Εκρηκτικά του γερμανικού στρατού εξετάζουν οι Αρχές στην επίθεση στο Ντόρτμουντ

από AllAboutARIS

Δεν έχουν καταλήξει ακόμη στους δράστες οι αρχές

Την επίθεση στο Ντόρτμουντ που έβαλε σε μεγάλο κίνδυνο το πούλμαν με την αποστολή της Μπορούσια συνεχίζουν να ερευνούν οι Γερμανικές Αρχές, χωρίς να έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής στους δράστες που κρύβονται πίσω από αυτή την ενέργεια.

Το σενάριο που ήθελε το χτύπημα να συνδέεται με Ισλαμιστές φαίνεται πως εγκαταλείπεται με τις έρευνες πλέον να έχουν στραφεί σε άλλες κατευθύνσεις.

Όπως αναφέρει σε  κυριακάτικο ρεπορτάζ της η γερμανική εφημερίδα Die Welt, επικαλούμενη κύκλους μέσα από τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση στο Ντόρτμουντ πιθανότατα να προέρχεται από τον γερμανικό στρατό.

Αυτό είναι κάτι που ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί, ωστόσο πηγές μέσα από τις έρευνες τόνισαν χαρακτηριστικά στη Die Welt: «Τα εκρηκτικά που βρίσκονταν μέσα σε βόμβες σωλήνα και ήταν γεμάτα με μεταλλικά καρφιά, μπορεί να προέρχονται από αποθέματα του γερμανικού στρατού. Αυτό όμως βρίσκεται υπό διερεύνηση».

Όπως προσθέτει η γερμανική εφημερίδα, τα εκρηκτικά του γερμανικού στρατού απαιτούν ειδική γνώση για να πυροδοτηθούν από κάποιον που έχει τη σχετική εμπειρία.

Οι έρευνες συνεχίζονται προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ το τελευταίο σενάριο που έπεσε στο τραπέζι κάνει λόγο ότι πίσω από την επίθεση στο πούλμαν της Ντόρτμουντ υπάρχει το ενδεχόμενο να κρύβονται ακόμα και ακροδεξιές οργανώσεις.

Προτεινόμενα Άρθρα