Φοβερό ξέσπασμα από τον DeMarcus Cousins

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

"Αυτό με πόνεσε…"

To Sacramento, o DeMarcus Cousins το λατρεύει. Σχεδόν επτά χρόνια πέρασε εκεί, από το καλοκαίρι του 2010, πριν οι Kings τον ανταλλάξουν με τους Buddy Hield – Tyreke Evans και τον στείλουν στους Pelicans. Τώρα, λίγες μέρες μετά και αφού η σκόνη έχει καθίσει, ο έμπειρος ψηλός την ξανασηκώνει με “καυτές” δηλώσεις σε συνέντευξή του στο Undefeated. Εμείς δεν χρειάζεται να κάνουμε σχόλιο. Διαβάστε τι είχε να πει για τον Vivek Ranadive και τον Vlade Divac, τους ανθρώπους δηλαδή που παίρνουν τις αποφάσεις στους Sacramento Kings.

 

“Ήμουν συναισθηματικός μόλις έμαθα για την ανταλλαγή, γιατί είδα συγκινημένο έναν άνθρωπο της ομάδας. Δεν είχα κλάψει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Αυτό με πόνεσε. Δεν το περίμενα, διότι μου είχαν πει ότι δεν θα με ανταλλάξουν. Είδα κόσμο αμέσως μετά να με αποθεώνει και λύγισα. Μία εβδομάδα πριν, ο Vlade Divac μου είπε ότι δεν θα με ανταλλάξει. Το άθλιο του πράγματος είναι ότι ήρθε στο σπίτι μου, μαζί με τον ατζέντη μου. Καθίσαμε και συζητήσαμε. Ίσως έγινε και πριν από τρεις εβδομάδες αυτό. Μου εξήγησε όλες τις κινήσεις που ήθελε να κάνει. Όλες. Πριν πάω στο All-Star ο ιδιοκτήτης μου έστειλε ένα μήνυμα και ζήτησε τη γνώμη μου για έναν παίκτη που ήθελε να αποκτήσει. Ο ιδιοκτήτης! Όταν συνέβη αυτό, σοκαρίστηκα, δεν κατάλαβα τι είχε γίνει. Πριν το ματς της Κυριακής άκουσα τις φήμες. Βασικά, τις ακούω τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ήθελα να συμπεριφερθούν σαν άνδρες. Σαν επαγγελματίες. Όσο περισσότερο μιλούν, τόσα περισσότερα προκύπτουν. Είναι τρελό. Δεν έχω ιδέα γιατί με αντάλλαξαν. Αλήθεια δεν ξέρω. Γιατί να ξαναμιλήσω μαζί τους; Ήταν μια κίνηση δειλών, οπότε είμαι σίγουρος ότι η απάντησή τους θα ήταν επίσης δειλή. Το έχω ξαναδεί το έργο, έχω ζήσει πολλά στο Sacramento. Ξέρω πως λειτουργούν, ξέρω τι απάντηση θα πάρω, οπότε ποιος ο λόγος να μιλήσω μαζί τους; Ήταν όλη μου η οικογένεια σε ένα van. Δεν μιλούσε κανείς. Ήμασταν όλοι σοκαρισμένοι. Έπρεπε να γυρίσω στο Sacramento, για να πάρω τα πράγματά μου, πριν επιστρέψω στη Νέα Ορλεάνη”.

 

Για την ιστορία, στο ντεμπούτο του με τους New Orleans Pelicans o Cousins είχε (απέναντι στους Houston Rockets) 27 πόντους με 10/14 δίποντα, 1/5 τρίποντα και 4/5 βολές, μαζί με 14 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 5 κλεψίματα και 4 κοψίματα σε κάτι λιγότερο από 36 λεπτά. Ήταν η πρώτη φορά που έπαιξε στο πλευρό του Anthony Davis, με την ομάδα του να γνωρίζει βαριά εντός έδρας ήττα (99-129).

Προτεινόμενα Άρθρα