Πήρε το ντέρμπι η ΤΣΣΚΑ

από AllAboutARIS

Ξεχώρισαν Ντε Κολό και Τεόντοσιτς

Η ΤΣΣΚΑ υποδέχθηκε την Αστάνα στην «ελληνική» μάχη της VTB League με τους δύο Έλληνες κόουτς να βρίσκονται στους πάγκους και τους Κατσίβελη, Κασελάκη στο παρκέ. Η ομάδα της Μόσχας επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και έφτασε στη νίκη που την διατήρησε στην κορυφή με 13-1. Από την άλλη, η Αστάνα υποχώρησε στο 6-9 δείχνοντας πάντως πως μπορεί να «κοντράρει» ως ένα σημείο τους μεγάλους όπως είχε γίνει και με την Χίμκι.

Για τους νικητές, που αγωνίστηκαν χωρίς τον Μίλος Τεόντοσιτς, ξεχώρισε ο Ντε Κολό με 18 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ 7 πόντους και 7 ριμπάουντ είχε ο Νικίτα Κουρμπάνοφ. Με 12 πόντους τέλειωσε το ματς για την Αστάνα ο Ουσμάν Κρουμπάλι, ενώ θετικός ήταν και ο Δημήτρης Κατσίβελης (10π., 4 ριμπ., 3ασ.). Στα… ρηχά ο Λεωνίδας Κασελάκης που είχε 3 πόντους και 5 ριμπάουντ. 

Mε καλή άμυνα, η Αστάνα κράτησε την ΤΣΣΚΑ χαμηλά στο πρώτο μέρος και ήταν μέσα στη διεκδίκηση (36-30, στο 20′). Η πλάστιγγα έγειρε, στην τέταρτη περίοδο, υπέρ των Μοσχοβιτών  που πήραν κρίσιμους πόντους από Βοροντσέβιτς και Τζάκσον. H απόσταση «άνοιξε», η Αστάνα έμεινε από δυνάμεις και η νίκη για την ΤΣΣΚΑ ήρθε με σκορ 81-63. 

Προτεινόμενα Άρθρα