«Χωρίς τον ΑΡΗ δεν θα ήμουν εδώ» (pics)

από AllAboutARIS

«Οι φίλοι του ΑΡΗ να γεμίζουν το γήπεδο και να αγαπάνε ανιδιοτελώς τον ΑΡΗ»

Ανδρώθηκε στον ΑΡΗ, αγαπάει την ομάδα κι αγαπήθηκε όσο λίγοι σε τόσο νεαρή ηλικία. Στα τέσσερα χρόνια παρουσίας του με τη φανέλα των «κιτρινόμαυρων», πήρε την ομάδα από το χέρι και την οδήγησε εκ του ασφαλούς στην αναγέννησή της, παρ’ όλα τα όποια προβλήματα και δυσκολίες στεκόντουσαν εμπόδιο στο διάβα του. Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ ξεδιπλώνει πλέον το ταλέντο του στα παρκέ του «Παλαού Μπλαουγκράνα» και χορεύει στους ρυθμούς της Ευρωλίγκα για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα. Από την πανέμορφη πόλη της Βαρκελώνης, ο 22χρονος πλέον πρώην φόργουορντ του ΑΡΗ μίλησε αποκλειστικά στην εφημερίδα «ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!», μοιράστηκε τις σκέψεις του για την ομάδα της… «κατακίτρινης» καρδιάς του κι έστειλε το δικό του μήνυμα στον μπασκετικό ΑΡΗ και τους φιλάθλους του.

Αλέξανδρε, μετά από 1,5 χρόνο στη Βαρκελώνη, δείχνεις ότι έχεις προσαρμοστεί πλήρως στα δεδομένα της Μπαρτσελόνα. Αυτό, άλλωστε, αποτυπώνεται στις μέχρι τώρα εμφανίσεις σου.
«Φέτος έχω προσαρμοστεί σε μεγάλο βαθμό στα δεδομένα εντός κι εκτός παρκέ. Αυτό οφείλεται πρωτίστως στην στήριξη από την οικογένειά μου, τους προπονητές και τους συμπαίκτες μου. Πάντα, ο πρώτος χρόνος κρύβει αρκετές δυσκολίες για την προσαρμογή ενός νεαρού παίκτη σε μία πόλη όπως η Βαρκελώνη και σε μία ομάδα με υψηλές απαιτήσεις όπως η Μπαρτσελόνα».

Το καλοκαίρι του 2015 ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να αποχωρήσεις από τον ΑΡΗ. Ποιό ήταν το στοιχείο που σε κέρδισε στις συζητήσεις με τη Μπαρτσελόνα;
«Η διοίκηση της ομάδας είχε δείξει έμπρακτα το πόσο με θέλει και τις προοπτικές που έβλεπε στο πρόσωπό μου. Οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα είχαν κινηθεί αρκετά πιο νωρίς και είχαν κάνει γνωστό το ενδιαφέρον τους. Με υπομονή κι εμπιστοσύνη μού παρουσίασαν τις σκέψεις και τις ιδέες τους για μένα. Λόγος που έκανε την απόφασή μου απλή».

Φέτος η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, αρκετές αλλαγές στο ρόστερ, στοιχεία κοινά με τη φετινή χρονιά του ΑΡΗ. Πώς αντιμετωπίζετε τις ατυχείς συγκυρίες;
«Είναι αρκετά δύσκολο για μία ομάδα να βρει τη χημεία και το ρυθμού που απαιτούνται, ύστερα από κάποιο τραυματισμό παίκτη. Είναι σαν να ξεκινάς από το μηδέν, έχοντας χάσει όλα όσα έχεις προσπαθήσει να προετοιμάσει. Την ίδια στιγμή, κάθε νέος παίκτης που εντάσσεται στην ομάδα απαιτεί κάποιο χρονικό διάστημα προσαρμογής κι όλα αυτά κάνουν το έργο του προπονητή πολύ δύσκολο. Από την πλευρά μας, δεν ψάχνουμε δικαιολογίες, προσπαθούμε όλοι να δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας και να είμαστε ετοιμοπόλεμοι».

Ανέφερα κοινά στοιχεία με τον ΑΡΗ, διότι η φετινή σεζόν κυλάει με αρκετές αναποδιές για την ομάδα, τη στιγμή που οι φίλαθλοι ασκούν σκληρή κριτική.
«Είναι γνωστό ότι οι φίλαθλοι του ΑΡΗ είναι απαιτητικοί και θέλουν να βλέπουν την ομάδα τους ψηλά, οπότε μία τέτοια κατάσταση είναι δύσκολη και γι’ αυτούς. Το ίδιο ισχύει και για τους φίλους της Μπαρτσελόνα, τη φετινή χρονιά είναι αγανακτισμένοι, βλέποντας την ομάδα τους να χάνει. Όμως, όταν έχεις τόσους τραυματισμούς συγκεντρωμένους μέσα σε μία χρονιά τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα. Όπως ανέφερα, δικαιολογίες δεν υπάρχουν κι όσοι παίζουν πρέπει να αγωνίζονται για το μέγεθος της ομάδας».

Κεφάλαιο ΑΡΗΣ, ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις που έρχονται στο μυαλό σου;
«Ο ΑΡΗΣ αποτέλεσε την καλύτερη περίοδο στη μέχρι τώρα ζωή μου, τόσο αγωνιστικά όσο κι εκτός παρκέ. Δεν είναι και λίγο το γεγονός ότι μεγάλωσα μέσα στην ομάδα από τα 15 μου, ζώντας κάθε στιγμή έντονα, χωρίς να χρειάζεται να σκέφτομαι και να αναλύω καταστάσεις ή προβλήματα. Μόνο ευχάριστες αναμνήσεις κι εννοείται μόνο καλοί φίλοι στη Θεσσαλονίκη».

Χαρακτηριστικό σου στοιχείο η σκληρή κι επίμονη δουλειά, όμως πόσο σε βοήθησε ο ΑΡΗΣ να φτάσεις να αγωνίζεσαι στο «Παλαού Μπλαουγκράνα»;

«Αν δεν υπήρχε ο ΑΡΗΣ, οι άνθρωποι που με εμπιστεύτηκαν δεν θα βρισκόμουν εδώ. Είμαι πραγματικά ευγνώμων, ο ΑΡΗΣ είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για μένα και χαίρομαι που κατάφερα κι έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι στην όλη προσπάθεια, ώστε η ομάδα να καθιερωθεί στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Προσωπικά, στόχος της ζωής μου ήταν και είναι να βελτιώνομαι κάθε μέρα, να γίνομαι καλύτερος. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι δεν τα παρατάω στις όποιες δύσκολες στιγμές συναντώ».

Η πιο δυνατή στιγμή που έζησες με τη φανέλα του Θεού του πολέμου;
«Yπήρξαν εκατοντάδες στιγμές, όμως έχω συγκρατήσει μόλις δύο στο μυαλό μου. Την ήττα από την ΑΕΚ με 38 πόντους στα πλέι οφ του 2015. Ακολούθησε διάστημα τριών ημερών πριν το τρίτο παιχνίδι, αυτές οι μέρες μου είχαν φανεί αιώνας. Όταν το σκέφτομαι ανατριχιάζω, ήταν κάτι τόσο έντονο για μένα. Εν τέλει, στο τρίτο παιχνίδι της σειράς μπήκαμε αποφασισμένοι στο γήπεδο, κερδίσαμε και προκριθήκαμε στα ημιτελικά. Η δεύτερη στιγμή; Εννοείται ο ημιτελικός κυπέλλου κόντρα στον Πανιώνιο. Θυμάμαι το «Nick Galis Hall» να φλέγεται, κάτι που μας ώθησε στη νίκη-πρόκριση κόντρα σε μία καλύτερη ποιοτικά ομάδα».

Συνδύασες την τελευταία δική σου χρονιά με τον ΑΡΗ με τον Δημήτρη Πρίφτη προπονητή. Εκείνη τη σεζόν αναδείχθηκες ο νεότερος πρώτος σκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος. Ποιά είναι η σχέση σου με τον κόουτς των «κίτρινων»;
«Από την πλευρά μου προσπαθώ να κερδίζω πράγματα από κάθε προπονητή που συνεργάζομαι. Ο κόουτς Πρίφτης με βοήθησε πάρα πολύ, η συνεργασία μας συνδυάστηκε με την καλύτερη χρονιά για μένα, όπως επίσης και με μία καλή χρονιά για τον ΑΡΗ. Είναι κάτι που μας έδεσε ακόμη περισσότερο, προσπαθώ να επικοινωνώ μαζί του όταν μας το επιτρέπουν τα δύσκολα προγράμματά μας. Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη δουλειά του και για το τι προσφέρει, πόσο μάλλον όταν γνωρίζω το πόσο δύσκολο είναι το έργο του λόγω της πίεσης που φορτίζει το περιβάλλον της ομάδας. Αξίζουν συγχαρητήρια στον ίδιο και στους συνεργάτες τους».

Παρακολουθείς τη φετινή προσπάθεια της ομάδας;
«Όποτε έχω χρόνο, παρακολουθώ παιχνίδια του ΑΡΗ και χαίρομαι όταν κερδίζει. Την ίδια στιγμή, διατηρώ σχεδόν καθημερινά επαφές με παίκτες και ανθρώπους της ομάδας, όπως για παράδειγμα με το Βασίλη Σίμτσακ και το Σάββα Καμπερίδη. Μάλιστα, ο κ. Μάνος Λάσκαρης έχει επικοινωνήσει μαζί μου και μου μετέφερε τις ευχές και τα συγχαρητήριά του ύστερα από αγώνες μου».

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους ανθρώπους του ΑΡΗ και τους φιλάθλους, με τους οποίους ανέπτυξες μία ιδιαίτερη σχέση;
«Αυτό που κάνει η οικογένεια Λάσκαρη είναι μοναδικό, σε μία εποχή όπου η χώρα ταλανίζεται από τόσα προβλήματα. Πολλά μπράβο, εύχομαι να παραμείνουν δίπλα στην ομάδα για πολύ καιρό γιατί ο ΑΡΗΣ τους χρειάζεται. Είναι όμορφο να υπάρχουν άνθρωποι που στηρίζουν κι αγαπάνε την ομάδα όπως αυτοί. Όσο για τον κόσμο, ξέρω το πώς αντιδράει όταν δεν έρχονται τα αποτελέσματα, όμως, πρέπει να κάνουν αυτό που γνωρίζουν καλά, αυτό που έχω ζήσει κι εγώ. Να είναι δίπλα στην ομάδα, να γεμίζουν το γήπεδο και να αγαπάνε ανιδιοτελώς τον ΑΡΗ. Δικαίως, επιζητούν το κάτι παραπάνω, θέλει όμως υπομονή. Πιστεύω ότι ο ΑΡΗΣ γίνεται καλύτερος χρόνο με το χρόνο και μπορεί να φτάσει ακόμη πιο ψηλά. Χρειάζεται μεθοδικότητα και σταθερά βήματα, δεν γίνεται ξαφνικά μέσα από τα τόσα προβλήματα να βρεθεί η ομάδα στην κορυφή. Απαιτείται δουλειά, θυσίες και πρωτίστως υπομονή».

Προτεινόμενα Άρθρα