Ένα ημίχρονο έφτανε στην Πάτρα

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Το τέλειο παιχνίδι για δύο δεκάλεπτα

Στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου στην Πάτρα ο ΑΡΗΣ παρουσίασε για άλλη μία φορά δύο πρόσωπα στο παιχνίδι του.

Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έκανε το τέλειο παιχνίδι, με 83% στα δίποντα (10/12) και οργανωμένες επιθέσεις, κάτι που επέτρεψε στους “κίτρινους” να πάνε στα αποδυτήρια με προβάδισμα 22 πόντων (18-40). Το εξαιρετικό παιχνίδι από πλευράς παικτών του ΑΡΗ φάνηκε να συνεχίζεται και στο Β μέρος…για 1 μόλις λεπτό, όσο δηλαδή ο Αυτοκράτορας είχε αυξήσει την διαφορά του ακόμη και στο +27. Όμως η συνέχεια ήταν πιο αγχωτική απ όσο θα μπορούσε κανεις να φανταστεί.
Οι “κίτρινοι” έχασαν την συγκέντρωσή τους, υπέπεσαν σε αρκετά λάθη, με βιαστικές επιθέσεις και δέχθηκαν συνεχόμενα τρίποντα από τον Απόλλωνα, ο οποίος κατάφερε να επιστρέψει δυναμικά στο ματς, 5:59 πριν το τέλος του αγώνα, όταν έριξε την διαφορά στους 7 (57-64). 

Ευτυχώς για τον ΑΡΗ λύσεις ήρθαν από τον Βασίλη Ξανθόπουλο, ο οποίος οργάνωσε και ηρέμισε τις άναρχες επιθέσεις του ΑΡΗ και, σε συνδυασμό με τα 2 κρίσιμα κλεψίματα που σημείωσε, κατάφερε να “κόψει” τις όποιες ελπίδες του Απόλλωνα για ανατροπή. 

Το ιδανικό πρώτο μέρος και η οργάνωση του παιχνιδιού του ΑΡΗ στην Πάτρα θα πρέπει να αποτελέσουν οδηγό και για το δεύτερο παιχνίδι στο Αλεξάνδρειο, μόνο που αυτή την φορά, ο ΑΡΗΣ δεν έχει περιθώρια να “σβήσει μηχανές” και να επαναπαυτεί στην επανάληψη, καθώς ο Απόλλων έχει αποδείξει πως αποτελεί επικίνδυνο αντίπαλο και τα “απρόοπτα” είναι το τελευταίο που χρειάζεται, αυτή την περίοδο, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη.

Προτεινόμενα Άρθρα