Ίλιτς ο λυτρωτής!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Απίστευτο φινάλε στη Λέσβο για έναν κακό ΑΡΗ που πήρε όμως μία πολύτιμη νίκη

Ακόμα και όταν όλα μοιάζουν χαμένα, στο τέλος πάντα κάτι μπορεί να αλλάξει. Στη ζωή αλλά και στο ποδόσφαιρο. Και ο ΑΡΗΣ το απέδειξε. 

Σε ένα κάκιστο παιχνίδι στην Ελευσίνα οι «κιτρινόμαυροι» πραγματοποίησαν μία απογοητευτική εμφάνιση αλλά είχαν άστρο και αυτό ακούει στο όνομα του Μπράνα Ίλιτς. Ο Σέρβος σκόραρε στην τελευταία φάση του αγώνα και χάρισε στον ΑΡΗ τη νίκη με 0-1, η οποία σε συνδυασμό με την «λευκή» ισοπαλία της Λαμίας στην Ελευσίνα, τον φέρνει στο -6 και από τους Φθιωτούς. 

Ετσι ξεκίνησε

Ο Μάρκος Ντούνης επιλέχθηκε τελικά αντί του Αντώνη Καπνίδη για να ξεκινήσει στην επίθεση και συγκεκριμένα στη δεξιά πλευρά, με τον Μπαργκάν στην αριστερή και τον Ίλιτς ως μοναδικό προωθημένο. Ρόβας, Πίτου και Τάτος ήταν η τριάδα στο χώρο του κέντρου. Ο Καράμπελας επέστρεψε στο αριστερό άκρο της άμυνας μαζί με Σόουζα, Χαριτωνίδη, Τζανακάκη και τον Διούδη στο τέρμα.

Ευκαιρίες με το καλημέρα

Ο ΑΡΗΣ λίγο έλειψε να σκοράρει πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό. Ο Μπαργκάν με εκπληκτική κάθετη πάσα έβγαλε τον Ίλιτς στην πλάτη της άμυνας, αλλά ο Σέρβος δεν σημάδεψε σωστά. Οκτώ λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Καλλονής να απαντήσει, όταν το διαγώνιο σουτ του Σισέ πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Διούδη.

Οι αλλαγές έριξαν τον ρυθμό

Από το 19′ μέχρι το 22′ σημειώθηκαν δύο αναγκαστικές αλλαγές, από μία για κάθε ομάδα. Ο Καπνίδης πέρασε αντί του Μπαργκάν και ο Αγριμάκης αντί του Σισέ. Ειδικά η διακοπή στον τραυματισμό του παίκτη του ΑΡΗ είχε ως αποτέλεσμα να πέσει ο γρήγορος ρυθμός και το παιχνίδι να πάει περισσότερο στη δύναμη και τις στατικές φάσεις, που δεν έφεραν κάποιο γκολ μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Με έναν ΑΡΗ που είχε ναι μεν την κατοχή της μπάλας, αλλά αυτή ήταν ανούσια από τη στιγμή που δεν πάτησε με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Ο… γνωστός ΑΡΗΣ των δεύτερων ημιχρόνων

Αφού η ομάδα του Κωστένογλου… πέταξε ένα ημίχρονο, στο δεύτερο θύμισε αρκετά την εικόνα της κόντρα στον Κισσαμικό. Μηδενική δημιουργία, χωρίς καθαρό μυαλό και τρεξίματα, καταγράφοντας την πρώτη τελική της στο 80′ με τον Παπαδόπουλο να απομακρύνει το κοντινό πλασέ του Τάτου. 

Ίλιτς και… ξερός

Και ενώ το παιχνίδι στην Ελευσίνα είχε τελειώσει ισόπαλο και ο ΑΡΗΣ ήταν έτοιμος να «πετάξει» μία απίστευτη ευκαιρία, η λύση ήρθε εκ… Σερβίας μεριά. Από ένα γύρισμα του Ανάκογλυ η μπάλα έφτασε στον Ίλιτς και αυτός από κοντά διαμόρφωσε το 0-1 και… γλίτωσε αρκετούς από εγκεφαλικά. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπύρος Μιχελής (Πειραιά)

ΒΟΗΘΟΙ: Παντελής Σπυρόπουλος (Ανατολικής Αττικής), Ηλίας Μήταρης (Ανατολικής Αττικής)

4ος: Στέλιος Φώτης (Εύβοιας)

ΓΚΟΛ: 90’+5′ Ίλιτς

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 20′ Σισέ, 43′ Σβόγιτς, 75′ Λαμπράκης/45’+4′ Σόουζα, 84′ Πίτου, 90’+7′ Τζανακάκης

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΚΑΛΛΟΝΗ (Δημήτρης Γαβαλάς): Παπαδόπουλος, Ρεπετσάς, Σάββα, Ευαγγελιδάκης, Ζουλιώτης, Γιουκάρης, Λιταίνας, Σβόλιτς, Λαμπράκης (78′ Αποστόλου), Σισέ (22′ Αγριμάκης), Σοφιάνης (88′ Τζελίδης)

ΑΡΗΣ (Νίκος Κωστένογλου): Διούδης, Τζανακάκης, Καράμπελας, Χαριτωνίδης, Σόουζα, Ρόβας (70′ Παυλίδης), Τάτος, Πίτου, Ντούνης (65′ Ανάκογλου), Μπαργκάν (19′ Καπνίδης), Ίλιτς

Προτεινόμενα Άρθρα