Αναγκαία η καλή επιθετική λειτουργία

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ προετοιμάζεται για τον 1ο ημιτελικό της Stoiximan.gr Basket League με τον Ολυμπιακό (10/05,19:00) και ένα από τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη για να παρουσιαστεί ανταγωνιστική, είναι η αποτελεσματικότητα στην επίθεση.

Σκοπός των «κιτρίνων» το απόγευμα της Τετάρτης είναι να παίξουν, πρωτίστως, καλή άμυνα που δεν θα επιτρέψει στον Ολυμπιακό να βρει εύκολο σκορ και σε δεύτερο χρόνο να είναι αποτελεσματικοί στην επίθεση.

Προκειμένου να λειτουργήσουν σωστά στο επιθετικό σκέλος, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη απαιτείται να έχουν υπομονή, καλή κυκλοφορία και σωστό «διάβασμα» της αντίπαλης άμυνας, που θα τους επιτρέψει να εκδηλώσουν προσπάθειες υπό καλές προϋποθέσεις. Στο 2ο παιχνίδι της προημιτελικής σειράς με τον Π.Α.Ο.Κ., ο ΑΡΗΣ έκανε όλα τα παραπάνω στην επίθεση και σουτάροντας με 11/24 πίσω από τα 6,75, κατάφερε να σκοράρει 84 πόντους και να πάρει τη νίκη. Το ίδιο πρόσωπο θέλει να παρουσιάσει και κόντρα στους «ερυθρόλευκους», παίζοντας με πολύ περισσότερη ενέργεια, πολύ περισσότερη συγκέντρωση και πολύ περισσότερη συνέπεια, μιας και το επίπεδο του αντιπάλου είναι πολύ υψηλό και κάθε λάθος τιμωρείται.

Προτεινόμενα Άρθρα