το φιλικό παιχνίδι του ΑΡΗ με τη Ρόμα, θα θυμούνται τον εμβληματικό αρχηγό της ιταλικής ομάδας, να σηκώνεται όρθιος στον πάγκο και να χειροκροτεί, απολαμβάνοντας φανερά την ατμόσφαιρα του γηπέδου.

Με αφορμή την αποχώρηση από την ενεργό δράση του Ιταλού σούπερ σταρ, η εφημερίδα «ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!» και οι Γιάννης Σελαλμαζίδης, Λήδα Χούκλη θυμήθηκαν τους ποδοσφαιριστές παγκοσμίου φήμης, που αγωνίστηκαν ως αντίπαλοι του ΑΡΗ στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία δέκα χρόνια. Από τον Φορλάν στον Τέβες και από τον Ντε Χέα στον Βιδάλ, ένα ήταν το κοινό τους χαρακτηριστικό: κανείς δεν κατάφερε να φύγει νικητής από το «Κλεάνθης Βικελίδης» σε επίσημο παιχνίδι…

ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΑΓΙΑΛΑ (ΑΡΗΣ-Σαραγόσα, 20/09/2007)

Ο διεθνής Αργεντίνος αμυντικός έγινε σύνθημα στο στόμα των οπαδών του ΑΡΗ, αφού ούτε αυτός, ούτε ο Μιλίτο κατάφεραν να… σταματήσουν τον Χαβίτο και οι «κιτρινόμαυροι» πέτυχαν εκείνη τη χρονιά μια σπουδαία πρόκριση απέναντι στη Σαραγόσα. Το 1-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» έκανε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, μετά από ασίστ του Τόνι Κάλβο.

ΧΟΥΑΝ ΡΟΜΑΝ ΡΙΚΕΛΜΕ (ΑΡΗΣ-Μπόκα Τζούνιορς, 05/08/2009)

Ο αρχηγός της Μπόκα βρέθηκε μαζί με την υπόλοιπη ομάδα του στην έδρα του ΑΡΗ για ένα σπουδαίο φιλικό προετοιμασίας. Οι φίλοι των «κιτρινόμαυρων» αψήφησαν την αποπνικτική ζέστη για να απολαύσουν ένα από τα τελευταία παλαιάς κοπής 10αρια σε δράση.

ΜΑΡΤΙΝ ΠΑΛΕΡΜΟ (ΑΡΗΣ-Μπόκα Τζούνιορς, 05/08/2009)

Δεινός σκόρερ και ο πρώτος στην ιστορία της Μπόκα, έπαιξε ένα μισάωρο αντί του Φιλίπε, αλλά το νικητήριο γκολ για λογαριασμό της Μπόκα πέτυχε τελικά ο συμπαίκτης του Μπατάλια.

ΝΤΑΒΙΝΤ ΝΤΕ ΧΕΑ (ΑΡΗΣ-Ατλέτικο Μαδρίτης, 16/09/2010)

Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να τον αποκτήσει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να τον κάνει τον πιο ακριβοπληρωμένο τερματοφύλακα στον κόσμο, όμως δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά στο «Κλεάνθης Βικελίδης», καθώς ο Χαβίτο τον «κάρφωσε» με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, χαρίζοντας με 1-0 στον ΑΡΗ μια νίκη που ταρακούνησε όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη.

ΝΤΙΕΓΚΟ ΦΟΡΛΑΝ (ΑΡΗΣ-Ατλέτικο Μαδρίτης, 16/09/2010)

Μόνος προωθημένος ήταν ο Ουρουγουανός επιθετικός με την εντυπωσιακή καριέρα, ο οποίος δεν ήταν ιδιαίτερα κινητικός (μόλις δυο σουτ χωρίς να βρει δίχτυα) και άφησε την έδρα του ΑΡΗ απόρθητη για άλλο ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι.

ΝΤΙΕΓΚΟ ΚΟΣΤΑ (ΑΡΗΣ-Ατλέτικο Μαδρίτης, 16/09/2010)

Κάποιοι ίσως να μη θυμούνται ότι ο νυν παίκτης της Τσέλσι έχει βρεθεί στη Θεσσαλονίκη ως αντίπαλος του ΑΡΗ. Ο 22χρονος τότε Κόστα πέρασε ως αλλαγή του Ραούλ Γκαρσία στο δεύτερο ημίχρονο και απείλησε με δυο σημαντικές ευκαιρίες την εστία των «κιτρινόμαυρων».

ΑΡΤΟΥΡΟ ΒΙΔΑΛ (ΑΡΗΣ-Μπάγερ Λεβερκούζεν, 21/10/2010)

Ο Χιλιανός μέσος ανήκει πλέον στη Μπάγερν Μονάχου, αλλά πέρασε από το «Κλεάνθης Βικελίδης» με την Μπάγερ Λεβερκούζεν. Η είσοδός του στο παιχνίδι στο 61’ όταν αντικατέστησε τον Μπάλιτς δεν άλλαξε, ωστόσο, πολλά σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι που έληξε 0-0.

ΚΑΡΛΟΣ ΤΕΒΕΣ (ΑΡΗΣ-Μάντσεστερ Σίτι, 15/02/2011)

Το μεγάλο αστέρι της Μάντσεστερ Σίτι αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά της εντός έδρας αναμέτρησης (0-0) με τον ΑΡΗ, χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει, καθώς οι Νίκος Λαζαρίδης και Ρονάλντο Γκιάρο και ιδιαίτερα ο Σάκης Πρίττας έκαναν εξαιρετική δουλειά και τον εξαφάνισαν στον αγωνιστικό χώρο.

ΕΝΤΙΝ ΤΖΕΚΟ (ΑΡΗΣ-Μάντσεστερ Σίτι, 15/02/2011)

Ο Βόσνιος φορ έκανε φιλότιμες προσπάθειες να σκοράρει και να χαρίσει τη νίκη στην αγγλική ομάδα, έφτασε, μάλιστα, πολύ κοντά σε δυο περιστάσεις (με κεφαλιά μέσα από την περιοχή και κατόπιν δυνατό σουτ) αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και αρκέστηκε στην ισοπαλία.

ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥΡΕ (ΑΡΗΣ-Μάντσεστερ Σίτι, 15/02/2011)

Στον χώρο του κέντρου, οι Σάκης Πρίττας και Ρικάρντο Φατί πάλεψαν και δεν χαρίστηκαν απέναντι στον πρώην μέσο του Ολυμπιακού από την Ακτή Ελεφαντοστού, παρά τις εξαιρετικές του ικανότητες στον έλεγχο της μπάλας.

ΚΟΛΟ ΤΟΥΡΕ (ΑΡΗΣ-Μάντσεστερ Σίτι, 15/02/2011)

Και ο έτερος αδερφός Τουρέ έπαιξε καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς στην άμυνα, κάνοντας καλή δουλειά και οι παίκτες του ΑΡΗ δεν βρήκαν διαδρόμους για να σκοράρουν.

ΜΑΡΙΟ ΜΠΑΛΟΤΕΛΙ (ΑΡΗΣ-Μάντσεστερ Σίτι, 15/02/2011)

Μπορεί να αγωνίστηκε μόλις 13 λεπτά ως αλλαγή του Ράιτ-Φίλιπς, όμως ο «σούπερ Μάριο» έδειξε μεγάλη διάθεση να τα βάλει μόνος του με την άμυνα του ΑΡΗ, αλλά ο Νίκος Λαζαρίδης τον αντιμετώπισε αποτελεσματικά.

ΜΙΡΑΛΕΜ ΠΙΑΝΙΤΣ (ΑΡΗΣ-Ρόμα, 26/07/2013)

Ο Βόσνιος άσος της Γιουβέντους πάτησε το πόδι του στον αγωνιστικό χώρο του «Κλεάνθης Βικελίδης» σε φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στον ΑΡΗ και την πρώην ομάδα του, τη Ρόμα. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ήταν φανερά τα δείγματα του μεγάλου ταλέντου του, ενώ έχει πλέον γίνει ένας από τους πιο ολοκληρωμένους μέσους στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΟ ΤΟΤΙ (ΑΡΗΣ-Ρόμα, 26/07/2013)

Ο εμβληματικός αρχηγός των «τζιαλορόσι» έπαιξε για ένα ημίχρονο ως αντικαταστάτης του Πιάνιτς και αποθεώθηκε από την κερκίδα. Η αγάπη που του έδειξαν οι οπαδοί του ΑΡΗ ήταν μάλλον υπερβολική, αφού μετά το τέλος του αγώνα πολλοί έτρεξαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να αποκτήσουν τη φανέλα του και τελικά τον άφησαν χωρίς… σορτσάκι!

Προτεινόμενα Άρθρα