Παραλίγο σοκ για Τζόκοβιτς

από AllAboutARIS

Δυσκολεύεται στο χώμα ο Σέρβος

Ο Νο.2 τενίστας στον κόσμο λύγισε με 6-3, 3-6, 7-5 σε περίπου 2.5 ώρες τον Γάλλο ΖιλΣιμόν (Νο.32) και πήρε το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο του Monte Carlo Masters, ελπίζοντας ότι στη λαμπερή διοργάνωση του Πριγκιπάτου θα ξαναβρεί τον καλό του εαυτό…

Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι δεν έπεισε στην πρεμιέρα του στο χώμα και έφτασε, μάλιστα, πολύ κοντά στο… πρόωρο αντίο, το οποίο θα αποτελούσε άλλο ένα βαρύ πλήγμα για τον αγνώριστο τη φετινή σεζόν Σέρβο.

Δεν είναι, βέβαια, μόνο ότι ο ίδιος εμφανίστηκε κατώτερος των περιστάσεων… Είναι και ότι είχε απέναντί του έναν εμπνευσμένο αντίπαλο, που απλά «έπεσε» στο φινάλε, όταν οι μπάλες ήταν πολύ βαριές… Τότε, δηλαδή, που μετά από υπερπροσπάθεια κατάφερε να σπάσει το σερβίς του Νόλε και να σερβίρει στο 5-4 του τρίτου σετ για τη νίκη.

Ένα πολύ κακό service game, λοιπόν, έδωσε την ευκαιρία στον Τζόκοβιτς να ξαναμπεί στο ματς και να κάνει στη συνέχεια αυτό που όλοι, λογικά, θα περίμεναν: πήρε δύο συνεχόμενα γκέιμ, καθάρισε το ματς και έκανε το πρώτο βήμα προς κατάκτηση του τρίτου τίτλου του στο Μόντε Κάρλο. Εκεί όπου είναι η βάση του και αυτό έχει σίγουρα τη σημασία του…

Ο επόμενος αντίπαλος του 29χρονου τενίστα θα προκύψει από το ματς ανάμεσα στον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα και τον Κάρεν Κατσάνοφ. 

Στο άλλο ματς του δεύτερου γύρου, ο Τζο Γουίλφριντ Τσονγκά δεν μπόρεσε να πετύχει την πρώτη νίκη του ως… μπαμπάς. Ο 32χρονος Γάλλος (Νο.10) ηττήθηκε 6-7(3), 6-2, 6-3 από τον συμπατριώτη του Αντριάν Μαναρινό (Νο.56), που θα παίξει στη συνέχεια με Λούκας Πούιγ ή Πάολο Λορέντζι.

Αυτός, πάντως, που έστρεψε σήμερα όλα τα βλέμματα πάνω του ήταν ο 39χρονος Τόμι Χάας, που σε μια ακόμα επιστροφή του στο tour μετά από τραυματισμό, κατάφερε να επικρατήσει με 6-2, 6-3 του Μπενουά Περ, σημειώνοντας την πρώτη νίκη του σε Masters μετά από τρία χρόνια! Έχει, ωστόσο, πολύ δύσκολο έργο στον δεύτερο γύρο, καθώς πέφτει πάνω στον Τόμας Μπέρντιχ, Νο.12 στον κόσμο.

Βγήκε, τέλος, ο πρώτος αντίπαλος του Άντι Μάρεϊ στη διοργάνωση και είναι ο Ζιλ Μιούλερ από το Λουξεμβούργο, που άφησε έξω με 6-2, 6-2 τον Τόμι Ρομπρέδο. Ο Βρετανός ξεκινάει αύριο την προσπάθειά του στο τουρνουά, όπως και ο «βασιλιάς» του Μόντε Κάρλο, ο Ράφα Ναδάλ, που θα αναμετρηθεί με τον Κάιλ Έντμουντ.

Προτεινόμενα Άρθρα