Συνεχίζει το… κυνήγι

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ντούνης, Τζανακάκης και Σόουζα ταν γκολ για τους «κιτρινόμαυρους»

Όσο κερδίζει, ελπίζει… Και αυτό φρόντισε να κάνει ο ΑΡΗΣ αυτή τη φορά κόντρα στην Καλλιθέα, της οποίας επικράτησε με 3-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 25η αγωνιστική της Stoiximan Football League. 

Εχοντας την υπεροχή και πρωτίστως την ουσία στην τελική προσπάθεια, οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου έκαναν οι ίδιοι εύκολο το έργο τους απέναντι στην ομάδα του «Ελ Πάσο» και έτσι παρέμειναν στο -6 από τη 2η Λαμία. 

Ο Ντούνης στο 8′ με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους από σέντρα του Τζανακάκη. Στο 53′ ο Κρητικός μπακ από δημιουργός έγινε εκτελεστής και έκανε το 2-0, για να έρθει ο Σόουζα στο 77′ και να διαμορφώσει το τελικό 3-0. 

Ετσι ξεκίνησε

Ο Νίκος Κωστένογλου έδωσε… ψήφο εμπιστοσύνης στην ενδεκάδα που παρέταξε στα Χανιά, με μοναδική αλλαγή εκείνη του Ταυλαρίδη αντί του Χαριτωνίδη δίπλα στον Σόουζα. Ο Διούδης ήταν στο τέρμα, με τους Μπούρμπο και Τζανακάκη να καλύπτουν τα άκρα της άμυνας. Πίτου-Ρόβας συνέθεταν το δίδυμο στα χαφ με τον Τάτο λίγο πιο μπροστά. Παυλίδης και Ντούνης κάλυπταν τα «φτερά» και ο Ίλιτς ήταν εκείνος που ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης.

«Ντού»νης με το καλημέρα

Στη δεύτερη του φάση στο παιχνίδι -προηγήθηκε μία κοντινή κεφαλιά του Σόουζα που απέκρουσε ο Μιχελής- ο ΑΡΗΣ πήρε και το προβάδισμα στο σκορ με θύτη τον Μάρκο Ντούνη. Ο Τζανακάκης σημάδεψε με συρτή μπαλιά τον 24χρονο εξτρέμ και αυτός με σουτ από το ύψος του πέναλτι νίκησε τον Μιχέλη που ναι μεν βρήκε τη μπάλα αλλά δεν την μπλόκαρε.

Ακίνδυνη η Καλλιθέα

Η ομάδα του «Ελ Πάσο» προσπάθησε να «χτυπήσει» στο ανοικτό γήπεδο αλλά χωρίς αποτέλεσμα και έτσι περιορίστηκε σε σουτ εκτός περιοχής. Το πρώτο ήρθε στο 28′ από τον Μπέλη για να ακολουθήσουν αλλά δύο που εν ανησύχησαν τον Σωκράτη Διούδη.

Από δημιουργός… εκτελεστής ο Τζανακάκης

Στο 53′ ο Τζανακάκης έδιωξε ακόμα περισσότερο το άγχος από τον ΑΡΗ με το.. ρευστό 1-0, αφήνοντας τον ρόλο του δημιουργού για να αναλάβει εκείνον του εκτελεστή. Ο Κρητικός μπακ πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με ωραίο τεχνικό σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μιχελή για το 2-0. 

Το «κερασάκι» ο Σόουζα

Στο 77′ και ένω όλα είχαν κριθεί, ήρθε ο Σόουζα από κοντά μετά από κόρνερ του Πίτου να στείλει για τρίτη φορά τη μπάλα στα δίχτυα της Καλλιθέας, «σφραγίζοντας» με αυτόν τον τρόπο μία ακόμη πολύ καλή και σταθερή εμφάνιση. Το τρίτο γκολ για τον ΑΡΗ θα μπορούσε να έρθει νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 71’αλλά ο Σταμόπουλος τελευταία στιγμή απομάκρυνε στη γραμμή την προβολή του Καπνίδη. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Απόστολος Τζουμαλάκης (Σερρών)

ΒΟΗΘΟΙ: Ευθύμης Δημητριάδης (Θράκης), Βασίλης Καμπούρης (Σερρών)

4ος: Ενγκίν Κιγιντζή (Θράκης)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 21′ Σόουζα. 32′ Ταυλαρίδης, 59′ Τζανακάκης, 64′ Μπούρμπος/41′ Σταμόπουλος, 67′ Μπέλης, 67′ Γκίνη

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΑΡΗΣ (Νίκος Κωστένογλου): Διούδης, Τζανακάκης, Μπούρμπος, Σόουζα, Ταυλαρίδης  Πίτου, Ρόβας, Παυλίδης (76′ Μακουτά), Ντούνης, Τάτος (57′ Μιλούνοβιτς), Ίλιτς (56′ Καπνίδης)

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Στάθης Σταθόπουλος): Μιχελής. Λεβέντης, Σταμόπουλος, Πατάς, Ντιακιτέ, Σταματάκος, Καντέ (53′ Γκίνη), Τσίπρας, Μπέλης (77′ Ταμπάκης), Συριόπουλος, Ντε Ολιβέιρα.

Προτεινόμενα Άρθρα