Άμυνα, γρήγορο τέμπο, αιφνιδιασμός

από AllAboutARIS

Στο σημερινό ντέρμπι με τον Π.Α.Ο.Κ., ο ΑΡΗΣ θα επιχειρήσει να επιβάλλει τον ρυθμό του στο παρκέ μέσα από την άμυνα και να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο.

Στις αναμετρήσεις που προηγήθηκαν μεταξύ των δύο ομάδων, ο Π.Α.Ο.Κ. επέλεξε να θωρακίσει την ρακέτα και να δώσει το σουτ στον ΑΡΗ. Οι «κίτρινοι», παρά το γεγονός ότι εκτέλεσαν υπό καλές προϋποθέσεις, δεν είχαν υψηλά ποσοστά ευστοχίας πίσω από τα 6,75, με αποτέλεσμα να μείνουν χαμηλά σε παραγωγικότητα.  

Στο σημερινό ματς, είναι πολύ πιθανόν οι «ασπρόμαυροι» ν’ ακολουθήσουν την ίδια αμυντική τακτική και σε περίπτωση που η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη δεν έχει την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα από την περιφέρεια, θα πρέπει να βρει εναλλακτικούς τρόπους για να σκοράρει. Σε αυτή την συνθήκη, ο ΑΡΗΣ θα θελήσει να παίξει πιεστική άμυνα που θα οδηγήσει τους αντιπάλους του σε λάθη τα οποία θα του δώσουν την δυνατότητα να «χτυπήσει» στο ανοιχτό γήπεδο.

Σε κάθε περίπτωση, πρώτο μέλημα των παικτών του Δημήτρη Πρίφτη θα είναι να λειτουργήσουν σωστά στην άμυνα και να μην επιτρ΄ψουν στον Π.Α.Ο.Κ. να πάει το παιχνίδι στο τέμπο που τον ευνοεί.

Προτεινόμενα Άρθρα