"Προσωπική δικαίωση για τον Νίκο"

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Όλα όσα ανέφερε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής για την είσοδο του Νίκου Γκάλη στο Hall of Fame

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του AllAboutARIS ON AIR και τον Libero 107,4 FM και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην είσοδο του Νίκου Γκάλη στο Hall of Fame. 

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για τις πρώτες του αντιδράσης μετά την είσοδο του Νίκου Γκάλη στο Hall of Fame:

“Μόνο χαρά θα μπορούσε να μου προξενίσει αυτή η επιλογή του  Νίκου. Και αυτό γιατί το ελληνικό μπάσκετ ξαναακούγεται, μπαίνει στο πάνθεον των αθανάτων, καθώς έχω επισκευθεί και ο ίδιος το μουσείο του Σπρινγκφιλντ, στο πρώτο μου ταξίδι με την εθνική ομάδα, το 1971, όταν είχαμε ταξιδέψει και είχαμε παίξει 10 φιλικά παιχνίδια, και είναι ένα  εντυπωσιακό κτήριο, όπου μέσα του βρίσκονται ολοι οι θρύλοι του παγκόσμιου μπάσκετ. Σου προξενεί εντύπωση, καθώς υπάρχει μέσα και αίθουσα προβολών και νομίζω πως η επιλογή του Νίκου έδωσε χαρά όχι μόνο σε εμένα, αλλά σε όλους τους Έλληνες, σε όσους ασχολούνται με το μπάσκετ και εκτίμησή μου είναι πως μιλάμε για μία προσωπική δικαίωση για τον Νίκο, καθώς και το ήθελε πολύ και το άξιζε. Νομίζω πως μιλάμε για έναν αθλητή που πέτυχε τόσα πολλά στην καριέρα του και το άξιζε με το παραπάνω. “

Για το αν πίστευε ο ίδιος πως ο πρώην συμπαίκτης του θα έμπαινε κάποτε στο Hall of Fame:

“Καταρχήν, όταν ήρθε δεν μας είχε εντυπωσιάσει από ύψος. Είχαμε ακούσει τόσα πολλά και δεν μας εντυπωσίασε το παρουσιαστικό του. Μέρα με την μέρα όμως κέρδιζε όχι πόντους, αλλά μέτρα με την παρουσία του στο παρκέ. Ηταν παίκτης που ήταν δύσκολο νζα τον αντιμετωπίσεις. Τόσο στον ΑΡΗ όσο και με την Εθνική. Έκανε απίστευτα πράγματα. Σε όλες τις διοργανώσεις είχε κερδίσει και τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Η αγάπη του κόσμου προς τον Νίκο ήταν τεράστια. Η εξέλιξή του από ένα σημείο και μετά αν το δούμε ρεαλιστικά νομίζω πως αποτελούσε μία φυσιολογική εξέλιξη η εισοδός οτυ στο Hall of Fame.”

Αν έχει αξιοποιηθεί ο Νίκςο Γκάλης από την πολιτεία:

“Ο Νίκος είναι ένα παιδί πολύ σεμνό, δεν παρακαλάει για κάτι. Νομίζω πως η πολιτεία τον έχει τιμήσει για κάτι, τόσο και ο ΑΡΗΣ. Τώρα για το αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κ’άποιο πόστο νομίζω πως δεν ‘έχει αξιοποιηθεί, αυτό ομως δεν εξαρτάται από τον ίδιο, αλλά από την ομοσπονδία και την πολιτεία. “

Για το αν πιστεύει πως μπορεί άλλος Έλληνας καλαθοσφαιριστής να μπει στο Hall of Fame στο μέλλον:

“Μπορώ να κάνω μία πρόβλεψη, με αυτά που μας έχει δείξει ότι πάει να κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, και αν έχει την ίδια εξέλιξη δεν το αποκλείω. Ίσως να είναι ο μοναδικός που μπορεί να έχει τις προδιαγραφές για να μπει στο Hall of Fame.”

Για το αν όσοι ασχολήθηκαν έστω και λίγο με το μπάσκετ ωφείλουν κάτι στον Νίκο Γκάλη:

“Δεν υπήρξε μόνο ο Νίκος. Εγώ έχω ινδάλματα αρκετά πριν από εμένα. Υπήξραν πολλοι που έχουν προσφέρει. Ο Νίκος δημιούργησε μία τεράστια στρατιά παιδιών που ασχολήθηκαν με το μπάσκτ όσο εκείνος ήταν εν ενεργεία. Τώρα όμως που απομακρύνεται η εικόνα του από τα γήπεδα σαν αθλητής, τόσο  λιγοστεύει και η επιρροή του στα νέα παιδιά. Τώρα είναι η καινούρια φουρνιά που φέρνει τα παιδιά στα γήπεδα. Ο Διαμαντίδης ο Σπανούλης ο Πρίντεζης, αυτοί αποτελούν τους νέους ήρωες των παιδιών. Διάβασα και τις δηλώσεις του Σπανούλη και συμφωνώ απόλυτα.” 

Προτεινόμενα Άρθρα