«Η διακοπή μας επέτρεψε να δουλέψουμε πάνω σε πολλά πράγματα»

από AllAboutARIS

Ο γενικός αρχηγός του ανδρικού βόλεϊ του ΑΡΗ, Γιάννης Βαρβούτας, μίλησε στην εκπομπή AllAboutARIS On Air στον Libero 107,4 για την θετική επίδραση που είχε η διακοπή του πρωταθλήματος στην ομάδα, η οποία μέσα σε αυτόν τον μήνα κατάφερε να δουλέψει και να βελτιώσει πολλές αδυναμίες της.

Για το νικηφόρο πέρασμα από την Καρδιτσα με 3-0:

«Ήταν αφιλόξενο το γήπεδο. Γενικότερα, σε όλα τ’ αθλήματα όλοι θέλουν να κερδίσουν τον ΑΡΗ και η φιλοξενία των αντιπάλων μας δεν είναι πρέπουσα και ανάλογη με αυτή που παρέχουμε εμείς. Είναι κρίμα τόσο μίσος απέναντι στον ΑΡΗ. Η ομάδα έκανε πάντως αυτό που έπρεπε, κέρδισε με 3-0 και ήταν μία νίκη ψυχολογίας που μας βοηθάει ν’ αναρριχηθούμε στην βαθμολογία».

Για το επόμενο ματς της ομάδας:

«Επόμενη αναμέτρηση το Σάββατο στις 20:00 με την Ελπίδα Αμπελοκήπων. Είναι ένα ντέρμπι του ομίλου και με νίκη ανεβαίνουμε στην 3η θέση. Στην συνέχεια, στον δεύτερο γύρο, εκτός από την Ολυμπιάδα Πατρών, τις ομάδες που είναι από πάνω μας τις έχουμε στην έδρα μας. Είχαμε ένα δύσκολο ξεκίνημα. Ήδη έχουμε κάνει τέσσερα από τα επτά ταξίδια που πρέπει να κάνουμε στον όμιλο. Από το ματς με τον Άθω Ορεστιάδας και μετά θα έχουμε λιγότερες μετακινήσεις και η ομάδα θα είναι πιο ξεκούραστη».

Ποιες ομάδες μπαίνουν στα πλέι-οφ:

«Οι δύο πρώτες από κάθε όμιλο (Βορρά και Νότο) παίζουν μεταξύ τους ένα Final 4. Οι δύο πρώτοι από κάθε Final 4 θα αναμετρηθούν μεταξύ τους. Οι δύο πρώτοι ανεβαίνουν στην Volley League και οι δύο ηττημένοι στην B League, μια ενδιάμεση διοργάνωση, αν γίνει».

Μετά τη νίκη στην Καρδίτσα πως είναι το κλίμα στην ομάδα:

«Το κλίμα είναι καλό στην ομάδα. Η διακοπή του πρωταθλήματος διήρκησε έναν μήνα και μας έδωσε χρόνο να δουλέψουμε με τον καινούργιο προπονητή, πάνω σε πολλά πράγματα που δεν είχαν δουλευτεί. Σιγά σιγά μπαίνει το νερό στ’ αυλάκι και όλοι μαζί πάμε να κάνουμε αυτό που πρέπει για τον ΑΡΗ».

Αν υπάρχει λύση συνεργασίας με τον Δημήτρη Φίνο:

«Ναι, υπάρχει λύση συνεργασίας, κοινή συναινέσει. Ο Δημήτρης αποκτήθηκε για ν’ ανεβούμε ένα σκαλοπάτι παραπάνω αγωνιστικά, αλλά δυστυχώς προβλήματα αγωνιστικά και προσωπικά, δεν επέτρεψαν στον αθλητή ν’ αφοσιωθεί στην ομάδα και ορίσαμε καλό και οι δύο πλευρές να το λήξουμε σύντομα. Καλή συνέχεια σε ότι και να κάνει».

Για την συμβολή του κόσμου:

«Είναι σημαντικό να έχουμε τον κόσμο δίπλα μας. Στην Καρδίτσα, παίζοντας οι παίκτες σ’ ένα γεμάτο γήπεδο πήραν ώθηση. Με τον δικό μας κόσμο, τα παιδιά θα το ευχαριστηθούν περισσότερο».

Για τον νέο προπονητή της ομάδας τον Στράτο Γζουντέλη:

«Νομίζω ότι πετύχαμε τον άνθρωπο που πρέπει να είναι στο τιμόνι της ομάδας. Θεωρώ ότι έχει όλα τα προσόντα κι εχέγγυα. Πιστεύω πως τον Απρίλιο που θα λήξει όλο αυτό να είναι ο ΑΡΗΣ εκεί που τον φανταζόμαστε».

Προτεινόμενα Άρθρα