Χωρίς να ιδρώσει

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, κέρδισε με 80-64 τον Προμηθέα Πάτρας. 10η νίκη στο πρωτάθλημα για τους "κίτρινους".

Ο ΑΡΗΣ πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση, δεν δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Προμηθέα, σημειώνοντας της 10η νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι και σουτάροντας με καλά ποσοστά ευστοχίας ανέβαζαν διαρκώς τον δείκτη του σκορ. Ο ΑΡΗΣ ακουμπούσε την μπάλα στο χαμηλό ποστ στον Καββαδά, ο οποίος προκαλούσε μεγάλη φθορά στους αντίπαλους ψηλούς, κερδίζοντας φάουλ. Όταν η μπάλα δεν πήγαινε στον Καββαδά, αναλάμβανε δράση ο Τζένκινς, ο οποίος έδινε τις λύσεις από μέση και μακρινή απόσταση. Από την πλευρά του ο Προμηθέας έμενε σ’ επαφή με το σκορ με τα καλάθια των Μπλάσινγκγκεϊμ και Τζόουνς.

Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, το παιχνίδι έγινε σκληρό, με τις δύο ομάδες να κάνουν σε κάθε, σχεδόν, επίθεση φάουλ, συνθήκη που τους απορρύθμισε. Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες του Πρίφτη συνέχισαν να διατηρούν το προβάδισμα στο σκορ και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο με προβάδισμα ενός πόντου.  

Στο ξεκίνημα της 2η περιόδου Τζάκσον και Ντραγκίτσεβιτς έδωσαν τις λύσεις στην επίθεση, ανεβάζοντας στο +6 την διαφορά για τους «κίτρινους» (26-20), 8:17 πριν το ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι στηριζόταν περισσότερο στις ατομικές ενέργειες των Μπλάσινγκγκέιμ και Τζόουνς, παρά στις ομαδικές συνεργασίες, κάτι που διευκόλυνε το αμυντικό έργο των παικτών του Δημήτρη Πρίφτη, οι οποίοι αύξησαν στους 9 (36-27)την υπέρ τους διαφορά και την διατήρησαν σε αυτό το επίπεδο.

Στο ενάμιση λεπτό που απέμενε μέχρι την ανάπαυλα, δύο διαδοχικές καλές άμυνες του ΑΡΗ, κατέληξαν σε καλάθι στο ανοιχτό γήπεδο, βοηθώντας τους «κίτρινους» να πάνε με προβάδισμα 13 πόντων (40-27) στ’ αποδυτήρια.   

Στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου το καλάθι του Γιάνκοβιτς αύξησε την διαφορά στο +15. Ο Προμηθέας αντέδρασε σ’ εκείνο το σημείο και με διαδοχικές καλές άμυνες, έκλεψε μπάλες και τελείωσε τις φάσεις στον αιφνιδιασμό, κατεβάζοντας την διαφορά στους 4 (42-38), 5:19 πριν την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου.

Το τάιμ-άου του Πρίφτη «αφύπνισε» τους «κίτρινους», οι οποίοι με την επιστροφή τους στο παρκέ, έτρεξαν ένα σερί  8-0 και αύξησαν εκ νέου την διαφορά σε διψήφιο (50-38). Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με το τρίποντο του Φαγέ, αλλά ο ΑΡΗΣ είχε βρει τον ρυθμό του επιθετικά και παίρνοντας σκορ από τους Ζάρα και Τζάκσον, κατάφεραν να πάνε με πλεονέκτημα 11 πόντων (57-46) στην 4η περίοδο.

Στην τελευταία περίοδο, ο Αυτοκράτορας με τους Τζένκινς και Καββαδά να βρίσκουν στόχο, αύξησαν την διαφορά στο +14 (62-48). Ο Προμηθέας προσπάθησε ν’ αντιδράσει και να μειώσει εκ νέου, αλλά οι «κίτρινοι» δεν τους επέτρεψαν κάτι τέτοιο. Με σωστή αμυντική λειτουργία και αποτελεσματικότητα στην επίθεση, οι παίκτες του Πρίφτη έστειλαν πάνω από τους 20 την διαφορά (69-48), 6:02 πριν το τέλος του αγώνα, “κλειδώνοντας” ουσιαστικά τη νίκη. 

Στον χρόνο που απέμενε, οι παίκτες του Πρίφτη δεν χαλάρωσαν. Παίζοντας με την ίδια ενέργεια και μαχητικότητα, έφτασαν με άνεση στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 40-27, 57-46, 80-64 

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Τζένκινς 15(3), Κάμινγκς 16(2), Γιάνκοβιτς 8(2), Καββαδάς 10, Ντραγκίτσεβιτς 5(1), Ξανθόπουλος 1, Φλιώνης, Ζάρας 7(1), Μούρτος 6, Σίμτσακ, Τζάκσον 12 

Προμηθέας Πάτρας (Αγγέλου): Μπλάσινγκεϊμ 15(2), Φαγιέ 8(2), Ντίκερσον 2, Τζόουνς 7(1), Μουρ 8, Παπαντωνίου 1, Ηκίκας 10(1), Πέττας 2, Γερομιχαλός 5, Τόντιτς 6

Προτεινόμενα Άρθρα