Πρώτη και τυπικά η Ρεάλ

από AllAboutARIS

Κορυφαίος ο Γιουλ

Η Ρεάλ συνέχισε την εξαιρετική πορεία της και εξασφάλισε την πρώτη θέση της regular season (22-7), υποχρεώνοντας παράλληλα την Φενέρμπαχτσε (17-12) σε μία ήττα που δίνει «πράσινο» προβάδισμα στη μάχη για την εξασφάλιση της 4ης θέση και του αβαντάζ έδρας στα πλέι οφ.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Σέρχιο Γουλ με 14 πόντους, ενώ 11 είχε ο Ρούντι Φερνάντεθ. Για την Φενέρμπαχτσε που έπαιζε χωρίς Ντατόμε-Σλούκα, σταμάτησε στους 15 ο Μπογκντάνοβιτς, ενώ ο Βέσελι είχε 11 πόντους και 7 ριμπάουντ. 

Δεν άργησαν να βρουν ρυθμό οι δύο ομάδες. Γιουλ και Μπογκντάνοβιτς μπήκαν «ζεστοί» και η Φενέρ προηγήθηκε με 10-11, στο 5′. Ωστόσο, σύντομα, η Ρεάλ «έσφιξε» την άμυνά της και με λύσεις από πολλούς παίκτης στην επίθεση έφερε το ματς στα μέτρα της για το 20-16 του δεκαλέπτου. 

Εντελώς διαφορετικό ήταν το μοτίβο του αγώνα στη δεύτερη περίοδο. Οι Μαδριλένοι «μπλόκαραν» επιθετικά, τη στιγμή που για την Φενέρ… έβρεχε τρίποντα: ο Μαχμούτογλου στο ανοικτό γήπεδο διαμόρφωσε το 26-29, ενώ το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 29-32. 

Για τη Ρεάλ δεν λειτουργούσε τίποτα σωστά, ούτε στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Οι Τούρκοι την είχαν «πνίξει» με την άμυνά τους και συνέχισαν να έχουν το προβάδισμα (35-41, στο 25′). Η αφύπνιση για τους Μαδριλένους ήρθε, όμως, σε εκείνο το σημείο και ο Γιουλ βγήκε μπροστά για το 48-43, με το οποίο μπήκαν οι δυο ομάδες στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Ρούντι ευστόχησε από μακριά για το +8 (51-43), αλλά η Φενέρ μάζεψε γρήγορα τη διαφορά (53-50). Ο Ντόντσιτς ευστόηχσε σε μεγάλο τρίποντο, αλλά με 1:30 να μένει για τη λήξη ο Μπογκντάνοβιτς μείωσε σε 59-56. Ακολούθησαν λάθη της Φενέρ όμως και η Ρεάλ επικράτησε με 61-56.

Προτεινόμενα Άρθρα