«Όποια ομάδα επιβάλλει το παιχνίδι της, θα πάρει το ντέρμπι»

από AllAboutARIS

"Μετά την περσινή σεζόν, περιμέναμε τον ΑΡΗ να ήταν ανάλογου επιπέδου, αλλά ήταν ένα σκαλοπάτι πιο κάτω", σχολίασε ο τεχνικός του Λαυρίου

Ο προπονητής του Λαυρίου, Χρήστος Σερέλης, ο οποίος αντιμετώπισε τον ΑΡΗ στην προτελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, αλλά και τον Π.Α.Ο.Κ. στην α΄φάση των πλέι-οφ μίλησε για τους δύο αντιπάλους αύριο στο Αλεξάνδρειο.

Διαβάστε τα όσα δήλωσε ο Χρήστος Σερέλης στην εκπομπή “AllAboutARIS ON AIR” και τον Libero 107,4.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε:

Για το πού πιστεύει ότι πλεονεκτεί ο καθένας: «Ο Π.Α.ΟΚ. πλεονεκτεί στο ‘5 εναντίον 5’, ξέρει να διαβάζει πολύ καλά τον αντίπαλο και έχει τον ίδιο προπονητή εδώ και ρόνια. Από την πλευρά του, ο ΑΡΗΣ στα παιχνίδια, που επιβάλλει τον γρήγορο ρυθμό, με αιφνιδιασμούς, κλεψίματα και πιεστικές άμυνες, μπορεί να τα κερδίσει. Οι δύο ομάδες δεν ταιριάζουν μεταξύ τους: όποιος επιβάλλει το παιχνίδι του έχει περισσότερες ελπίδες για να το κερδίσει».

Για τις δύο προσθήκες στο ρόστερ του συμπολίτη: «Είναι πολύ σημαντική η προσθήκη του Άσκα, ο οποίος είναι ο παίκτης που έχει κάνει τη διαφορά. Είναι πολύ αθλητικός και μπορεί ν΄ αντιμετωπίσει καταστάσεις σαν αυτές του ΑΡΗ. Από την πλευρά του, ο Σόμπιο ναι μεν είναι σκόρερ, αλλά είναι και αυτός ένας αθλητικός γκαρντ. Γενικώς, ο Π.Α.Ο.Κ. έχει καταφέρει ν΄ αυξήσει την αθλητικότητά του, που είναι σημαντικό στοιχείο ενόψει των παιχνιδιών με τον ΑΡΗ.

Για την αντιμετώπιση του Κλάντον: «Νομίζω ότι ο ΑΡΗΣ θα προσπαθήσει με πιεστικές άμυνες να τον σταματήσει κάτω από το καλάθι και να μην τον αφήσει να κάνει το παιχνίδι του, πηγαίνοντας σε γρήγορες επιθέσεις, που δεν βολεύουν τον Κλάντον. Πάντως, ο Π.Α.Ο.Κ. μπορεί να παίξει και άλλα σχήματα με την προσθήκη του Άσκα».

Για τις δύο νίκες του Π.Α.Ο.Κ. στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και αν δίνουν μεγαλύτερο κίνητρο στους παίκτες του ΑΡΗ: «Τα παιχνίδια αυτά έχουν μία ιδιαιτερότητα, είναι τα κλασικά ντέρμπι. Πολλές φορές οι ομάδες, ανεξάρτητα από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, αν η μία πάρει την ψυχολογία από την άλλη, τότε παίρνει και το προβάδισμα. Στο πρώτο ματς θεωρητικά ο ΠΑΟΚ δεν είχε πολλές ελπίδες, αλλά παρ΄ όλα αυτά κέρδισε, γιατί κατάφερε να πάρει την ψυχολογία. Δεν νομίζω ότι θα παίξει ρόλο το 2-0, αλλά το αν ξεκινήσει καλά η γηπεδούχος ομάδα και την ώθηση που θα πάρει από τον κόσμο της.

Οι οπαδοί του ΑΡΗ είναι το στήριγμα της γηπεδούχου ομάδας, όμως αυτό μπορεί να γυρίσει μπούμεραγκ, αν δεν ξεκινήσει καλά στο παιχνίδι».

Για τον Αντουάν Σκοτ, που αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του: «Είχε αρκετό χρόνο ο ΑΡΗΣ και ο κόουτς Πρίφτης για να δει τα δυνατά και αδύνατα του παίκτη. Ίσως το ότι δεν έπαιξαν κάποιο παιχνίδι αυτό το διάστημα να είναι και ένα αβαντάζ, να δώσει μία έξτρα ώθηση στην ομάδα. Όσο σκάουτινγκ κα να έχεις κάνεις, αν δεν τον δεις μέσα στο γήπεδο τον παίκτη, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος».

Για τη δήλωση του Πρίφτη και τον χρόνο που είχε η ομάδα να ξεκουραστεί και το αν θα λειτουργήσει θετικά: «Είναι πολύ θετικό. Παίξαμε με τον ΑΡΗ την προτελευταία αγωνιστική και ένας από τους λόγους που κερδίσαμε, υπήρχε μία έλλειψη ενέργειας και δυνάμεων στον ΑΡΗ στο τέλος, που μας έδωσε τη νίκη. Μάλλον, ήταν καλό για τον ΑΡΗ που δεν έπαιξε, παρά κακό».

Για το αν θεωρεί ότι θα χρειαστεί και τρίτο παιχνίδι: «Αν και μπορούν και οι δύο ομάδες να ‘σπάσουν’ έδρες, εντούτοις, τις βλέπω πιο ισορροπημένες και πιστεύω θα πάνε σε τρίτο ματς. Τα δύο πρώτα θα τα πάρουν οι γηπεδούχοι και μετά θα γίνει ο τελικός των τελικών σε τρίτο ματς».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Δεν είχαμε μία πολύ μεγάλη έκπληξη. Ίσως η πιο μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος ήμασταν εμείς, που ξεκινήσαμε τη σεζόν με στόχο να εξασφαλίσουμε εύκολα την παραμονή μας. Σε γενικές γραμμές θεωρώ ότι τα πράγματα ήταν ισορροπημένα».

Για τον περσινό ΑΡΗ σε σύγκριση με τον φετινό: «Η αλήθεια είναι ότι μετά την περσινή σεζόν, περιμέναμε τον ΑΡΗ να ήταν ανάλογου επιπέδου. Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν ήταν καλές οι επιλογές των παικτών. Αλλά ήταν ένα σκαλοπάτι πιο κάτω. Υπάρχουν συγκυρίες, π.χ. οι τραυματισμοί, που τελικά μπορούν να σε πάνε πιο πίσω. Νομίζω ότι επειδή αυξήθηκαν οι προσδοκίες, υπήρχε μια μεγαλύτερη πίεση στην ομάδα, που ίσως να έπαιξε ρόλο στ να μην υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση. Η πίεση για τον ΑΡΗ υφίσταται, ακόμα και ο τρόπος που έγινε ο ημιτελικός του κυπέλλου το δείχνει. Υπήρχε πάντα μία πίεση και αυτό όταν δεν βγαίνει αγωνιστικά, σου δημιουργεί μεγάλο άγχος».

 

Προτεινόμενα Άρθρα