"Ο ΑΡΗΣ είναι πιο ανταγωνιστικός μέσα στην έδρα του"

από AllAboutARIS

"Θεωρήσαμε ότι θα έληγε εύκολα το ματς, όμως, ο ΑΡΗΣ αντέδρασε, πλησίασε και πέρασε ακόμα και μπροστά", σχολίασε ο Έλληνας τεχνικός

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, μίλησε για τη διαφορετική εικόνα που παρουσίασε σήμερα ο ΑΡΗΣ σε σχέση με το πρώτο ματς στο ΣΕΦ.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στη συνέντευξη τύπου:

«Ξέραμε ότι θα έχουμε έναν διαφορετικό αντίπαλο από εκείνον στο ΣΕΦ. Ο ΑΡΗΣ είναι πιο ανταγωνιστικός μέσα στην έδρα του. Εμείς ήμασταν αρκετά συγκεντρωμένοι, επιβάλλαμε τον ρυθμό μας και μετά το πρώτο 5λεπτο πήραμε μία διψήφια διαφορά πόντων. Εκεί, όμως, χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, είδαμε τους παίκτες μου να παίρνουν μέχρι και αμυντικό ριμπάουντ και να δίνουν την μπάλα στον αντίπαλο. Θεωρήσαμε ότι θα έληγε εύκολα το ματς, όμως, ο ΑΡΗΣ αντέδρασε, πλησίασε και πέρασε ακόμα και μπροστά.

Μετά την ανάπαυλα και αφού μιλήσαμε μέσα στους παίκτες, μπήκαμε και πάλι συγκεντρωμένοι και ξεκινήσαμε καλά την 3η περίοδο, όπως είχαμε ξεκινήσει και το παιχνίδι. Πήραμε μια διψήφια διαφορά μέχρι το 35΄, ενώ στο τελευταίο πεντάλεπτο δεχθήκαμε εύκολους πόντους.

Κρατάμε μόνο τα καλά διαστήματα και το 2-0 και από εδώ και πέρα ετοιμαζόμαστε για το φάιναλ-φορ και την ΤΣΣΚΑ».

Για το ότι πήγαν πολύ στα περιφερειακά σουτ: «Ο ΑΡΗΣ παίζει ένα στυλ μπάσκετ στην άμυνα που κλείνει τους διαδρόμους για το ντράιβ. Όταν δεν έχεις διέξοδο προς το καλάθι και κλείνουν όλοι στην μπάλα, αναγκαστικά πρέπει να βρεις το ελεύθερο σουτ. Όλοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι πνευματικά, γιατί σήμερα δεν ήταν».

Προτεινόμενα Άρθρα