Το τρίτο δεκάλεπτο και τα come-back (vid)

από Αντώνης Γκάτζιος

Ο ΑΡΗΣ συνεχίζει τη δουλειά για να είναι έτοιμος στην επανέναρξη των επίσημων υποχρεώσεών του και ένα από τα στοιχεία που θέλει να διορθώσει ο Σάββας Καμπερίδης είναι η αντίδραση της ομάδας στο τρίτο δεκάλεπτο των αγώνων.

Δεν είναι τυχαίο ότι και στα τρία επίσημα παιχνίδια του ως τώρα, ο ΑΡΗΣ “πληγώθηκε” στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

* Στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ιωνικό, ο ΑΡΗΣ βρέθηκε από το -1 (38-37) στο -11 (63-54). Δεν μπόρεσε να ανακάμψει.

* Στην αναμέτρηση της πρεμιέρας της Basket League με το Μεσολόγγι, οι “κιτρινόμαυροι” βρέθηκαν από το +7 του 24’ (41-48) στο -7 μέσα σε έξι λεπτά (56-49). Στο τελευταίο τρίλεπτο έκαναν εντυπωσιακό come back, αλλά ηττήθηκαν με τρίποντο – “προσευχή” του Γκριν στην εκπνοή.

* Κόντρα στον Ηρακλή ο ΑΡΗΣ βρέθηκε πίσω με 12 πόντους στο 27’ (46-58). Η αντίδρασή του ήταν άμεση, ροκάνισε τη διαφορά στους 5 (61-66) και στην 4η περίοδο πήρε τα ηνία και μαζί τη νίκη (81-75.

Ο Σάββας Καμπερίδης δε θέλει να “δίνει” ο ΑΡΗΣ στους αντιπάλους του τέτοιο αβαντάζ και μετά να κυνηγάει. Για να γίνει αυτό, πρέπει η ομάδα να αποκτήσει διάρκεια στην απόδοσή της και να μειώσει τα κενά διαστήματα. Κάτι για το οποίο, βέβαια, απαιτούνται και αγώνες, τους οποίους ο ΑΡΗΣ δεν έχει στα πόδια του. Οπότε, δίνεται εξίσου μεγάλη προσοχή στο πνευματικό κομμάτι, ώστε η ομάδα να μη χάνει τη συγκέντρωσή της.

Προτεινόμενα Άρθρα