Έκανε το χρέος του και τώρα… ο ΟΦΗ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Στο -6 και πάλι η διαφορά από τη Λαμία

Επιστροφή στις νίκες και… στο -6 για τον ΑΡΗ μετά την ισοπαλία στη Λαμία. Οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν εύκολα του Αχαρναϊκού με 2-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και «ψαλίδισαν» εκ νέου τη διαφορά από τη 2η θέση, πριν την κρίσιμη αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Επειτα από ένα πρώτο μέρος που δεν είχε να προσφέρει πολλά, η ομάδα του Κωστένογλου προηγήθηκε στο 49′ από το ωραίο γκολ του Ντούνη, με τον Τάτο στο 80′ να «γράφει» το τελικό 2-0 από την άσπρη βούλα.

Ετσι ξεκίνησε

Με νέα πρόσωπα τους Νέτο και Χαριτωνίδη ξεκίνησε ο ΑΡΗΣ στην άμυνα του, την οποία συμπλήρωναν Σόουζα και Καράμπελας. Πίτου, Ρόβας και Τάτος ήταν η τριάδα του άξονα, με τους Ντούνη-Παυλίδη στις πλευρές και τον Ίλιτς στην κορυφή τς επίθεσης.

Ανούσια κατοχή και ό,τι έκανε με τον Τάτο.

Η «σφιχτή» άμυνα του Αχαρναϊκού έβαλε δύσκολα στον ΑΡΗ στα πρώτα 45 λεπτά. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και αναλώθηκαν σε μακρινές πάσες προκειμένου να πατήσουν μέσα στην περιοχή, εκεί που τους έλειπε η τελική πάση για να έρθει το γκολ .Οι καλές στιγμές στο πρώτο μέρος ήρθαν με μακρινά σουτ και δια ποδός Τάτου στο 34′ και το 38′, με τη μπάλα να καταλήγει και στις δύο φάσεις ελάχιστα άουτ.

«Ντού»νης από τα αποδυτήρια

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για το ΑΡΗ, ο οποίος στο 49′ πήρε το προβάδισμα με τον Ντούνη. Ο Σωτηράκος απομάκρυνε πάνω στον 24χρονο εξτρέμ και αυτός με το εξωτερικό έκανε το 1-0 για τος γηπεδούχους.

Στα δύο χέρια… κληρώνει το ένα

Στο 75′ σημειώθηκε ίσως η μοναδική φάση στην οποία ελέγχεται ο διαιτητής του αγώνα, Παπαργυρίου. Μετά από δοκάρι του Τάτου, ο Σόουζα προσπάθησε με κοντινή προβολή να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, βλέποντας τον Σιάννη να απομακρύνει με το χέρι πάνω στη γραμμή. Πέναλτι πάντως είχε το παιχνίδι, αφού πέντε λεπτά αργότερα ο Κατερινιώτης ρέφερι υπέδειξε την εσχάτη των ποινών στο χέρι του Παπατόλιου και έτσι ο Τάτος «έγραψε» το τελικό 2-0. 
Στο 85 ο ρεφερι από την Κατερίνη “έπνιξε” και άλλο ένα πέναλντι σε ανατροπή του Μπαργκαν. Την ίδια στιγμή οι ουρακοτάγκοι δίνουν και παίρνουν από την Λαμία ως την Ριζουπολη

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λάμπρος Παπαργυρίου (Πιερίας)

ΒΟΗΘΟΙ: Γιώτγος Θεοδώρου (Πιερίας), Γιώργος Κεσίσογλου (Πέλλας)

4ος: Απόστολος Σημαιάκης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: -/49′ Παπατόλιος

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΑΡΗΣ (Νίκος Κωστένογλου): Διούδης, Νέτο, Καράμπελας, Σόουζα, Χαριτωνίδης, Πίτου (77′ Μακουτά), Ρόβας (46′ Καπνίδης), Ντούνης, Παυλίδης, Τάτος, Ίλιτς (78′ Μπαργκάν)

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Μαραντάς): Ψύχος, Αναστασίου, Σωτηράκος, Σταμούλης, Σιάννης, Παπατόλιος, Ζαχαρός Ντάγκρας (87′ Καρδάσης), Λύρας (90′ Χαραλαμπόπουλος), Πλαβούκος (81′ Ράνιελσον), Μεζινί.

Προτεινόμενα Άρθρα