Ήττα και στροφή στον τελικό

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ παρουσιάζοντας πολλές διακυμάνσεις στην απόδοσή του ηττήθηκε με 69–55 από τον Ολυμπιακό. Όγδοη ήττα για τους «κίτρινους» στο φετινό πρωτάθλημα, που στρέφουν πλέον την προσοχή τους στον τελικό της 18ης Φεβρουαρίου.

Ο ΑΡΗΣ ανά διαστήματα έπαιξε καλό μπάσκετ, αλλά δεν είχε την απαιτούμενη διάρκεια στην απόδοσή του, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 69-55.

Οι δύο ομάδες ήταν νευρικές στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, αστοχώντας σε πολλές προσπάθειες. Μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα, οι δύο αντίπαλοι ανέβασαν ρυθμούς και τον δείκτη του σκορ. Ο ΑΡΗΣ εκμεταλλευόταν την δύναμη και τον όγκο του Καββαδά στο χαμηλό ποστ και έπαιρνε πόντους μέσα από το ζωγραφιστό ενώ ο Ολυμπιακός με γρήγορη κυκλοφορία στην περιφέρεια, έβγαζε τ’ αμαρκάριστα σουτ και έπαιρνε σκορ από τους Παπανικολάου και Γκριν.

Τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου, οι «κίτρινοι» έχασαν την συγκέντρωσή τους και υπέπεσαν σε διαδοχικά λάθη, συνθήκη την οποία εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι και έκλεισαν με προβάδισμα 11 πόντων το Α΄ δεκάλεπτο (20-9).

Στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου, οι παίκτες του Πρίφτη συνέχισαν να υποπίπτουν σε λάθη, δίνοντας την δυνατότητα στους «ερυθρόλευκους» να σημειώσουν εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο και να ξεφύγουν με +13 (22-9). Σ’ εκείνο το σημείο ο ΑΡΗΣ αντέδρασε και με τους Ζάρα και Γιάνκοβιτς να βρίσκουν στόχο πίσω από τα 6,75, μείωσε στους 7 (22-15).

Οι «κίτρινοι» συνέχισαν να παίζουν με ένταση και δύναμη στην άμυνα, περιορίζοντας σε απόλυτο βαθμό την παραγωγικότητα του Ολυμπιακού. Στην επίθεση, ο Ζάρας εξακολουθούσε να δίνει λύσεις ενώ το καλάθι του Τζάκσον, 4 λεπτά πριν το ημίχρονο, έριξε την διαφορά στους 3 (22-19).

Σ’ εκείνο το σημείο οι Πειραιώτες αντέδρασαν και με τους Μάντζαρη Γκριν να ευστοχούν σε διαδοχικά τρίποντα, αύξησαν και πάλι την διαφορά σε διψήφιο (31-19). Ο ΑΡΗΣ προσπάθησε ν’ ανακόψει τον ρυθμό και να κατεβάσει και πάλι την διαφορά σε χαμηλά επίπεδα, αλλά η έλλειψη συγκέντρωσης στην επίθεση και η χαλαρή άμυνα, έδωσαν την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να πετύχει εύκολους πόντους από μέση και μακρινή απόσταση και να πάει με προβάδισμα 19 πόντων (40-21) στ’ αποδυτήρια.    

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο ΑΡΗΣ με τα καλάθια των Τζένκινς και Γιάνκοβιτς έτρεξε ένα σερί 4-0 και μείωσε στους 15 (40-25). Ο Ολυμπιακός απάντησε με τους Μάντζαρη και Παπανικολάου αυξάνοντας εκ νέου την διαφορά στο +19 (47-38).

Τέσσερα λεπτά πριν την λήξη της 3ης περιόδου, οι «κίτρινοι» με συνεχόμενες καλές άμυνες έκλεψαν μπάλες και τελείωσαν τις φάσεις στον αιφνιδιασμό, μειώνοντας την διαφορά στους 9 (48-39).

Στον χρόνο που απέμενε μέχρι το τέλος της 3ης περιόδου, οι «ερυθρόλευκοι» με τους  Παπαπέτρου και Μιλουτίνοφ να δίνουν σκορ, κατάφεραν και πάλι ν’ αυξήσουν σε διψήφιο νούμερο την υπέρ τους διαφορά (54-41).

Στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου, ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 7-0 και ανέβασε για πρώτη φορά την διαφορά στο +20 (61-41), επτά λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Ο ΑΡΗΣ απάντησε με τις βολές του Τζένκινς και τα καλάθια των Τζάκσον και Κάμινγκς, μειώνοντας στους 11 (61-50), 5:12 πριν την λήξη.

Στον υπολειπόμενο χρόνο, ο ΑΡΗΣ προσπάθησε να μειώσει ακόμη περισσότερο την διαφορά, αλλά οι Πειραιώτες εκμεταλλεύτηκαν όλες τις στιγμές αδράνειας των «κιτρίνων» και διατήρησαν την απόσταση πάνω από τους 10 πόντους, φτ΄νοντας τελικά στη νίκη με 69-55

Τα δεκάλεπτα: 20-9, 40-21, 54-41, 69-55 

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 14 (2), Μπιρτς 2, Πρίντεζης 9 (2), Παπανικολάου 9 (2), Μάντζαρης 11 (3), Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 3, Γουότερς 2, Αγραβάνης 4, Μιλουτίνοβ 9, Λοτζέσκι 4, Αθηναίου 2.

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Τζένκινς 10 (2), Κάμινγκς 12 (1), Μούρτος, Καββαδάς 13, Ντραγκίσεβιτς, Ξανθόπουλος, Φλιώνης, Ζάρας 5 (1), Γκόρντον 2, Γιάνκοβιτς 9 (1), Τζάκσον 4.

Προτεινόμενα Άρθρα