Ανύπαρκτοι…

από AllAboutARIS

Έχασαν έδαφος οι «κιτρινόμαυροι» στην προσπάθεια τους να φτάσουν τις θέσεις ανόδου

Από την ανοδική πορεία, στην ανώμαλη προσγείωση. Σε ένα από τα πιο κρίσιμα παιχνίδια της σεζόν και στις πρώτες του εξετάσεις επί Κωστένογλου, ο ΑΡΗΣ αποδείχθηκε ανεπαρκής και σε συνδυασμό με την κάκιστη διαιτησία του Σκουλά, γνώρισε την ήττα με 1-0 στη Θεσσαλική πόλη.

Το τελικό 1-0 διαμορφώθηκε από το 34ο λεπτό με το τέρμα του Μπαλμπόα. Οι γηπεδούχοι στο 57′ θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ σε πέναλτι που κέρδισαν στο 55′, με τον Διούδη όμως να λέει «όχι» στον Γιαννιτσάνη. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν με παίκτη λιγότερο το ματς, αφού στο 68′ αποβλήθηκε ο Μουμίν και στο 74′ ο Ταυλαρίδης.

Ετσι ξεκίνησε

Η δοκιμή του Ραούλ Μπράβο στη χθεσινή προπόνηση έγινε και πράξη από τον Νίκο Κωστένογλου, ο οποίος μετά από έξι αγώνες έδωσε φανέλα βασικού στον Ισπανό ως παρτενέρ του Παυλίδη στη μεσαία γραμμή. Πίτου και Μιλούνοβιτς ξεκίνησαν στις πλευρές, με τον Ανδρέα Τάτο λίγο πίσω από τον Μπράνα Ίλιτς. Τζανακάκης, Ταυλαρίδης, Σόουζα, και Καράμπελας ήταν η τετράδα στην άμυνα με τον Διούδη στο τέρμα.

Ξεκίνησε «στραβά»

Η κακή μέρα φάνηκε από το πρωί για τον ΑΡΗ, αφού σε ακόμη ένα ματς ο Νίκος Κωστένογλου προχώρησε και πάλι γρήγορα σε αναγκαστική αλλαγή, με τον Καπνίδη να αντικαθιστά στο 19′ τον Ανδρέα Τάτο, αλλάζοντας και την τακτική της ομάδας.

Μία του Μπαλμπόα, δύο του Μπαλμπόα…

Ο μεσοεπιθετικός των Τρικάλων ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για την εστία του Διούδη. Αρχικά στο 9′ έστειλε από κοντά τη μπάλα άουτ, στο 33′ ο τερματοφύλακας του ΑΡΗ σταμάτησε την κεφαλιά του, όμως η τρίτη του φάση ήταν και η… φαρμακερή. Από αδράνεια της άμυνας στο 34′ και σε γέμισμα που έγινε από τα δεξιά, ο Μπαλμπόα πλάσαρε μόνος του από το ύψος του πέναλτι και άνοιξε το σκορ.

Ο Διούδης κράτησε ζωντανό τον ΑΡΗ

Στο 55′ ο Σκουλάς είδε πέναλτι του Ταυλαρίδη πάνω στον Κουσκουνά και έδειξε χωρίς δεύτερη σκέψη την άσπρη βούλα, σε μία απόφαση που προκάλεσε μεγάλη ένταση, με τον Διούδη στη συνέχεια να αποκρούει την εκτέλεση του Γιαννιτσάνη.

Η μία και μοναδική καλή ευκαιρία του…

Η παραγωγή φάσεων είναι ενδεικτική της εικόνας του ΑΡΗ μεσοεπιθετικά. Και αυτό διότι οι Θεσσαλονικείς είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο 67′, με το σουτ του Ίλιτς να περνάει μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Αποστολίδη.

Εγινε της… αποβολής

Στο 68′ τα Τρίκαλα έμειναν με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Μουμίν με δεύτερη κίτρινη. Δεν άργησε όμως πολύ να έρθει ξανά η αριθμητική ισορροπία. Στο 74′ ο Ταυλαρίδης έκανε φάουλ στον Κουσκουνά και επειδή… τόλμησε να του μιλήσει , ο Σκουλάς του έδειξε τη δεύτερη κίτρινη και τον έστειλε στα αποδυτήρια. Οι παίκτες του Κωστένογλου έκαναν μία τελευταία προσπάθεια για να πετύχουν τουλάχιστον ένα γκολ αλλά το 1-0 παρέμεινε μέχρι το φινάλε.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας)

ΒΟΗΘΟΙ: Θανάσης Κολοσιώνης (Ατ/νίας), Κωνσταντίνος Καλαμπόκης (Αιτ/νίας)
4ος: Νικόλαος Ρούσσος (Πρέβεζας).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 30΄Μπαϊκαρά, 56′ Μουμίν/18′ Καράμπελας, 53′ Παυλίδης, 57′ Διούδης, 55′ Ταυλαρίδης, 60′ Πίτου Γκαρσία, 90′ Ντόγος

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 68′ Μούμιν, 74′ Ταυλαρίδης

ΤΡΙΚΑΛΑ (Περικλής Αμανατίδης): Αποστολίδης, Λαμπάκης, Γκόλιας, Πίντο, Βέρτζος, Ριζογιάννης, Μπαϊκαρά, Μουμίν, Κουσκουνάς, Μπαλμπόα (74′ Μαχαμάτ), Γιαννιτσάνης (79′ Ρομπέρ)

ΑΡΗΣ (Νίκος Κωστένογλου): Διούδης, Τζανακάκης, Καράμπελας, Σόουζα, Παυλίδης, Ραούλ Μπράβο (53′ Ντούνης), Μιλούνοβιτς, Ταυλαρίδης, Ίλιτς, Τάτος (19΄Καπνίδης), Πίτου Γκαρσία (77′ Ντόγος)

Προτεινόμενα Άρθρα