Ναζλίδης στο AllAboutARIS TV: "Η ομάδα μεγαλώνει σε όλα τα επίπεδα"

από Γιώργος Γκάτος

Ο Θωμάς Ναζλίδης μίλησε για την καθημερινότητα του ίδιου ως γενικός αρχηγός και τις διαφορές που υπάρχουν με το πέρασμα του ως ποδοσφαιριστής των "Κιτρινόμαυρων".

Για την πρόκληση της μοναξιάς στην κορυφή:

“Η ομάδα δούλεψε πολύ καλά αυτή την εβδομάδα, όπως κάνει και για τα υπόλοιπα παιχνίδια. Ανέλυσε τον αντίπαλο της και θεωρώ ότι είναι έτοιμη αγωνιστικά και ψυχολογικά για μια μεγάλη μάχη. Σίγουρα είναι ένα μεγάλο ντέρμπι. Είναι οι δύο ομάδες που βρίσκονται στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση αυτή τη στιγμή. Δε νομίζω ότι είναι ένα παιχνίδι που θα κρίνει από τώρα κάτι. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ψύχραιμα. Είναι ένα ντέρμπι και πρέπει να πάρουμε το καλύτερο που μπορούμε”.

Για το αν μπορεί η ομάδα να πρωταγωνιστήσει:

“Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό να μπορέσει ο ΑΡΗΣ να κάνει πρωταθλητισμό. Πρωταθλητισμός δε σημαίνει “πάω να πάρω το πρωτάθλημα”, αλλά ότι είναι στις κορυφαίες θέσεις. Σε αυτές τις πρώτες 9 αγωνιστικές, η ομάδα το έχει δείξει με τον καλύτερο τρόπο. Αν συνεχίσουμε με την ανάλογη ηρεμία και δουλειά, δεν έχουμε να ζηλέψουμε κάτι. Οι διαφορές είναι πολύ μικρές πλέον για να μην μπορεί ο ΑΡΗΣ να διεκδικεί πράγματα. Ο Ολυμπιακός έχει δεκαπλάσιο μπάτζετ και κάποια στιγμή στη διάρκεια, αυτή η διαφορά θα φανεί. Δεν είναι εύκολο πράγμα αλλά και μόνο που ο ΑΡΗΣ μπορεί να παίζει αυτά τα παιχνίδια επί ίσοις όροις, είναι κάτι πολύ σημαντικό.”

Για την επιστροφή του στην ομάδα:

“Είναι πολύ σημαντικό γιατί ξέρω την ιδιοσυγκρασία και τις λεπτομέριες του συλλόγου. Ο ΑΡΗΣ είναι ένας μεγάλος και ιδιαίτερος σύλλογος. Είναι καλό να τον έχεις ζήσει και ως ποδοσφαιριστής. Ο κ. Μάντζιος ως προπονητής και εγώ ως γενικός αρχηγός, ξέρουμε τα όμορφα και τα άσχημα του ΑΡΗ. Θεωρώ ότι είναι ακόμα ένα όπλο το ότι ο κόουτς ήταν ποδοσφαιριστής εδώ, αλλά και όλοι οι άνθρωποι που είναι στην ομάδα, ξέρουν τα πάντα για τον σύλλογο.”

Για τις λεπτομέρεις που κάνουν τη διαφορά φέτος:

“Καλώς ή κακώς, ο ΑΡΗΣ είχε πάει πίσω σε πολλά επίπεδα τα τελευταία χρόνια. Για να έχεις πέσει σε χαμηλές κατηγορίες, όσο μεγάλος σύλλογος και να είσαι, αυτό σε πάει πίσω. Θυμάμαι καλά, ότι όταν επέστρεψα στον ΑΡΗ τότε, αυτό που έλεγα είναι ότι πρέπει βήμα-βήμα να χτίσουμε την αίγλη του ΑΡΗ. Να νιώθουμε όλοι ότι ο ΑΡΗΣ είναι μια μεγάλη ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που η ομάδα από τότε φτιάχνει κάτι και ανεβάζει επίπεδο. Σταθεροποιείται από αυτά τα βήματα στις πρώτες θέσεις. Ο μοναδικός τρόπος είναι αυτός. Αν κάνουμε μια χρονιά τρελά πράγματα και την άλλη ξανά τα ίδια, για εμένα δε λέει κάτι. Κάθε χρόνο η ομάδα βελτιώνεται σε κάποιους τομείς και αυτό για εμένα είναι σημαντικό.”

Για τις βελτιωτικές κινήσεις που έχουν γίνει:

“Για να μπορέσει να αποδώσει μια ομάδα με καλό ποδόσφαιρο μέσα στο γήπεδο, χρειάζεται πολλά πράγματα. Αυτά τα πράγματα ήταν που είχαν πάει τον ΑΡΗ πολύ πίσω και αυτά είναι που τον ανεβάζουν τώρα. Ο κ. Καρυπίδης έχει επενδύσει σε αυτά τα πράγματα, τα διορθώνει και κάθε χρόνο φτιάχνει και κάτι καινούργιο. Η ομάδα μεγαλώνει σε όλα τα επίπεδα”.

Για το τι βρήκε όταν επέστρεψε ως ποδοσφαιριστής το 2018 σε σχέση με το σήμερα:

“‘Οταν είχες ένα προπονητικό κέντρο πριν χρόνια που ο ποδοσφαιριστής δε μπορούσε να κάνει προπόνηση γιατί δεν είχε τα βασικά, δε μπορείς να ζητάς από έναν ποδοσφαιριστή να βελτιωθεί ενώ δε του παρέχεις τίποτα. Ο κόσμος δε μπορεί να τα ξέρει αυτά και κρίνει από ένα παιχνίδι. Αυτή τη στιγμή στον ΑΡΗ είναι σε πολύ καλό επίπεδο τα πάντα. Έχει ένα προπονητικό που θα το ζηλεύουν αρκετές ομάδες. Γενικά έχει φτάσει σε ένα επίπεδο αρκετά καλό. Είναι πλέον σε ένα επίπεδο που μπορεί να θεωρείται μεγάλη ομάδα με τα όλα της.”

Για το κλίμα της ομάδας:

“Είναι ακριβώς αυτό που βλέπετε. Είναι μια ομάδα που έχει πολύ καλά παιδιά. Όλοι οι ποδοσφαιριστές, είτε αγωνίζονται είτε όχι, δουλεύουν με το χαμόγελο και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Κάποιοι ποδοσφαιριστές όταν δεν παίζουν έχουν τα παράπονα τους, αυτό δε μπορεί να βγει από κανένα ποδοσφαιριστή. Για το γενικό καλό της ομάδας, είναι όλα σούπερ. Υπάρχει ένα τιμ γύρω γύρω από την ομάδα, που είναι όλοι οπαδοί του ΑΡΗ. Μετά τα παιχνίδια μας βγαίνει η χαρά όπως σε κάθε Αρειανό. Οι παίκτες το χαίρονται γιατί δουλεύουν όλη την εβδομάδα για να μπορέσουν να αποδώσουν σε ένα παιχνίδι αυτό που πρέπει και να δώσουν χαρά. Μας βγαίνει όλη η ένταση της εβδομάδας και χαιρόμαστε με την ψυχή μας. Μεγάλο ρόλο παίζει και το αποτέλεσμα. Όταν μια ομάδα κερδίζει όλα είναι σούπερ. Θεωρώ όμως ότι αυτό θα συνεχιστεί και σε μια κακή περίοδο, γιατί έχουμε πολύ καλά παιδιά στα αποδυτήρια. Όταν σε μια ομάδα υπάρχει και οικονομική συνέπεια, χωρίς γκρίνια, όλα είναι σούπερ.”.

Για το βάθος του ρόστερ του ΑΡΗ:

“Αν μπορούσατε να δείτε τα εσωτερικά διπλά της ομάδας, θα μπορούσατε να δείτε τον ανταγωνισμό που υπάρχει για να παίξουν στην εντεκάδα. Δυστυχώς παίζουν έντεκα αλλά είναι πολύ καλό αυτό με τις πέντε αλλαγές. Αλλιώς είναι ένας ποδοσφαιριστής που δε συμμετέχει καθόλου, αλλιώς να αγωνίζεται έστω και ως αλλαγή. Όπως και να έχει, ένας καλός ποδοσφαιριστής δε συμβιβάζεται με το να κάθεται έξω. Πρέπει να τους κρατήσουμε σε εγρήγορση για να δώσουν το 100% όταν κληθούν. Τα παιδιά δίνουν τα πάντα για την ομάδα.”

Για το αν ως ποδοσφαιριστής, εκνευριζόταν όταν αγωνιζόταν κάποιος άλλος αντί για αυτόν:

“Εγώ προσωπικά αρρώσταινα. Ήταν και ένα λάθος μου στον ΑΡΗ, που δε μπόρεσα να το διαχειριστώ. Δεν είχα συνηθίσει να κάθομαι έξω και σαν άνθρωπος είμαι και πολύ εγωιστής. Αυτό ήταν το μεγάλο μου λάθος σαν ποδοσφαιριστής του ΑΡΗ, που δεν διαχειρίστηκα αυτή τη κατάσταση.”

Για την τωρινή του θέση και την “ένταση” του ίδιου στον πάγκο:

“Μπορώ να δεχθώ τα πάντα και τα ανθρώπινα λάθη αλλά δε μπορώ να βλέπω κάποιον να θέλει να σου κάνει ζημιά, με έναν ή με άλλο τρόπο. Η ομάδα γενικά έχει καλές διαιτησίες, εκτός από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Δεν είναι κάτι που θα πρέπει να μας τρώει ενέργεια. Είμαστε εκεί να προστατέψουμε την ομάδα. Η ομάδα είναι πολύ καλή για να κερδίζει και κόντρα στη διαιτησία. Το VAR έχει σώσει κάποιες καταστάσεις”.

Για τον Ματέο Γκαρσία:

“Θεωρώ ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής άλλου επιπέδου. Δεν είναι τυχαία τα πράγματα που έκανε, ούτε η μεταγραφή που πήρε. Ήρθε από μακρά αποχή, όμως δεν παύει να είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα κάνει τη διαφορά στην ομάδα, μόλις βρει τον ρυθμό του. Είναι ταπεινό παιδί που δουλεύει στις προπονήσεις. Είναι θέμα χρόνου να δούμε τον παλιό ματαίο.”

Προτεινόμενα Άρθρα