«Πρέπει κάποια στιγμή να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οσα είπε ο 47χρονος τεχνικός για τη νίκη επί του Αχαρναϊκού και τη συνέχεια της ομάδας

Για τον αγώνα: «Καταφέραμε να πετύχουμε μία ακόμη πολύτιμη νίκη, απέναντι σε έναν αντίπαλο με αμυντικούς προσανατολισμούς. Μας έδωσε χώρους. Προσπαθήσαμε στο πρώτο μέρος να διασπάσουμε την πολυπρόσωπη άμυνα τους, αλλά δεν τα καταφέραμε στις δύο φάσεις που δημιουργήσαμε. Στο δεύτερο και αφού κάναμε πιο επιθετική την ομάδα προηγηθήκαμε, πετύχαμε και ένα δεύτερο γκολ ενώ θα μπορούσαν να έρθουν κι άλλα. Είναι σημαντικό ότι δεν δεχθήκαμε γκολ. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Αρχίζει μία καθοριστική σειρά αγώνων που θα κρίνει την άνοδο. Κατά διαστήματα χάσαμε τον ρυθμό του αγώνα, αλλά τα παιδιά προσπάθησαν μέχρι το τέλος».

Για το ενδεχόμενο η 3η θέση να δώσει άνοδο: «Υπάρχουν μηνύματα ότι ίσως βγει και η τρίτη ομάδα. Τα πράγματα είναι ρευστά. Ναι μεν μειώσαμε από τη Λαμία. Η εξέλιξη των επόμενων αγώνων θα καθορίσει τις δύο θέσεις. Λαμία και Απόλλων έχουν μεγάλο προβάδισμα. Για αυτό και πρέπει να διασφαλίσουμε την 3η θέση. Δεν μπορούμε να κάνουμε υπολογισμούς. Θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο προσεχές παιχνίδι. Θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Οι Κρητικοί φημίζονται για τη λεβεντιά και τη φιλοξενία τους. Πιστεύω θα γίνει ένα καλό παιχνίδι. Ο ΟΦΗ είναι μία ομάδα που θέλει τους βαθμούς, γιατί στοχεύει στην 3η θέση. Τα επόμενα παιχνίδια θα είναι καθοριστικά και για τις πέντε πρώτες ομάδες της βαθμολογίας».

Για την την χρησιμοποίηση του Τάτου στις πλευρές και την αξιοποίηση του στον άξονα: «Είναι ένα δίλημμα. Ο Ανδρέας έχει συνηθίσει να παίζει ως επιθετικός χαφ. Υπάρχει επιτακτική ανάγκη να μας βοηθήσει παντού, γιατί έχει ποιότητα. Είναι ένας ξεχωριστός παίκτης και βαρόμετρο για την ομάδα μας. Οταν παίζεις με δύο επιθετικούς και έναν επιθετικό χαφ, πρέπει να διαφοροποιήσεις τον σχηματισμό σου, κάτι που είναι δύσκολο αυτή τη χρονική στιγμή. Στις Σέρρες δεν λειτούργησε. Εκεί για ένα τέταρτο χάσαμε την αγωνιστική μας πειθαρχία. Μετά το 70′ βέβαια είχαμε την υπεροχή, αλλά δεν πετύχαμε κάποιο γκολ».

Για τα στοιχεία που χρειάζεται η ομάδα στους τρεις αγώνες που ακολουθούν: «Η ομάδα έχει σταθερότητα και παρουσιάζει αγωνιστική βελτίωση. Είναι καθοριστικά παιχνίδια. Θα πρέπει να βρεθεί η ομάδα στην ιδανικότερη κατάσταση της. Είναι δύσκολο, αλλά αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Αν η παρουσία αμς είναι ικανοποιητική, θα γίνει ένα καλό παιχνίδι. Ολα τα παιχνίδια είναι ανοικτά. Σίγουρα στην έδρα μας έχουμε διαφορετική δυναμική, αλλά έχουμε πρώτα τον αγώνα με τον ΟΦΗ. Θα πρέπει κάποια στιγμή να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας. Θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Στη διάρκεια των προσεχών αγώνων θα γίνουν ανακατατάξεις στον βαθμολογικό πίνακα».

Προτεινόμενα Άρθρα