«Ιδανικό το γήπεδο της Λάρισας, πέρασε τον έλεγχο της αστυνομίας»

από AllAboutARIS

Ο πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας, Γιώργος Κωσταρόπουλος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή AllAboutARIS On Air στον Libero 107,4 Fm και είπε πως το Κλειστό της Νεάπολης πληροί όλες τις προϋποθέσεις, προκειμένου να φιλοξενήσει τον τελικό του Κυπέλλου.

«Η Αστυνομική Διεύθυνση έλεγξε σήμερα το Στάδιο της Νεάπολης. Συγκεκριμένα το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης έλεγξαν. Στο γήπεδο υπάρχουν κάμερες εδώ και πάρα πολύ καιρό. Εγώ να πω πως, πρόκειται για ένα Κλειστό που πληροί όλες τις προδιαγραφές. Είναι ένα σύγχρονο γήπεδο 4.000 θέσεων, έχει το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, έχουν γίνει αρκετοί αγώνες εδώ. Στο γήπεδο έγινε έλεγχος και από την επιτροπή της περιφέρειας για να πάρει την άδεια λειτουργίας. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εμείς από την μεριά μας και σαν διοίκηση είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε».

Για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν τουρνικέ:

«Είναι αν ζήτημα το οποίο λύνεται εύκολα. Θα μεταφερθούν κάποια τουρνικέ για να μην έχουμε πρόβλημα. Νομίζω πως αυτό είναι το τυπικό σημείο της όλης υπόθεσης. Το ζήτημα ήταν για τις κάμερες και για το πώς θα έρθουν με ασφάλεια οι ομάδες και ο κόσμος. Έτσι κι αλλιώς το Στάδιο, που έχει φιλοξενήσει και άλλες φορές τελικούς, έχει φιλοξενήσει την Εθνική Βόλεϊ, έχει όλες τις προϋποθέσεις. Έχει διαφορετικές εισόδους γοα να μπούνε οι ομάδες, έχει κεντρική είσοδο. Είναι μεγάλο Στάδιο για επαρχιακή πόλη, ο αγωνιστικός χώρος είναι σε πολύ καλή κατάσταση, διαθέτει πάρκινγκ το γήπεδο, είναι δηλαδή ένας χώρος ιδανικός να γίνονται τέτοιοι αγώνες. Δεν είναι στο κέντρο της πόλης και η πρόσβασή του είναι εύκολη. Είμαστε πανέτοιμοι από πλευρά μας και σαν πόλη και σαν διοίκηση να υποδεχτούμε τον τελικό».

Για το πώς περιμένει η τοπική κοινωνία το παιχνίδι

«Η διεξαγωγή τέτοιων αγώνων είναι χαρά και για τους φιλάθλους και για την πόλη. Πιστεύουμε πως θα γίνει ένα ωραίο παιχνίδι που θα το χαρούμε όλοι».

Αν είχε κάποια επικοινωνία με την ομοσπονδία:

«Το μεσημέρι προσπάθησα να μιλήσω και περιμένω τώρα το απόγευμα να επικοινωνήσω. Δεν ξέρω τι ώρα θα παρθεί η απόφαση. Θα κάνω μία προσπάθεια λίγο αργότερα για να δούμε που βρίσκεται η όλη διαδικασία, για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε με την προετοιμασία της οργάνωσης. Εκτός από την Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης που χρειάζεται κάποιο χρόνο για να οργανωθεί και οι ίδιες οι ομάδες πιστεύω θέλουν να προετοιμαστούν. Θέλει μια προεργασία για να είναι όλα έτοιμα για τον τελικό».

Για το γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ προθυμοποιήθηκε να φέρει τα τουρνικέ:

«Έχουμε αυτή την ενημέρωση και εμείς. Θα χρειαστούμε στην ουσία τρία τουρνικέ. Για την κεντρική είσοδο και τις δύο πλαϊνές».

Πόσα θα είναι τα εισιτήρια για τους φιλάθλους:

«3.986 άτομα χωράει το γήπεδο, πιστεύω στους φιλάθλους θα δοθούν κοντά στα 2.500 εισιτήρια. Θα υπάρχουν και κάποια εισιτήρια για την τοπική κοινωνία, καθώς ο κόσμος περιμένει με ανυπομονησία το παιχνίδι. Το Σάββατο περπατώντας στην πόλη, πολύς κόσμος με ρωτούσε πότε θα γίνει ο τελικός». 

Αν πιστεύει ότι θα γίνει τελικά το παιχνίδι στην Λάρισα:

«Πληρούμε όλες τις προϋποθέσεις. Δεν ξέρω γιατί η ομοσπονδία αργεί να πάρει την απόφαση. Εμείς είμαστε πανέτοιμοι για όλα. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να επηρεάσω παραπάνω μία απόφαση. Είμαστε έτοιμοι να σας υποδεχτούμε όλους».

Προτεινόμενα Άρθρα