Το βλέμμα στη Λίγκα

από AllAboutARIS

Η αίτηση του Λεβαδειακού, η πιθανή ψηφοφορία και το κλίμα που φαίνεται να είναι υπέρ του Ηρακλή που θα ανοίξει τον δρόμο για προσφυγή στο διαιτητικό. Ετοιμάζεται από το ΙΔΕΑΒ η γνωμοδότηση που ζήτησε ο ΑΡΗΣ.

Το βλέμμα του στην σημερινή συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ έχει ο ΑΡΗΣ αφού από την απόφαση που θα παρθεί για τον Ηρακλή θα φανεί αν υπάρχουν ελπίδες για άνοδο μέσω της 3ης θέσης. Σήμερα αναμένεται να συζητηθεί η αίτηση του Λεβαδειακού για αφαίρεση των τριών βαθμών που επέστρεψε στις 31/1 η διοργανώτρια στον Ηρακλή στην περίπτωση Πουρτουλίδη. Το ερωτηματικό είναι αν το θέμα πάει σε ψηφοφορία αφού ακούγεται ότι η γνωμοδότηση την οποία ζήτησε από το διαιτητικό η λίγκα είναι θετική για τον Ηρακλή, αλλά ακόμη και σ’ αυτή την περίπτωση διαφαίνεται πλειοψηφία υπέρ του Ηρακλή αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι στάση θα κρατήσουν οι άλλες ΠΑΕ και αν θα στηρίξουν Ηρακλή ή Κομπότη.

Αν δεν αφαιρεθούν οι τρεις βαθμοί από τον Ηρακλή, επικυρώνεται η βαθμολογική του παραμονή στη Super League και τίθεται εκτός διεκδίκησης ο Λεβαδειακός. Σε αυτή την περίπτωση και εφόσον και σε δεύτερο βαθμό δεν αδειοδοτηθεί ο Ηρακλής, ο ΑΡΗΣ θα προσφύγει στο διαιτητικό ζητώντας να εφαρμοστεί ο ΚΑΠ και όχι να παραμείνει ο Λεβαδειακός στην κατηγορία και για αυτό έχει ζητηθεί ήδη από τον Ανδρέα Μαλάτο και το ΙΔΕΑΒ να ετοιμαστεί σχετική γνμωμοδότηση. Μάλιστα για αυτό το λόγο στην Αθήνα έγινε χθες η συνεδρίαση του ΙΔΕΑΒ στην οποία αποφασίστηκε να ετοιμαστεί η γνωμοδότηση που ζήτησε ο ΑΡΗΣ όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Βέβαια θα πρέπει να αναφέρουμε ότι και ο Ηρακλής, σε περίπτωση που του επιβληθεί ποινή υποβιβασμού, θα προσφύγει στο διαιτητικό (πληροφορίες λένε ότι το έχει κάνει ήδη μέσω του νομικού Γιώργου Παναγόπουλου) αφού ισχυρίζεται ότι η ποινή του υποβιβασμού έχει εγκριθεί από το 2015, αλλά δεν έχει συμπεριληφθεί στον Κανονισμό Αγώνων Πρωταθλήματος ή την προκήρυξη του Πρωταθλήματος και δεν υπάρχει ούτε στον κανονισμό αδειοδότησης άρα θα πρέπει να του επιβληθεί απαγόρευση μεταγραφών και όχι υποβιβασμός.

Προτεινόμενα Άρθρα