Ξέρανε στον τέλος την Ίντερ η Μίλαν

από AllAboutARIS

Όπως και στον πρώτο γύρο έτσι και τώρα η Μίλαν χτύπησε στο τέλος

Tο derby della Madonnina δεν θα μπορούσε να έχει πιο δραματική εξέλιξη… Η Ίντερ φαινόταν έτοιμη να «σπάσει» το σερί των τριών αγώνων που είχε δίχως νίκη στην Serie A και να γίνει το «αφεντικό» του Μιλάνου. Ωστόσο, έπειτα από μια φάση διαρκείας στο 90+7, ο Κριστιάν Ζαπάτα ισοφάρισε σε 2-2, με την μπάλα να περνάει οριακά τη γραμμή του Σαμίρ Χαντάνοβιτς!

Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι δεν μπήκε καλά στο ντέρμπι του Μιλάνου, με τους φιλοξενούμενους να έχουν ρυθμό και να πατούν πιο σταθερά στο χορτάρι. Μάλιστα, η Μίλαν «άγγιξε» το 1-0 στο 17′, όταν η προσπάθεια του Ζεράρ Ντελοφέου βρήκε στο δοκάρι του Χαντάνοβιτς. 

Μετά τα πρώτα 20′, στα οποία οι δύο ομάδες έψαχναν το γρήγορο γκολ, ο ρυθμός έπεσε για λίγο, μέχρι να έρθει το σούπερ δεκάλεπτο της Ίντερ στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Στο 36′ ο Αντόνιο Καντρέβα βγήκε στην… πλάτη των «ροσονέρι» και «εκτέλεσε» με ωραίο βολέ τον Τζιανλουίτζι Ντοναρούμε, που δίστασε να βγει από την εστιά του.

Λίγα λεπτά αργότερα, στο 44′ ήρθε η χαριστική βολή: ο Μαουρίτσιο Ικάρντι έγινε αποδέκτης της σέντρας του Ιβάν Πέρισιτς και πλάσαρε προ κενής εστίας για το 2-0. Οι «νερατζούρι» πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο γκολ, γεγονός που άλλαξε τις ισορροπίες. 

Στην επανάληψη η Μίλαν έδειξε να πατάει καλύτερα στο παιχνίδι και πάλι, με παίκτες του Βιντσέντσο Μοντέλο να έχουν την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του ρυθμού. Η προβολή του Αλέσιο Ρομανιόλι «έγραψε» το 2-1 στο 83′ και το ματς πήρε… φωτιά. Μάλιστα, η Μίλαν έπαιξε στα τελευταία λεπτά με τέσσερις παίκτες στην γραμμή της επίθεσής της (3-3-4 διάταξη) και πίεσε ψηλά. 

Η επιλογή του Πιόλι να γυρίσει πιο πίσω την ομάδα του εν τέλει δεν βγήκε σε καλό στην Ίντερ, η οποία δέχθηκε την ισοφάριση στο τέλος. Ύστερα από μια φάση διαρκείας η προβολή του Ζαπάτα πέρασε την γραμμή οριακά και διαμόρφωσε το τελικό 2-2!

Οι δύο ομάδες του Μιλάνου συνεχίζουν να… μάχονται για τις θέσεις που θα οδηγήσουν στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν. Η Μίλαν είναι 6η με 58 βαθμούς, ενώ η Ίντερ βρίσκεται στην 7η θέση έχοντας 56 πόντους.

Προτεινόμενα Άρθρα