«Ο ΑΡΗΣ πρέπει να πάρει όλα τα παιχνίδια, χρόνος υπάρχει»

από AllAboutARIS

Ο Αρτούρ Λεκμπέλο φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «AllAboutARIS On Air» στον Libero 107,4Fm και εξέφρασε την πεποίθηση πως ο ΑΡΗΣ θα κατάφερει να πάρει την άνοδο στην Super League, αν επικεντρωθεί στο έργο του και σημειώσει εννέα νίκες στα εννέα παιχνίδια που απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος

«Αντίθετα με τις προσδοκίες που υπήρχαν στις αρχές της σεζόν και με τις κινήσεις που έκανε η διοίκηση μαζί με τον προπονητή, πιστέψαμε όλοι πως ο ΑΡΗ δεν θα ζοριζόταν να πάρει την άνοδο. Ο ΑΡΗΣ σε σχέση με τις άλλες ομάδες είναι υπερ-πλήρης απ’ όλες τις πλευρές, αλλά μέχρι στιγμής δεν βλέπουμε να υλοποιείται ο στόχος της ανόδου. Στην ομάδα υπάρχουν έμπειροι και ποιοτικοί παίκτες, κάποια παιδιά είναι στην ομάδα από πέρυσι. Ο πρόεδρος έκανε τις σωστές κινήσεις, έφερε τα ονόματα, αλλά δεν κάτι τέτοιο δεν βγαίνει μέχρι στιγμής. Η ευθύνη όμως, για να λέμε την αλήθεια, δεν πέφτει μόνο στην διοίκηση και τον προπονητή, πέφτει και στους παίκτες. Και προπονητή να μην είχε ο ΑΡΗΣ, με τους παίκτες που έχει, θα έπρεπε να είναι στην πρώτη θέση. Δεν κερδίζονται τα παιχνίδια με τα ονόματα. Η απόδοση των παικτών είναι πολύ κατώτερη της αξίας τους. Κάποια πράγματα που συμβαίνουν, δεν μπορείς να τα εξηγήσεις. Για να κερδίσεις, πρέπει να ρίξεις ιδρώτα. Υπήρχαν παιχνίδια που από την αρχή φαινόταν ότι κάτι δεν πάει καλά. Σε 2-3 ματς ο ΑΡΗΣ έπιασε καλή απόδοση, αλλά δεν πήρε βαθμούς όπως με τον Απόλλωνα. Η ομάδα δεν είχε μια σταθερότητα στην απόδοσή της για να σε πείσει. Δεν υπήρχε αυτή η απόδοση που θα περιμέναμε».

Αν η διοίκηση θα έπρεπε να δείξει πιο γρήγορα αντανακλαστικά στο θέμα προπονητή:

«Δόθηκε πολύς χρόνος στον Αναστόπουλο. Δικαίως βέβαια, γιατί είναι προπονητής που δούλεψε επιτυχώς στην Β΄ Εθνική, οδηγώντας ομάδες στην άνοδο. Γι’ αυτόν τον λόγο πιστεύω, δόθηκε και το περιθώριο χρόνου. Κακά τα ψέματα, δεν μπορούν να φύγουν όλοι οι παίκτες και να μείνει ο προπονητής. Στον Β΄ γύρο έγιναν κι άλλες μεταγραφές, όπως του Πίτου, του Σόουζα και του Ταυλαρίδη. Βέβαια είχαμε και συμπτώματα όπως του Ταυλαρίδη. Καλό είναι να υπάρχει ζήλος στο παιχνίδι, αλλά η κόκκινη κάρτα στα Τρίκαλα είναι αδικαιολόγητη. Αυτά είναι πράγματα που βλάπτουν την ομάδα. Καταλαβαίνω την πίεση που έχουν οι παίκτες, αλλά οι έμπειροί σε αυτές τις περιπτώσεις φαίνονται. Αυτοί είναι οι ηγέτες, αυτοί θα οδηγήσουν την ομάδα».

Για την πολύ μεγάλη πίεση που κάποιοι μπορούν να την διαχειριστούν και κάποιοι όχι:

«Πίεση από τον κόσμο μεγάλη δεν υπάρχει. Π.χ. δεν υπάρχουν βρισιές και αποδοκιμασίες από την κερκίδα που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια. Οι παίκτες έχουν καταλάβει πως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Πιέζουν τον εαυτό τους για να φέρουν το καλό αποτέλεσμα, αυτό που περιμένει δηλαδή από αυτούς ο κόσμος, αλλά πολλές φορές με λάθος τρόπο».

Αν υπάρχει χρόνος ν’ αντιστρέψει την εις βάρος της κατάσταση η ομάδα:

«Χρόνος υπάρχει, αλλά ο ΑΡΗΣ θα πρέπει να κοιτάξει να πάρει όλα τα παιχνίδια. Πολλές φορές πέφτουν στην παγίδα αυτή οι ομάδες και κοιτάνε τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Δεν πρέπει να κοιτάς τι κάνουν οι άλλες ομάδες! Αν ο ΑΡΗΣ κερδίσει τα υπόλοιπα παιχνίδια, πιστεύω θα πάρει την άνοδο. Θα πρέπει να ρίχνει την προσοχή μόνο στην απόδοσή του και θα έρθουν τ’ αποτελέσματα».

Για το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει προς τον κόσμο του ΑΡΗ:

«Οι οπαδοί πρέπει να δείχνουν την αγάπη στην ομάδα, όταν την χρειάζεται η ομάδα. Όταν δηλαδή δεν έρχονται τ’ αποτελέσματα. Τότε ο ποδοσφαιριστής χρειάζεται στήριξη. Όταν η ομάδα πάει καλά και χωρίς οπαδούς, που λέει ο λόγος, να παίζεις, δεν τρέχει τίποτα. Οι παίκτες καταλαβαίνουν πόσο σημαντικός είναι ο κόσμος σε αυτή την προσπάθεια, γι’ αυτό και τον ζητάνε. Ο κόσμος αγαπάει πιο πολύ την ομάδα, από πολλούς που παίζουν αυτή την στιγμή»

Προτεινόμενα Άρθρα