Στάση Οκλαχόμα για Σπερς (vids)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τι έγινε στα χθεσινοβραδινά παιχνίδια του NBA

Την ευκαιρία να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο τους Ουόριορς στη βαθμολογία έχασαν τα «σπιρούνια» με την ήττα τους από τους Θάντερ. Η ομάδα του Σαν Αντόνιο βρέθηκε σε μέτρια βραδιά με τους Λέοναρντ (19π.) και Όλντριτζ (17π.) να κυμαίνονται στα ρηχά και να μην μπορούν να σταματήσουν τον Ουέστμπρουκ. Ο άσος των Θάντερ σημείωσε 23 πόντους, με 13 ριμπάουντ και 13 ασίστ, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Ολαντίπο με 20 πόντους και καλά ποσοστά.

Οι Καβαλίερς βρίσκονται σε περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος και πλέον κινδυνεύουν να χάσουν και την πρώτη θέση της Ανατολής καθώς γνώρισαν την ήττα με 106-101 από τους Πίστονς στο Ντιτρόιτ. Ο Ντράμοντ έκανε πάρτι κάτω από τα καλάθια με 20 πόντους και 16 ριμπάουντ και σημείωσε καθοριστικούς πόντους για την ομάδα του. Πολύ καλός και ο Τζάκσον (21π.), ενώ όλη η βασική πεντάδα των Πίστονς είχε διψήφιο αριθμό πόντων. Για τους Καβαλίερς που αυτοκτόνησαν στην τέταρτη περίοδο, όταν δηλαδή βγήκε για να πάρει ανάσες ο ΛεΜπρον, ξεχώρισε ο «βασιλιάς» που έκανε triple double με 29 πόντους, 13 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Ο Ίρβινγκ πρόσθεσε άλλους 27 πόντους, αλλά ήταν άστοχος από το τρίποντο και στα καθοριστικά σημεία που τον χρειάστηκε η ομάδα του.

Στις καλές εμφανίσεις επανήλθαν οι Κλίπερς που απέδωσαν βάσει της αξίας τους. Είχαν έξι παίκτες (Γκρίφιν, Πολ, Ρέντικ, Ρίβερς, Φέλτον, Κρόφορντ) με διψήφιο αριθμό πόντων, στην εύκολη νίκη τους επί των Γκρίζλις μέσα στο Μέμφις με 114-98. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Φέλτον με 20 πόντους, με τον Γκρίφιν να αγγίζει το triple double (14π., 12ριμπ., 8ασ.). 

Τα χρειάστηκαν οι Μπλέιζερς για να πάρουν τη νίκη μέσα στην έδρα τους με αντίπαλο τους Σίξερς. Η ομάδα του Πόρτλαντ επικράτησε 114-98 στην παράταση, έχοντας κορυφαίο όχι κάποιον εκ των Λίλαρντ (24π.) και ΜακΚόλουμ (23π.), αλλά τον Νούρκιτς που είχε 28 πόντους, 20 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 κλεψίματα και 6 τάπες κάνοντας το ματς της ζωής του. Οι Σίξερς είχαν κορυφαίους τους Σάριτς και Κόβινγκτον με 28 και 24 πόντους αντίστοιχα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Σαν Αντόνιο Σπερς 102-92

Μέμφις Γκρίζλις-Λος Άντζελες Κλίπερς 98-114

Ντιτρόιτ Πίστονς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 106-101

Πόρτλαντ Μπλέιζερς-Φιλαδέλφεια Σίξερς 114-108

Προτεινόμενα Άρθρα