«Είχα εμμονή να είμαι ο καλύτερος…»

από AllAboutARIS

«Αγαπώ το ταλέντο αλλά δεν αρκεί»

Ο Στίβεν Τζέραρντ εξήγησε τι τον έκανε τον παίκτη που ήταν στη Λίβερπουλ, ενώ μίλησε και για την νοοτροπία που πιστεύει ότι πρέπει να έχουν όλα τα παιδιά ώστε να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.’

Ο Τζέραρντ έκανε το ντεμπούτο του στη Λίβερπουλ ως ένα εξαιρετικά ανερχόμενο ταλέντο στα 18 του χρόνια, το 1998 αλλά όπως εξομολογείται είχε εμμονή να γίνει καλύτερος από τους παίκτες που φόρεσαν πριν από εκείνον τη φανέλα του. Κάτι που φυσικά τον οδήγησε να ξεπεράσει τις 700 εμφανίσεις με τους «Reds». 

«Είχα εμμονή. Είχα εμμονή να είμαι ο καλύτερος παίκτης κάθε μέρα στην προπόνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Αν δεν τα κατάφερνα, πήγαινα σπίτι και το σκεφτόμουν και προσπαθούσα να τα καταφέρω την επόμενη μερα.» , συμπλήρωσε ο θρύλος της  Λίβερπουλ εξηγώντας στη συνέχεια πως οι νεαροί παίκτες μπορούν να γίνουν εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές ! 

Ο Στίβεν Τζέραρντ ως προπονητής στις Ακαδημίες της Λίβερπουλ, και δεδομένης και της καριέρας του, είναι ο πλέον κατάλληλος για να συμβουλέψει τους μπόμπιρες των «Reds».

«Το ταλέντο με μπερδεύει. Αγαπώ το ταλέντο, αγαπώ να το βλέπω, αλλά οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν το άλλο κομμάτι του παιχνιδιού: το να μάχεσαι, να νικάς, να κάνεις τάκλιν, να πηγαίνεις εκεί που πονάς, να αφήνεις τους πνεύμονές σου να καίνε,να προσπαθείς σκληρά.

Στο τέλος του παιχνιδιού όταν τα μικρά παιδιά θέλουν να τα παρατήσουν, αυτό δε μπορεί να γίνει σε υψηλό επίπεδο , στην Premier League ή στο Champions League, για μένα, όσο σημαντικό είναι το ταλέντο άλλο τόσο είναι και η άλλη πλευρά του παιχνιδιού». επισημαίνει ο 36χρονος πλέον «Stevie G».

Προτεινόμενα Άρθρα