«Χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας, όταν ο ΑΡΗΣ έγινε πολύ σκληρός»

από AllAboutARIS

«Είχαμε μεγάλο πρόβλημα στα επιθετικά ριμπάουντ του ΑΡΗ», επεσήμανε ο έμπειρος κόουτς

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Σωτήρης Μανωλόπουλος, αναφέρθηκε στα αίτια της ήττας της ομάδας του στο Αλεξάνδρειο.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

«Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα παίξαμε καλό μπάσκετ, είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, ισορροπία στην επίθεσή μας και στο αμυντικό κομμάτι κάναμε αυτά που είχαμε πει. Θεωρώ, όμως, ότι όταν ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε να παίζει πολύ σκληρά, ενώ το είχαμε επισημάνει στους παίκτες μας πριν το ματς, εντούτοις, χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας, ξεκινώντας από το 3ο δεκάλεπτο. Είχαμε, επίσης, μεγάλο πρόβλημα στα επιθετικά ριμπάουντ του ΑΡΗ και δεν κάναμε αυτά που έπρεπε στο τέλος».

Για την απόδοση του Μαυροκεφαλίδη: «Ο Μαυροκεφαλίδης είναι ένας πολύ μεγάλος και σημαντικός παίκτης για εμάς. Και η άμυνα του ΑΡΗ ήταν προσαρμοσμένη πάνω του και γι΄ αυτό δεν κατάφερε να βγάλει ανοιχτά σουτ. Είναι ένας παίκτης που δεν θα κάνει βεβιασμένες ενέργειες, οπότε μπορεί και αυτός να είναι ένας λόγος».

Για το ότι η ΑΕΚ δεν είχε σήμερα βαθμολογικό κίνητρο και αν αυτό έπαιξε κάποιον ρόλο: «Δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Πριν το ματς είπαμε ότι ο ΑΡΗΣ καίγεται για το αποτέλεσμα, εμείς όχι. Αλλά εμείς παίζουμε πάντα για να κερδίζουμε, επομένως δεν είναι δικαιολογία η έλλειψη κινήτρου.

Για την εικόνα στο β΄ ημίχρονο: «Δεν κάναμε τόσο καλή δουλειά. Και ο Κάμινγκς πήρε περισσότερες προσπάθειες. Γενικά χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας, όταν ο ΑΡΗΣ έγινε πολύ σκληρός».

Προτεινόμενα Άρθρα