Το πάλεψε ως το… 101!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Μπερτόγλιο το γκολ του ΑΡΗ αλλά δεν ήταν αρκετό.

Κάποια στιγμή θα γινόταν και αυτό…. Η πρώτη ήττα του ΑΡΗ στο πρωτάθλημα είναι γεγονός, αφού δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στο σερί του κόντρα στον Ολυμπιακό (1-2).

Το ντέρμπι κορυφής δεν είχε happy end για τους “κιτρινόμαυρους”, αν και πάλεψαν μέχρι τέλους για να ανατρέψουν τα δύο γκολ των Πειραιωτών με πολύ καλύτερη εικόνα στο δεύτερο μέρος και μετά τις αλλαγές του Άκη Μάντζιου. 

Ο Μπουχαλάκης σκόραρε δις (29′, 49′) για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, με τον Μπερτόγλιο να βάζει τον ΑΡΗ ξανά στο ματς (74′) αλλά δεν αποδείχθηκε αρκετό. 

Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι ο Σα στο τέλος έκανε καθυστερήσεις ενώ ο Μαρτίνς έκανε αλλαγή τον Πέπε στο 90’+10′ για να κάνει καθυστερήσεις. 

ΑΡΗΣ: Η έκπληξη με τρίτο χαφ (4-2-3-1)

Ο Άκης Μάντζιος αιφνιδίασε με ένα από τα εναλλακτικά του πλάνα, αφήνοντας εκτός τον Σιαντέ Σίλβα και ρίχνοντας τρίτο χαφ στην ενδεκάδα, τον Λούκας Σάσα. 

Ο Σιαμπάνης ήταν στο τέρμα, με την τετράδα της άμυνας να μένει ίδια. Δηλαδή Σούντγκρεν-Σάκιτς στα άκρα της άμυνας και ο Ρόουζ με τον Μπεναλουάν στα στόπερ.

Ο Ματίγια με τον Τζέγκο ήταν η δυάδα των χαφ, με τον Σάσα λίγο πιο μπροστά. Ο Γκάμα με τον Γκαρσία ήταν οι δύο εξτρέμ και ο Μάνος στην κορυφή

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Επιστροφή για Ελ Αραμπί και Χολέμπας (4-3-3)

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχασε χρόνο με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί και μόλις λίγα 24ωρα αφού ανάρρωσε από τον κορωνοϊό, τον έριξε στην ενδεκάδα του ντέρμπι, ενώ είχε νέο πρόσωπο και το Χολέμπας. 

Ο έμπειρος μπακ ήταν στα αριστερά της άμυνας. Ο Ραφίνια ξεκίνησε στο δεξί, με τους Σεμέδο- Σισέ να συμπληρώνουν την τετράδα μπροστά από τον Σά.

Οι Μπουχαλάκης, Καμαρά και Ενβιλά συνέθεταν την τριάδα του κέντρου. Ο Φορτούνης με τον Λοβέρα ήταν οι δύο εξτρέμ και ο Ελ Αραμπί σε ρόλο φορ.  

Το 20λεπτο ελέγχου του ΑΡΗ και οι ευκαιρίες του Ολυμπιακού

Το ματς ξεκίνησε… ανάποδα, σε σχέση αυτό που αναμενόταν, αφού ο ΑΡΗΣ ήταν αυτός που είχε τον έλεγχο και πίεζε αποτελεσματικά τιν Ολυμπιακό.

Το πρέσινγκ των γηπεδούχων -με τρεις χαφ στον άξονα- τους έδινε και περισσότερες κατοχές, χωρίς όμως να παράγουν φάσεις όπως έκανε ο Ολυμπιακός στο τρανζίσιον.

Στο 9′ ο Ελ Αραμπί βρήκε τον χώρο αλλά όχι και τη δυναμή για να απειλήσει τον Σιαμπάνη, κάτι που έκανε πολύ καλύτερα ο Φορτούνης στο 17ο λεπτό με το σουτ που πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του ΑΡΗ.

Πήρε μέτρα και… προβάδισμα ο Ολυμπιακός

Η μετατόπιση του Φορτούνη στον άξονα βελτίωσε τα πράγματα για τον Ολυμπιακό στο κέντρο, βοηθώντας για να πάρει μέτρα και να πλησιάζει περισσότερο στο αμυντικό τρίτο του ΑΡΗ. Το γκολ βέβαια δεν ήρθε στη ροή του ματς αλλά από το ωραίο φάουλ του Φορτούνη και την αδράνεια του Σιαμπάνη, για να σκοράρει εύκολα ο Μπουχαλάκης με κίνηση στο δεύτερο δοκάρι. 

Η χαμένη ευκαιρία του Ματέο… 

Η καλύτερη φάση των “κιτρινόμαυρων” στο πρώτο μέρος, ήρθε λίγο πριν την ολοκλήρωσή του. Από το φάουλ του Ματίγια και την απομάκρυνση των παικτών του Ολυμπιακού, η μπάλα έφτασε στο Ματέο αλλά το σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή ήταν κακό και πέρασε άουτ. 

Σέντρα με ψυχρολουσία

Χειρότερο ξεκίνημα δεν μπορούσε να φανταστεί ο ΑΡΗΣ στο δεύτερο μέρος, με τον Ολυμπιακό να τον αιφνιδιάζει με δεύτερο γκολ και να του βάζει ακόμα πιο δύσκολα.

Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν γρήγορα στο τρανζίσιον και με το εξαιρετικό σε εκτέλεση γκολ του Μπουχαλάκη πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων (0-2).

Αντίδραση από τον Μάντζιο, αντίδραση και από τον ΑΡΗ

Τα περιθώρια στένεψαν και έτσι ο Άκης Μάντζιος άρχισε σταδιακά τις αλλαγές, με επίκεντρο την επίθεση, ώστε να κάνει τον ΑΡΗ πιο απειλητικό και να βρει το γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο ματς. 

Αφού ο Ελ Αραμπί δεν ευστόχησε στη φάση του 73′, ένα λεπτό αργότερα οι αλλαγές του ΑΡΗ… έκαναν το θαύμα του. Παράλληλη πάσα του Σίλβα από τα αριστερά και ο Μπερτόγλιο με κοντινή προβολή μείωσε σε 1-2 βάζοντας τους “κιτρινόμαυρους” στο ματς.

Πίεση, αίματα και καθυστερήσεις από τον Ολυμπιακό

Ο ΑΡΗΣ βρήκε ψυχολογία και τις δυνάμεις για να πιέσει για ένα ακόμα γκολ μέχρι τέλους. Και πιο συγκεκριμένα μέχρι το… 101!

Τα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων “τράβηξαν” λίγο παραπάνω, με τη σύγκρουση των Μπεναλουάν-Κάιπερς και τους δύο παίκτες να ματώνουν.

Μέχρι το φινάλε ο Ολυμπιακός είχε μόνο την επέλαση του Βρουσάι στο 90′ με τον ΑΡΗ από την πλευρά του να ψάχνει τον τρόπο για την ισοφάριση αλλά να μην τον βρίσκει παρά την προσπάθεια που κατέβαλλε. 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία)
ΒΟΗΘΟΙ: Γκόραν Πατάκι (Κροατία), Μπόγιαν Ζομπένιτσα (Κροατία)
4ος: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Ντάριο Μπελ (Κροατία)
ΒΟΗΘΟΣ VAR: Πολυχρόνης Κωστάρας (Αιτ/νίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: -/40′ Σεμέδο, 60′ Σίσε, 83′ Φορτούνης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ
ΓΚΟΛ: 74′ Μπερτόγλιο/29′, 49′ Μπουχαλάκης

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν (84′ Γκάνεα), Ρόουζ, Μπεναλουάν, Σάκιτς, Ματίγια, Τζέγκο, Σάσα (69′ Μπερτόγλιο), Γκαρσία (57′ Σίλβα), Γκάμα, Μάνος (57′ Λόπεθ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Μπουχαλάκης (90’+10′ Πέπε), Καμαρά, Ενβιλά, Λοβέρα (63′ Μασούρας), Φορτούνης (83′ Βρουσάι), Ελ Αραμπί (83′ Κάιπερς)

Προτεινόμενα Άρθρα