Τον…ανέστησε ο Καπνίδης

από Νίκος Παπαδόπουλος

Μείωσαν εκ νέου στο -6 από τη Λαμία οι «κιτρινόμαυροι»

Ο ΑΡΗΣ «φλέρταρε» με τη…. Σταύρωση του στο Αίγιο αλλά τελικά αναστήθηκε. Και το οφείλει κυρίως στον Αντώνη Καπνίδη. 

Ο 24χρονος φορ ήρθε από τον πάγκο στο ξεκίνημα της επανάληψης και με γκολ στο 53′ χάρισε μία πολύτιμη νίκη στην ομάδα του επί του Παναιγιάλεου με 1-0, για την 26η αγωνιστική της Stoiximan Football League. 

Οι «κιτρινόμαυροι» πραγματοποίησαν ένα απελπιστικά κακό πρώτο ημίχρονο αλλά στις αρχές του δεύτερου μέρους βρήκαν το γκολ που ήθελαν για να φύγουν με τους τρεις βαθμούς της νίκης και να διατηρήσουν το -6 από τη Λαμία. 

Έτσι ξεκίνησε

Ο Νίκος Κωστένογλου δεν κατέφυγε τελικά σε κάποια… αλχημεία για το αριστερό άκρο της επίθεσης, δίνοντας φανέλα βασικού στον Μιλούνοβιτς, με τον Ντούνη στη δεξιά πλευρά και τον Τάτο πίσω από τον προωθημένο Ίλιτς. Πίτου-Ρόβας ήταν το δίδυμο στα χαφ με την αμυντική τετράδα να απαρτίζεται από τους Μπούρμπο, Τζανακάκη, Σόουζα, Ταυλαρίδη μπροστά από τον Σωκράτη Διούδη.

Ο Παναιγιάλειος μία, ο ΑΡΗΣ…. καμία

Η μία και μοναδική καλή στιγμή του πρώτου μέρους ανήκει στους γηπεδούχους και ήρθε αρκετά νωρίς. Στο 12′ ο Μπουζάς έπιασε μία βολίδα έξω από την περιοχή με τον Διούδη να απομακρύνει δύσκολα. 

Οι Θεσσαλονικείς «πέταξαν» ολόκληρο το πρώτο μέρος με πολύ κακή ανάπτυξη εξαιτίας και της έλλειψης πρωτοβουλιών από τους χαφ, μαζί με πολλά λάθη στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Ενδεικτικό είναι ότι στο πρώτο 45λεπτο οι δύο τελικές του ΑΡΗ ήρθαν από προσπάθειες του Μπούρμπου που δεν ανησύχησαν τον Γκαραβέλη. 

Μπούρμπος, Καπνίδης και… Ανάσταση

Η φάση που έκρινε το παιχνίδι ήρθε στο 52ο λεπτό και είχε πρωταγωνιστές Μπούρμπο και Καπνίδη. Ο 33χρονος μπακ «τσίμπησε» όμορφα τη μπάλα για τον υψηλόσωμο φορ μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος με σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκαραβέλη, βάζοντας τον ΑΡΗ μπροστά στο σκορ και μειώνοντας κατά πολύ το άγχος της ομάδας. 

Αυτό φάνηκε στη συνέχεια του ημιχρόνου με τον ΑΡΗ να προσπαθεί να παίξει πιο ελεύθερα, όμως πάλι υστερούσε αρκετά στη δημιουργία και την τελική πάσα. Αντίθετα ο Παναιγιάλειος είχε μία καλή στιγμή στο 66′ με το σουτ του Τσιλιγκίρη, με τον Διούδη να δηλώνει και πάλι «παρών».

Στο 81′ και μετά από λάθος έξοδο του Γκαραβέλη, ο Καπνίδης πήρε την κεφαλιά και λίγο έλειψε να σκοράρει σε κενή εστά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και πέρασε λίγο άουτ. Έξι λεπτά αργότερα οι Θεσσαλονικείς είχαν ακόμη μία καλή στιγμή με ένα φάουλ του Νέτο που πέρασε μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιώργος Μαρκαντωνάτος (Ηλείας)

ΒΟΗΘΟΙ: Γιώργος Παπανικολάου (Κορινθίας), Παναγιώτης Κωνσταντόπουλος (Κορινθίας)

4ος: Παναγιώτης Κακρίδης (Κορινθίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 90’+3′ Ιβάνκο/22′ Τζανακάκης, 32′ Μπούρμπος, 45′ Τάτος, 85′ Νέτο

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Γκαραβέλης, Στίκας, Ρόκας, Ντέμπο, Καζναφέρης, Μπούζας (70′ Βουτσιώτης), Τρίγκας (56′ Ξόμπλιος), Μωυσίδης (88′ Ιβάνκο), Τσιλιγκίρης, Σκαρτσίλας, Κρητικός

ΑΡΗΣ (Νίκος Κωστένογλου): Διούδης, Μπούρμπος, Ταυλαρίδης, Σόουζα, Τζανακάκης Πίτου, Ρόβας, Μιλούνοβιτς (46′ Καπνίδης), Ντούνης, Τάτος (65′ Νέτο), Ίλιτς (73΄Καράμπελας)

Προτεινόμενα Άρθρα