Διπλωματική εκπρόσωπος της Αιγύπτου στο Κατάρ η Ελλάδα

από AllAboutARIS

Έπειτα από αίτημα της Αιγύπτου, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, συμφώνησε η ελληνική πρεσβεία στο Κατάρ να εκπροσωπεί διπλωματικά την Αίγυπτο

Όπως ανακοινώθηκε από το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών, η πρεσβεία της Ελλάδας στην Ντόχα θα αναλάβει να εκπροσωπεί διπλωματικά την Αίγυπτο μετά από την απόφαση του Καΐρου «να βάλει τέλος στις διπλωματικές σχέσεις του με το κράτος του Κατάρ το οποίο επιμένει να υιοθετεί μια συμπεριφορά εχθρική έναντι της Αιγύπτου».

Η Αίγυπτος είναι μεταξύ των έξι αραβικών χωρών (Σαουδική Αραβία, Μπαχρέιν, Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Υεμένη και Μαλδίβες)- που αποφάσισαν αιφνίδια να διακόψουν τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Κατάρ, κατηγορώντας το ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία.

Την απόφαση για διπλωματική εκπροσώπηση του Καΐρου έλαβε ο Νίκος Κοτζιάς, έπειτα από το σχετικό αίτημα του Αιγύπτιου ομολόγου του, Σάμεχ Σούκρι.

Σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, η Ελλάδα, «στο πλαίσιο των παραδοσιακά φιλικών σχέσεων που διατηρεί με τον αραβικό κόσμο, είναι στη διάθεση όλων των πλευρών, ώστε να συμβάλει με κάθε τρόπο προς όφελος της περιφερειακής συνεργασίας και σταθερότητας».

Πηγή: efsyn

Προτεινόμενα Άρθρα