Γκρι ξεφτίλα δίχως τέλος

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ έπαιξε καλό μπάσκετ κόντρα στην Α.Ε.Κ. και θα την είχε νικήσει αν οι διαιτητές της αναμέτρησης δεν του έκλεβαν το θετικό αποτέλεσμα με τα ανεκδιήγητα σφυρίγματά τους.

Ο ΑΡΗΣ παρουσιάστηκε σοβαρός και συγκεντρωμένος απέναντι στην Α.Ε.Κ. και θα είχε κερδίσει, αν οι Σχηνάς, Μπήτης και Μαγκλογιάννης δεν έκαναν τα πάντα για να κερδίσουν οι φιλοξενούμενοι. Τραγικοί οι διαιτητές, έκλεψαν τον ιδρώτα των παικτών του Πρίφτη.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι ευστοχώντας στις προσπάθειες που πήραν. Ο ΑΡΗΣ έπαιρνε σκορ από τον Τσαϊρέλη ενώ η Α.Ε.Κ. από τον Λαρεντζάκη. Όσο κυλούσε ο χρόνος, οι παίκτες του Πρίφτη προσπαθούσαν ν’ ανεβάσουν την ένταση στην άμυνα και να «μπλοκάρουν» επιθετικά τους αντιπάλους τους, όμως οι διαιτητές σφύριζαν και την παραμικρή επαφή, κάτι που φόρτωνε τους «κίτρινους» με φάουλ κι έστελνε τους φιλοξενούμενους στην γραμμή των βολών. Παρ’ όλα αυτά, ο ΑΡΗΣ είχε ρυθμό επιθετικά και διατηρούνταν σ’ επαφή με το σκορ.

Στο ξεκίνημα τους δευτέρου δεκαλέπτου, οι διαιτητές συνέχιζαν να χρεώνουν με φάουλ τον ΑΡΗ, συνθήκη που εκνεύρισε τους «κίτρινους», αλλά δεν τους πτόησε. Ανεβάζοντας την ένταση και την ενέργεια στην άμυνα, ο ΑΡΗΣ οδήγησε σε λάθη την Α.Ε.Κ., τα οποία μετουσίωσε σε πόντους στον αιφνιδιασμό, αυξάνοντας την υπέρ του διαφορά στο +7 (35-28), 5:36 πριν το ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν ν’ ανακόψουν τον ρυθμό των γηπεδούχων σ’ εκείνο το σημείο, όμως οι παίκτες του Πρίφτη συνέχισαν να είναι πιεστικοί στην, υπομονετικοί και αποτελεσματικοί στην επίθεση, με αποτέλεσμα να ξεφύγουν με +10 (47-37) 2:20 πριν το τέλος του Α΄ μέρους.

Στον χρόνο που υπολείπονταν, η Α.Ε.Κ. μείωσε με σερί 6-0 στους 4 (47-43), όμως  ο ΑΡΗΣ λειτουργούσε εξαιρετικά στην επίθεση και επανέφερε την διαφορά στο +10 (51-41), πριν ο Ελονού διαμορφώσει το 51-43 του ημιχρόνου με βολές.  

Στην επανάληψη ο ΑΡΗΣ στερήθηκε τις υπηρεσίες του Ουίλ Κάμινγκς, ο οποίος αποχώρησε με χτύπημα στα πλευρά και μετέβη στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι διαιτητές βλέποντας τον ΑΡΗ να ελέγχει το παιχνίδι, άρχισαν να δίνουν απίστευτα σφυρίγματα, προκαλώντας τον εκνευρισμό του Δημήτρη Πρίφτη. Ο τεχνικός του ΑΡΗ χρεώθηκε με 2η τεχνική ποινή από το Σχηνά και αποβλήθηκε. Αυτή η εξέλιξη όπως ήταν φυσικό “χάλασε” το μυαλό των “κιτρίνων”, δίνοντας την δυνατότητα στην Α.Ε.Κ. να τρέξει ένα σερί 5-0 και να μειώσει την διαφορά σε απόσταση ενός σουτ. Παρ’ όλα αυτά, ο ΑΡΗΣ συνήλθε γρήγορα, βρήκε τα πατήματά του εκ νέου και κατάφερε να πάρει τον έλεγχο της αναμέτρησης, κλείνοντας με προβάδισμα 5 πόντων την τρίτη περίοδο (68-63).

Στην τελευταία περίοδο οι διαιτητές ολοκλήρωσαν το βρώμικο έργο τους. Χρεώνοντας διαρκώς με φάουλ τους παίκτες του ΑΡΗ και επιτρέποντας σ’ εκείνους της Α.Ε.Κ. να παίζουν ξύλο (καθαρή αγκωνιά του Μαυροκεφαλίδη στον Καββαδά) και να κάνουν υποπίπτουν σε παραβάσεις (ο Λαρεντζάκης πέρασε το κέντρο στα 13 δευτερόλεπτα και παρ’ όλο που το είδαν στο ριπλέι, δεν το υπέδειξαν), έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της Α.Ε.Κ.

Ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες, ο ΑΡΗΣ πάλεψε μέχρι τέλους, αλλά δεν τα κατάφερε, γνωρίζοντας την ήττα με 85-91.  

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 51-43. 68-63, 85-91 

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Φλιώνης, Τσαϊρέλης 17(4), Κάμινγκς 8(2), Γιάνκοβιτς 18(2), Καββαδάς 5, Σκοτ 2, Ξανθόπουλος 2, Ζάρας 10, Χρηστίδης, Σίμτσακ 5, Μούρτος 18

ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Λαρεντζάκης 19(1), Νιούλεϊ 10(2), Μωραϊτης 3(1), Μαυροειδής 5, Μαυροκεφαλίδης 19(1), Ελονού 12, Σάκοτα 2, Βασιλειάδης 7(1), Μιλόσεβιτς 3, Ντίξον 11(2)

Προτεινόμενα Άρθρα