Λίγος…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Δύσκολο απόγευμα για τους «κιτρινόμαυρους» στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Ούτε τώρα… Ένας μαχητικός αλλά ανεπαρκής ΑΡΗΣ πάλεψε κόντρα στη Λαμία αλλά το γκολ που ήθελε τόσο πολύ δεν ήρθε. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα και ουσιαστικά οι γηπεδούχοι απώλεσαν και τις τελευταίες ελπίδες τους για την άνοδο. 

Στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα οι «κιτρινόμαυροι» είχαν την υπεροχή και μία κατοχή μπάλας που εν τέλει αποδείχθηκε ανούσια, αφού πλη κάποιων στιγμών κυρίως στο πρώτο μέρος δεν απείλησαν τον Πίτκα, υστερώντας αρκετά στην τελική πάσα μέσα στην περιοχή.

Ετσι ξεκίνησε

Οπως αναμενόταν ο Νίκος Κωστένογλου ξεκίνησε μετά από αρκετό καιρό στο αρχικό σχήμα Καπνίδη και Μιλούνοβιτς οι οποίοι πλαισίωσαν Ντούνη και Τάτο στην επίθεση. Ο Παυλίδης με τον Πίτου ήταν οι δύο χαφ, με τετράδα στην άμυνα τους Τζανακάκη, Ταλαρίδη, Σόουζα και Τζανακάκη μπροστά από τον Σωκράτη Διούδη.

Το δεκάλεπτο της πίεσης

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο ΑΡΗΣ πήρε με το καλημέρα την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να πιέσει με στόχο το γρήγορο γκολ. Ο Πίτκας στο 5′ σταμάτησε με δυσκολία το μακρινό σουτ του Τάτου, σε μία από τις λίγες φορές που οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να απειλήσουν από τον άξονα.

Η προτεραιότητα των παικτών του Κωστένογλου φάνηκε ότι ήταν να σημαδέψουν τον Καπνίδη, ο οποίος είχε αρκετή δουλειά με Αναστασιάδη και Βαλλιό πάνω του. Παρόλα αυτά στο 19′ είχε την ευκαιρία να σκοράρει με τον τερματοφύλακα της Λαμίας να απομακρύνει την κοντινή προσπάθεια του 24χρονου επιθετικού.

Κρατούσε πίσω η Λαμία και έψαχνε το λάθος μπροστά

Ο,τι κατάφερε η Λαμία ήρθε αφού πρώτα ισορρόπησε κάπως το παιχνίδι και μόνο από ατομικές προσπάθειες. Στο 17′ ο Όμο διέσχισε το μισό γήπεδο για να πατήσει στην περιοχή του Διούδη και να στείλει τη μπάλα άουτ. Επτά λεπτά αργότερα ο Μπλάζιτς ελευθερώθηκε πολύ ωραία έξω από την περιοχή, με το σουτ που επιχείρησε να περνάει μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Διούδη.

Κλείστηκε κι άλλο η Λαμία, πίεζε χωρίς αποτέλεσμα ο ΑΡΗΣ

Το δεύτερο μέρος εξελίχθηκε σε έναν μονόλογο του ΑΡΗ. Αποδείχθηκε όμως ένας ανούσιος μομόλογος για την ομάδα του Κωστένογλου, την οποία προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική με την είσοδο του Μπαργκάν. Πάλι όμως όσο κι αν προσπαθούσε ο ΑΡΗΣ δεν απειλούσε ουσιαστικά τον Πίτκα. Ούτε με τη μπάλα κάτω ούτε με τις αρκετές στημένες μπάλες που είχε, επηρεασμένος από το άγχος που μεγαλώνε αλλά και από την κούραση όσο περνούσαν τα λεπτά. Ετσι το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος για να φερει γκρίνια και αρκετές αποδοκιμασίες από τους οπαδούς που βρέθηκαν στο γήπεδο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Φουκάκης (Ηρακλείου)

ΒΟΗΘΟΙ: Ηλίας Αλεξέας (Μεσσηνίας), Γιάννης Σίπκας (Πέλλας)

4ος: Κώστας Κοτσάνης (Δράμας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 12′ Πίτου, 45′ Τάτος, 80′ Σόουζα/4′ Καραγιάννης, 65′ Πεταυράκης, 67′ Ματσούκας, 80′ Ρότσα, 90’+5′ Πίτκας

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΑΡΗΣ (Νίκος Κωστένογλου): Διούδης, Τζανακάκης, Καπνίδης, Καράμπελας (63′ Μπαργκάν), Ντούνης, Πίτου Γκαρσία (90′ Νέτο), Ταυλαρίδης, Σόουζα, Τάτος, Μιλούνοβιτς (46′ Ίλιτς), Παυλίδης.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Πίτκας, Μπλάζιτς, Ματσούκας (77′ Μπουλούλης), Βάντερσον, Ντουρμισάι (52′ Ρότσα), Βαλιός, Όμο, Καραγιάννης (68′ Μπουλούλης), Πεταυράκης, Αναστασιάδης, Χριστοφιλέας.

Προτεινόμενα Άρθρα