Ποδοσφαιριστές Μπέτις: «Είμαστε όλοι Ζοζούλια» (vid)

από AllAboutARIS

Ο 27χρονος Ουκρανός επιθετικός δόθηκε δανεικός από την ομάδα της Σεβίλλης στους Μαδριλένους, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των οπαδών της Ράγιο, λόγω της ιδεολογίας και των «πιστεύω» του.

Ο Ζοζούλια προπηλακίστηκε κατά την άφιξη του στο προπονητικό κέντρο της Βαγιεκάνο και υποχρεώθηκε να επιστρέψει στην Σεβίλλη. 

Ωστόσο, ο δανεισμός του δεν αποκλείεται τελικά να ολοκληρωθεί, καθώς μετά και την παρέμβαση της ισπανικής Λίγκας, ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής το ξανασκέφτεται και αναμένεται μέχρι την Δευτέρα να πάρει την τελική απόφασή του, αφού συμβουλευτεί την σύζυγό του και τις δύο κόρες του. 

Το θέμα έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στην Ισπανία και όχι μόνο με τους συμπαίκτες του Ζοζούλια στη Μπέτις να βγάζουν ανακοίνωση με την οποία τάσσονται στο πλευρό του. 

Την ανακοίνωση διάβασε ο αρχηγός της ομάδας, Χοακίν, έχοντας δίπλα του όλους τους συμπαίκτες του. Δείτε το βίντεο εδώ. 

«Θέλουμε να καταδικάσουμε την συμπεριφορά συγκεκριμένων ανθρώπων, συμπεριφορά η οποία προέρχεται από μια λανθασμένη είδηση σχετικά με μια μπλούζα που φορούσε ο συμπαίκτης μας όταν έφθασε στη Σεβίλλη. Η προηγουμένως δημιουργηθείσα κατάσταση μας φαίνεται ακραία και αισθανόμαστε ότι οποιαδήποτε στιγμή θα μπορούσαμε να είμαστε και εμείς θύματα παρόμοιας συμπεριφοράς. 

Αναφερόμαστε σε έναν ποδοσφαιριστή του οποίου η συμπεριφορά εντός των αποδυτηρίων και των αγωνιστικών χώρων ήταν πάντα υποδειγματική. 

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι εξαιρετικά σοβαρή και καλούμε το Σωματείο των Ισπανών Ποδοσφαιριστών να παρέμβει για να υπερασπιστεί το δικαίωμα του Ζοζούλια να ασκήσει το επάγγελμά του υπό σωστές συνθήκες και να διασφαλίσει τη σωματική ακεραιότητά του. 

Όλοι οι οργανισμοί που εμπλέκονται στο ποδόσφαιρο θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι το άθλημα δεν θα επηρεάζεται από μη αποδεκτές συμπεριφορές, οι οποίες αντίκεινται στις αξίες του αθλητισμού. Είμαστε όλοι Ζοζούλια» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι ποδοσφαιριστές της Μπέτις.

Προτεινόμενα Άρθρα