"Θα δικαιωθεί η Λαμία"

από AllAboutARIS

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στην εκπομπή "Στο πέναλτι" στον LIBERO 107.4 ως νομικός της Λαμίας σημειώνοντας ότι θα δικαιωθεί η ομάδα της Φθιώτιδας και όχι ο ΑΡΗΣ

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στην εκπομπή “Στο πέναλτι” στον LIBERO 107.4 ως νομικός της Λαμίας σημειώνοντας ότι θα δικαιωθεί η ομάδα της Φθιώτιδας και όχι ο ΑΡΗΣ, ενώ επεσήμανε ότι είχε κάνει δηλώσεις την Δευτέρα ότι θα μπορούσε ο ΑΡΗΣ να δικαιωθεί χωρίς να είναι ενήμερος απόλυτα για το τι ισχύει

“Η διάταξη αναφέρει πως αυτός που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην εθνική λογίζεται ως ξένος. Στον ΚΑΠ προστέθηκε μια καινούργια διάταξη που είναι αντιγραφή από τη FIFA που αναφέρει ότι λογίζονται ως Έλληνες όσοι έχουν δικαίωμα στις εθνικές ομάδες ή είναι Έλληνες υπήκοοι. Επίσης στον ΚΑΠ αναφέρει πως ανεξάρτητα από τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων δεν ισχύουν αν είναι αντίθετα από τον ΚΑΠ και υπερισχύει ο ΚΑΠ. Ο ΚΑΠ λέει πως στη Football League αναφέρει πως έχουν δικαίωμα έξι παίκτες που ή είναι Έλληνες ή έχουν ελληνική υπηκοότητα. Αυτό δεν το γνώριζα πριν το διαβάσω. Ο έκτος ποδοσφαιριστής της Λαμίας ο Ντουρμισάι είναι Έλληνας από το 2011, έχει ελληνική υπηκοότητα. Ωστόσο, η ένσταση του ΑΡΗ και του ΟΦΗ είναι για τον έκτο παίκτη που είναι Έλληνας. Του ΟΦΗ δεν έχει ουσία γιατί δεν έχει άμεσο συμφέρον, στην ουσία θα εξεταστεί μόνο του ΑΡΗ, τυπικά καθώς έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Η προκύρηξη πρέπει να είναι εναρμονισμένη με τον ΚΑΠ, αλλά στη δεδομένη στιγμή έχει ένα κενό. Άρα, υπερισχύει ο ΚΑΠ».

Για την εκδίκαση της υπόθεσης: «Κάναμε αίτημα να εξεταστεί άμεσα».

Για το λόγο που ανέλαβε την υπόθεση της Λαμίας: «Αν δεν έχει βάση μια υπόθεση δεν την αναλαμβάνω. Διαλέγω αυτά που έχω ελπίδες να κερδίσω. Δεν υπάρχει πιθανότητα να χάσει την υπόθεση η Λαμία. Είχα επαφή με τον Αναστόπουλο και μου είπε πως θα με πάρει ο Καρυπίδης. Δεν με πήρε κανείς και χθες με πήρε η Λαμία και μου είπαν να αναλάβω την υπόθεση. Χθες, με πήρε και ο Καρυπίδης αλλά ήταν αργά».

Για την υπόθεση: «Δεν είπα ότι έχει δίκιο ο ΑΡΗΣ, απλά είπα ότι υπάρχει θέμα. Είναι διαφορετικό. Αν ο Ντουρμισάι πει ότι θέλει να παίξει στην εθνική, τότε μπορεί (σ.σ. δεν ανέφερε βέβαια ότι πρέπει αν το πράξει εγγράφως κάτι που δεν έχει γίνει)».

Γιατί υπάρχει η προκήρυξη: «Η προκήρυξη πρέπει να σέβεται τον ΚΑΠ».

Για το γεγονός πως Πυλαδάκης και Δώνης θέλουν τη Λάρισα: «Με τι θα πάρουν την ομάδα; Με πορδές”;

Προτεινόμενα Άρθρα