«Στόχος να κατακτήσουμε το πανελλήνιο πρωτάθλημα»

από AllAboutARIS

Ο προπονητής του τμήματος μπάσκετ νεανίδων του ΑΡΗ, που πρόσφατα κατέκτησε το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης, Βαγγέλης Κουλακιώτης, μίλησε στην εκπομπή «AllAboutARIS On Air» στον Libero 107,4 Fm για την επιτυχία των κοριτσιών του ΑΡΗ και τον στόχο πλέον, που είναι η κατάκτηση του πανελληνίου πρωταθλήματος.

Για τον υψηλό ανταγωνισμό που υπήρχε στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ:

«Πάντα αυτά τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ είναι ανταγωνιστικά. Όσο καλή ομάδα και να έχεις είναι πάντα ένα ντέρμπι. Είναι θέμα ψυχολογίας, τα κορίτσια είναι μικρά σε ηλικία, η ψυχολογία είναι μεγάλος παράγοντας και γι’ αυτό τον λόγο τα παιχνίδια ήταν κλειστά, με μεγάλο ανταγωνισμό και ένταση».

Για το γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και κατέκτησε το πρωτάθλημα:

«Ήμασταν το φαβορί, παρά τα προβλήματα που είχαμε κατά την διάρκεια της σεζόν λόγω κοριτσιών που ακολουθούσαν πρόγραμμα γυναικών. Κάποιες είναι στην τελευταία χρονιά στο σχολείο και έχουν τις πανελλήνιες εξετάσεις και κάποιες που ακολουθούσαν πρόγραμμα και κορασίδων και νεανίδων. Το αποτέλεσμα στο τέλος πιστεύω μας δικαίωσε, όσον αφορά τον προγραμματισμό».

Για το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στο γυναικείο τμήμα μπάσκετ:

«Όλα τα κορίτσια στην κυριολεξία ήταν εκεί. Από ακαδημίες μέχρι νεάνιδες και φυσικά οι γυναίκες που ήταν στην κερκίδα. Μέσα στο γήπεδο μπήκαν τα κορίτσια από τις Ακαδημίες και πανηγύρισαν όλα μαζί».

Για το πανελλήνιο πρωτάθλημα που είναι προ των πυλών:

«Στις 19-23 Απριλίου. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε τους αντιπάλους καθώς στην Αθήνα παίζονται ακόμα τα τελικά. Ο Πρωτέας με τον Φάρο είναι στο 1-1 ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι αντίπαλοί μας. υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παίξουμε με τον Πρωτέα, αλλά και ο Φάρος δείχνει πάρα πολύ δυνατός.

Δικός μας στόχος είναι να το κατακτήσουμε. Ουσιαστικά έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία για το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Έδωσα μία μέρα στα κορίτσια ρεπό να ξεκουραστούν. Σήμερα έχουμε την πρώτη συνέντευξη μαζί τους, να μιλήσουμε και να μπούμε στην διαδικασία του πανελληνίου».

Πως διαχειρίζεται την κούραση των κοριτσιών που εκτός από τον ΑΡΗ παίζουν τόσο με την Εθνική ομάδα, όσο και στα σχολικά πρωταθλήματα:

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο κομμάτι αυτό. Πέρα από την κούραση, πρέπει να διαχειριστείς και το ψυχολογικό. Οι υποχρεώσεις είναι πάρα πολλές και χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς για να φτάσεις στο τέλος».

Για τον Άγγελο Πανταζη που βρίσκεται πίσω από αυτή την προσπάθεια:

«Ο Άγγελος ο Πανταζής είναι η ψυχή της ομάδας. Χάρη σε αυτόν υπάρχει η ομάδα. Δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια το τι έχει προσφέρει. Του έχω πει προσωπικά ένα μεγάλο ευχαριστώ που με επέλεξε να είμαι στο τμήμα των κορασίδων και στην συνέχεια έχω αναλάβει και τα υπόλοιπα πόστα, λόγω της κατάστασης που υπήρξε στην διάρκεια της χρονιάς. Επίσης θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ και ένα μπράβο στους προηγούμενους προπονητές που είχαν τα κορίτσια. Και στον Γιώργο τον Ατακτίδη και στον Γιάννης τον Τσεσμετζη, οι οποίοι έχουν βάλει και αυτοί ένα κομμάτι στην ομάδα των νεανίδων».

Για τον βοηθό του, τον Κώστα Μακρή, αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος της προπονητικής του καριέρας με τον ΑΡΗ:

«Ο Κώστας ο Μακρής είναι ένα αξιόλογο παιδί και ταλαντούχος. Έχει μπασκετική εμπειρία. Έχει τελειώσει ΤΕΦΑΑ και ξέρει μπάσκετ. Βοηθάει πολύ στο κομμάτι της ατομικής βελτίωσης και από την στιγμή που μείναμε οι δυο μας στην ομάδα, δίνει ό,τι μπορεί, το 100% για να φτάσουμε στους στόχους μας».

Ολοκληρώνοντας ο κόουτς Κουλακιώτης σημείωσε: «Στόχος μας είναι η κατάκτηση του πανελληνίου τίτλου και πιστεύω πως με σύμπνοια και ομαδική δουλειά θα τα καταφέρουμε». 

Προτεινόμενα Άρθρα