"Στην τέταρτη θέση για τρίτη σερί χρονιά"

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Τρίτη συνολικά φορά στη STOIXIMAN.GR Basket League ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος ήταν παίκτης του ΑΡΗ

Το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ στην φετινή πορεία του μπασκετικού ΑΡΗ στην Stoiximan Basket League.

Αναλυτικά:

“Στη θέση που βρέθηκε τόσο πέρυσι όσο και πρόπερσι, την τέταρτη, ολοκλήρωσε και τη φετινή σεζόν ο ΑΡΗΣ που πλέον έχει παγιώσει την παρουσία του στην κορυφαία τετράδα του πρωταθλήματος. Οι “κίτρινοι” ήταν τέταρτοι στην κανονική περίοδο ενώ ηττήθηκαν στη σειρά των μικρών τελικών από την ΑΕΚ με 3-0.

 

Οι “κίτρινοι” που είδαν από το ξεκίνημα της σεζόν τον σχεδιασμό τους να ανατρέπεται με τον τραυματισμό του Βίκτορ Σανικίντζε, κατάφεραν στις τελευταίες αγωνιστικές να εξασφαλίσουν μία θέση στην πρώτη τετράδα έναντι του ΠΑΟΚ, παρότι είχαν ηττηθεί δύο φορές μέσα στη σεζόν. Πήραν ωστόσο τη… ρεβάνς από τους συμπολίτες του στα πλέι οφ, καθώς προκρίθηκαν -για πρώτη φορά σε μεταξύ τους συναντήσεις στην post season- με 2-0 νίκες. Ωστόσο, έχοντας και πάλι απουσίες λόγω τραυματισμών, δεν κατάφερε να κάνει νίκη στα επόμενα έξι παιχνίδια (0-3 από Ολυμπιακό και ΑΕΚ) ολοκληρώνοντας έτσι στην τέταρτη θέση.

 

Εξάλλου μετά από δύο χρόνια, και τρίτη συνολικά φορά στη STOIXIMAN.GR Basket League ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος ήταν παίκτης του ΑΡΗ καθώς του Ουίλ Κάμινγκς είχαν προηγηθεί ο Σάσα βεζένκοφ και ο Νέστωρας Κόμματος.

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:  17 νίκες – 17 ήττες – 4η θέση”

Προτεινόμενα Άρθρα