Οι 4+1 κινήσεις του Γενάρη

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πετυχημένες και εύστοχες αποδεικνύονται οι μεταγραφές του περασμένου Ιανουαρίου έως τώρα

Η διακοπή του πρωταθλήματος για το Πάσχα αποτέλεσε την τελευταία «ανάσα» του ΑΡΗ πριν μπει στην τελική ευθεία του αγώνα δρόμου στον οποίο έχει επιδοθεί φέτος με έπαθλο την άνοδο του στη Super League.

Η ομάδα βέβαια έχει μείνει αρκετά πίσω και σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στον κακό αγωνιστικό σχεδιασμό του καλοκαιριού. Όταν έμειναν αρκετές «τρύπες» ανοικτές για να ακολουθήσει μία μεταγραφική προσπάθεια τον Γενάρη ώστε να καλυφθούν οι περισσότερες από αυτές. Και η αλήθεια είναι ότι εκ του αποτελέσματος σημειώθηκε επιτυχία στις επιλογές που έγιναν, με επίκεντρο την άμυνα.

ΣΤΑΘΗΣ ΤΑΥΛΑΡΙΔΗΣ (9 συμμετοχές, 1 γκολ)

Ο 37χρονος κεντρικός αμυντικός στάθηκε άτυχος χάνοντας κόντρα στον έναν μήνα λόγω τραυματισμού. Με το καλημέρα όμως φρόντισε να δείξει τα ηγετικά χαρακτηριστικά που διαθέτει, εμπνέοντας σιγουριά στα μετόπισθεν με την εμπειρία που διαθέτει και το πάθος που βγάζει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ένα πάθος που του στοίχισε στα Τρίκαλα με την κόκκινη που αντίκρισε. Μία λάθος ενέργεια που ίσως αποτελεί και το μοναδικό ψεγάδι στην έως τώρα παρουσία του στην ομάδα.

ΟΥΓΚΟ ΣΌΟΥΖΑ (12 συμμετοχές, 1 γκολ)

Με διαφορά η κορυφαία προσθήκη του ΑΡΗ στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Αρκετοί στον ΑΡΗ υποδέχθηκαν με μεγάλη επιφυλακτικότητα την απόκτηση του Πορτογάλου, εξαιτίας της πολύμηνης απουσίας του από την αγωνιστική δράση. Παρόλα αυτά, από το ντεμπούτο του μέχρι και το ματς στο Αίγιο δεν έχει χάσει ούτε λεπτό μετρώντας δώδεκα συνεχόμενες παρουσίες στην ενδεκάδα. Συν το γεγονός ότι εδώ και τρεις μήνες αποτελεί ίσως τον πιο σταθερό παίκτη της ομάδας.

ΠΙΤΟΥ ΓΚΑΡΣΙΑ (13 συμμετοχές, 1 γκολ)

Μπορεί ο ΑΡΗΣ να έχει ουκ ολίγους παίκτες στη θέση του, ο Αργεντινός όμως έφερε μία επιπλέον ποιότητα στη μεσαία γραμμή της ομάδας. Ένας έμπειρος χαφ που εμπνέει σιγουριά, με συνεισφορά τόσο επιθετικά όσο και ανασταλτικά, έχοντας όμως και κάποια σκαμπανεβάσματα που οφείλονται κυρίως στο γεγονός ότι «κουβαλάει» αρκετή κούραση ειδικά στα τελευταία παιχνίδια.

ΓΚΑΪΟΥΣ ΜΑΚΟΥΤΑ (3 συμμετοχές)

Ο χρόνος συμμετοχής του νεαρού μέσου στο πρωτάθλημα είναι αρκετά περιορισμένος, αφού υπάρχει πληρότητα στη θέση του. Παρόλα αυτά επί Κωστένογλου έχει προλάβει να καταγράψει 2 συμμετοχές χωρίς όμως να προλάβει να δείξει αρκετά πράγματα, αφού του λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός. Υπάρχει όμως η εμφάνιση του στον επαναληπτικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, όπου έδειξε κάποια καλά στοιχεία και από τη στιγμή που δεν κοστίζει πολύ, ο ΑΡΗΣ μπορεί να επενδύσει πάνω του.

ΛΑΖΑΡΟΣ ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗΣ (5 συμμετοχές)

Ο 27χρονος στόπερ ήρθε τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά επί της ουσίας αποτελεί μία εσωτερική μεταγραφή του Ιανουαρίου από τη στιγμή που δεν είχε αγωνιστεί μέσα στο 2016. Με την εμφάνιση του στον επαναληπτικό του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» αλλά κυρίως τις πέντε συμμετοχές που μετράει στο πρωτάθλημα, έδειξε ότι μπορεί να σταθεί στο αρχικό σχήμα με καλή και σταθερή απόδοση έως τώρα, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά για τον λόγο που δεν του δόθηκε κάποια ευκαιρία μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο. 

Προτεινόμενα Άρθρα