Άμυνα και ριμπάουντ τα «κλειδιά» της νίκης

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ αντιμετωπίζει αύριο (03/05, 19:00), εκτός έδρας, τον Π.Α.Ο.Κ. και στοχεύει στη νίκη που θα του δώσει το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του πρωταθλήματος.

Για 4η φορά στην φετινή σεζόν ΑΡΗΣ και Π.Α.Ο.Κ. θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους. Οι «κίτρινοι» προηγούνται με 1-0 στην σειρά και χρειάζονται ακόμη μία νίκη για να προκριθούν στα ημιτελικά.

Τα τρία προηγούμενα ντέρμπι κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, με τις δύο ομάδες να είναι πολύ νευρικές στο παιχνίδι τους και τα ποσοστά ευστοχίας τους εξαιρετικά χαμηλά. Η λογική λέει πως το ντέρμπι της Τετάρτης θα είναι, όπως και τα προηγούμενα, σκληρό, με πολλές επαφές και η ομάδα που θα υποπέσει στα λιγότερα λάθη και θα είναι πιο αποτελεσματική στα κρίσιμα σημεία, θα είναι αυτή που θα πάρει τη νίκη.

Οι «κίτρινοι» μέσα στην Πυλαία δεν θα επιχειρήσουν να κερδίσουν το ματς από την επίθεση, αλλά η βάση τους θα είναι η άμυνα. Στο Β΄ ημίχρονο και στο εξτρά πεντάλεπτο της παράτασης του ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου, η «κίτρινη» άμυνα λειτούργησε αποτελεσματικά και ήταν η βασική αιτία -όπως σημείωσαν παίκτες και προπονητής μετά την λήξη της αναμέτρησης- που η ομάδα κατάφερε να φτάσει στη νίκη. Την ίδια σκληράδα, την ίδια μαχητικότητα, την ίδια ενέργεια στην άμυνα, θέλουν να βγάλουν οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη και στο αυριανό παιχνίδι, προκειμένου να καταστρέψουν την επιθετική λειτουργία του αντιπάλου. Επιπλέον, ένα κομμάτι στο οποίο οι «κίτρινοι» θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί και να πάρουν τον έλεγχο, είναι το κομμάτι των ριμπάουντ. Στην αναμέτρηση του Σαββάτου, ο Π.Α.Ο.Κ. κατάφερε ν’ ανανεώσει την κατοχή του 15 φορές συνολικά, κάτι που δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Προτεινόμενα Άρθρα